Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 10. 09. 2025. 07:54

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 197 posts ]  Go to page Previous  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Next
Author Message
 Post subject: Re: GOD DETHRONED 28.06. SARAJEVO @ DOM MLADIH (MALA SALA)
PostPosted: 30. 06. 2009. 17:00 

Ma sve buduce 'vece' koncerte treba otkazati odmah,da se ne brukamo vise..
zadnji koncert je pokazatelj kako stvari stoje i dokle je dosao metal u sarajevu..
nisu bitni bendovi koji su svirali,bitna je publika koje NEMA..

vidim,najavljuju se neka jos veca imena od g.d.,koja su samim tim i skuplja..
to automatski povlaci skuplju cijenu karte,i vece troskove za organizatore..
ja ne znam kako ce se to bilo kome od njih isplatiti..

kako stvari stoje trenutno,ovdje kod nas definitivno ne treba vise nista organizovati
sem ovih nasih domacih bendova,koji svakao nisu placeni,pa samim tim nema ni velikih minusa za organizatore..

Profile  

PostPosted: 30. 06. 2009. 17:05 

tako i dodje jebiga celo nazalost... ko nas jebe.

@sinisa: pa nazovi sta me ovdje pitas :-D

Profile  

PostPosted: 30. 06. 2009. 17:27 
Moderator

ne daj bože da neko organizuje Slayer u Sarajevu :twisted: :twisted: :twisted:

to ne da bi propalo, to bi bila najveća sramota ovog grada/države/scene.

najbolje bi bilo organizovati Ajs Nigrutina, na njega bi došlo bruka raje i svima bi bilo dobro :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 30. 06. 2009. 17:38 

slazem se sa gospodinom grind bastardom

Profile  

PostPosted: 30. 06. 2009. 21:49 
Moderator

Acronian wrote:
na tom darkest-auru se mozda pojavi vise ljudi, al samo ako karta bude jeftinija. a 300-400 ljudi ce biti samo kad bude dzaba ulaz :) a mozda ni tad.

Neka ti neko objasni, posto nisi odavde i nisi upucen ni u sta (zajebi misljenja 10 ljudi sa rp-a) :lol:
Karta je 15 maraka.

Profile  

PostPosted: 30. 06. 2009. 21:51 
Moderator

Addi wrote:
Nameless wrote:
Addi wrote:
ako na tom darkest hour vise i bolje bude sramota za metal.

Ajde mi sad objasni kakav idiotizam mora stajat iza ovako priglupog zakljucka??

evo ti idiotizma: da je sramota za metal, metalce, metal scenu, kako oces, da ime poput god dethroned-a proda 70 ulaznica za koncert i covjek ode u ogroman minus i dug, a degenerici tipa darkest hour oko 300 il kolko vec...

Ahahahahahahahahah... sta lupi i ostade ziv?
Ovakvu glupost mozes samo i SAMO procitat na rock-planetu :lol:

Izvini kume, nemoj mi uzet za zlo, al drzi se ti death metala, za ostatak metala ne brini... Vas je 70 bilo, a medju tih 70 pola ne-deathera, a svi skupa su uzivali nehumano, gorilo, zajebali atmosferu na Wackenu i Graspopu zajedno (kad Kreator svira) pa ti sad vidi ko je ovdje lud... Na "vasem" bendu, da ga tako nazovem :lol: jebote pa covjece svirke nas lokalaca su posjecenije od onoga, sta ti nije jasno :lol:

23.08. ;-)

A Goranu svaka cast! Trebamo mu bit zahvalni i na ovome i ne cudit se ako lik kaze "gotovo sa koncertima od mene"... ha ja jbt...

Profile  

PostPosted: 30. 06. 2009. 23:09 

Nameless wrote:
Acronian wrote:
na tom darkest-auru se mozda pojavi vise ljudi, al samo ako karta bude jeftinija. a 300-400 ljudi ce biti samo kad bude dzaba ulaz :) a mozda ni tad.

Neka ti neko objasni, posto nisi odavde i nisi upucen ni u sta (zajebi misljenja 10 ljudi sa rp-a) :lol:
Karta je 15 maraka.

pa eto, napisao sam iznad, ako karta bude jeftinija doce vise ljudi :roll: logicno.
al 300-400 je nerealno. taj bend mozda moze skupit vise ljudi, al negdje napolju. ovo je Bosna brate i ovde slabo ko zna za njih.
volio bih da na kraju ispadne da nisam bio u pravu.

Profile  

PostPosted: 30. 06. 2009. 23:18 
Moderator

Pa niko nije ni rekao koliko ce ljudi biti. Vise nego neku noc zasigurno, al sad o nekim brojkama govorit je nerealno...

Al ako cemo realno, nije prvi put da se na svirku "nasih" (navodnici namjerno tu stoje, podjele su mi ove glupe) skupi 400 i vise ljudi (ko je odavde, zna o cemu pricam) ;-)

Mene u biti samo nervira to sto pojedinci istresaju svoje frustracije na krivi nacin i na krivu ekipu i bendove, usput vrseci neke debilne podjele u gradu u kojem nas svakako nema ni za kifle, a kamoli kao u npr. jednom Zagrebu ili Beogradu... ;-)

Profile  

PostPosted: 01. 07. 2009. 00:35 

aj ba sutite svi..

NE MOZETE POREDITI GD I DARKEST HOUR, zato sto je (Andrej bez uvrede) DARKEST HOUR KOMERCIJALNIJI 10000 puta, i prihvatljiviji sirim nardonim masama, nego GD..
i zato ce biti vise raje, i na kraju krajeva, nek bude.. a sad ko je bolji, GD ili DH, daj ba, manite se toga.. i lockajte temu odmah...

Profile  

PostPosted: 01. 07. 2009. 01:22 
Moderator

Avenger wrote:
aj ba sutite svi..

što se neko osilio otkako ide u TereTanu :razz:

samo naprijed brate :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 01. 07. 2009. 03:33 
Moderator

Sorry kume, al ne znas sta pricas.

Il si se krivo izrazio.
Komercijalan i mainstreaman nije isto.
mainstreamniji jesu, samim tim sto sviraju to sto sviraju, komercijalni nikad nisu bili i nece biti... Ne znas bendovu filozofiju, njihove pocetke i sto su danas svima koji prate underground najbolji, a kojekakvi Killswitchi i sl. bendovi poznatiji... ;-) to je bend koji se nikad nije htio prodat, iskren i ponosan do zadnje, takvi su i opstali i uvijek su korak ispred svih drugih... Dakle, mainstreaman je samo zvuk, a bend kao bend je daleko od mainstreama nekog... jer da jeste, nema boga da bi ti oni u nekakvu Bosnu dolazili svirat.
Ima sve svoje. ;-)

A da su mainstreamniji od ovih od prije koju noc... hahahah ko da je to tesko biti :D

Profile  

PostPosted: 01. 07. 2009. 03:54 

glupost mislio da je il ne, ja ne znam nikog ko slusa metal da je ikad cuo za taj darkest hour. zato kazem da je bruka za metal scenu. ne zelim ja ba da bude lose na tom koncertu, nisam kreten, samo kazem da je sramota kad i metalaca toliko ne moze doc. to je sve.

i opet, kakve veze ima kako neko gleda bend, hocel se bacat okolo il sta? sta, nije bilo divljanja pa ne treba dolazit vise od 70 ljudi na svirku? daj ba... smjesno.

sto se tice tih prozivki za det metal, naravno da se drzim det metala, i svakog metala od diamonda do incantationa, svega sto valja, i pink floyda. meni naravno sto valja. taj "ostatak metala" sto smatras da je, za mene nije metal. nista lose ne govorim za muziku, samo da mi to ne lezi i to nikako. nema svrhe o ovom vise pricat, svi smo iznijeli misljenja.

i to za gorana... pa ko ne bi reko "toliko od mene" nakon ovakve zavale... i ne zasluzujemo jebga.

Profile  

PostPosted: 01. 07. 2009. 04:53 

ja mislim da darkest our ne bi mogli pošteno da se povbijus a gad detrondom

Profile  

PostPosted: 01. 07. 2009. 10:09 

Nameless wrote:
Sorry kume, al ne znas sta pricas.

Il si se krivo izrazio.
Komercijalan i mainstreaman nije isto.
mainstreamniji jesu, samim tim sto sviraju to sto sviraju, komercijalni nikad nisu bili i nece biti... Ne znas bendovu filozofiju, njihove pocetke i sto su danas svima koji prate underground najbolji, a kojekakvi Killswitchi i sl. bendovi poznatiji... ;-) to je bend koji se nikad nije htio prodat, iskren i ponosan do zadnje, takvi su i opstali i uvijek su korak ispred svih drugih... Dakle, mainstreaman je samo zvuk, a bend kao bend je daleko od mainstreama nekog... jer da jeste, nema boga da bi ti oni u nekakvu Bosnu dolazili svirat.
Ima sve svoje. ;-)

A da su mainstreamniji od ovih od prije koju noc... hahahah ko da je to tesko biti :D

ja sam samo rekao da su KOMERCIJALNIJI od god dethroneda.. nit sam drzao predavanja, niti opisivao razlike između mainstreama i komercijale, koji ti je kurac??..
niti sam pokusavao da osporim da su dobar bend.. ne kontam te... chill out..

Profile  

PostPosted: 01. 07. 2009. 10:42 
Moderator

shitpifter wrote:
ja mislim da darkest our ne bi mogli pošteno da se povbijus a gad detrondom

umjesto da se ova rasprava dalje vodi, trebali bi fkt pozvat GD i DH da se pobiju pa da vidimo ko je jači i bolji. ja tipujem na GD jer ipak to su godine iskustva, a i ovi Darkeri mi izgledaju naki slabašni ko da se nisu pošteno pure najeli.

Profile  

PostPosted: 01. 07. 2009. 13:31 
Moderator

Addi wrote:
glupost mislio da je il ne, ja ne znam nikog ko slusa metal da je ikad cuo za taj darkest hour. zato kazem da je bruka za metal scenu. ne zelim ja ba da bude lose na tom koncertu, nisam kreten, samo kazem da je sramota kad i metalaca toliko ne moze doc. to je sve.

Hijaooo :lol: :lol: :lol:
To sto sarajevski det metalci, vas sacica, nije cula za njih ne znaci da ostali nisu... :roll:

Addi wrote:
i opet, kakve veze ima kako neko gleda bend, hocel se bacat okolo il sta? sta, nije bilo divljanja pa ne treba dolazit vise od 70 ljudi na svirku? daj ba... smjesno.

Ama ne da nije bilo dviljanja. Nije bilo nicega :lol:
Gora atmosfera nikad nije zabiljezena, jel tebi jasno to :lol:

Addi wrote:
sto se tice tih prozivki za det metal, naravno da se drzim det metala, i svakog metala od diamonda do incantationa, svega sto valja, i pink floyda. meni naravno sto valja. taj "ostatak metala" sto smatras da je, za mene nije metal. nista lose ne govorim za muziku, samo da mi to ne lezi i to nikako. nema svrhe o ovom vise pricat, svi smo iznijeli misljenja.

Ok, to je vec tvoje misljenje i ne razlikuje se puno od misljenja nekih tvojih de-em kolega, ha jbg, vi ste čru, a i to neko mora biti...
Realno samo govorim, da su DH skroz drugi svijet od ovoga...

23.08. ;-)

Profile  

PostPosted: 01. 07. 2009. 14:09 

A ko je reko da ce to 23.8. bit metal svirka? :lol:

Profile  

PostPosted: 01. 07. 2009. 14:34 

e vidis tu se razlikujemo, tebi je bitnije na koji nacin ce skakat raja i hoce li, nego kakva je svirka. ja nisam cru, ja samo slusam sta volim, sto ne volim kazem ako se vec vodi neka rasprava u koju sam ukljucen. izgleda ne mozes vise bit iskren da te ne pocnu optuzivat da si true il neki kurac. slazem se da je to drugi svijet, to sam i sam rekao, al posto slusam dm ispade da sam trooo :-)

Profile  

PostPosted: 01. 07. 2009. 14:45 

Nameless wrote:
To sto sarajevski det metalci, vas sacica, nije cula za njih ne znaci da ostali nisu... :roll:

23.08. ;-)

U Sarajevu je sto se alternative tice svega po sacica ;) :D

Profile  

PostPosted: 01. 07. 2009. 15:28 

smjena generacija ...

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 197 posts ]  Go to page Previous  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]