Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 23. 06. 2025. 13:54

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 137 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
Author Message
 Post subject: Re: ISK 5th Anniversary: MALIGNANT TUMOUR, MOTHERPIG, DOZER!
PostPosted: 25. 09. 2009. 18:58 

anthrax wrote:
E da, ako neko ima kakvih slika nek postavi :)

uze mi slova iz tastature :D

Profile  

PostPosted: 26. 09. 2009. 04:54 

shitpifter wrote:
anthrax wrote:
E da, ako neko ima kakvih slika nek postavi :)

uze mi slova iz tastature :D

e jebiga razocara me, konto sam da ces i u iduci post uklopit nekako "novi koznjak" :lol: :D

Profile  

PostPosted: 26. 09. 2009. 12:04 

a jebiga, ja konto da je to sine qua non, to da za sve što mi se dogodilo te večeri i kako je prošlo imam da zahvalim činjenici što sam obukao nov kožnjak :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 26. 09. 2009. 18:15 
Moderator

http://www.youtube.com/watch?v=JMuomUzpRNk

Profile  

PostPosted: 26. 09. 2009. 18:18 

hehe, ovo video sto sam ja uploadovo :)), s mobitela snimano :) :)

Profile  

PostPosted: 27. 09. 2009. 15:54 

prejako! :D :D :D :D :D :D

Profile  

PostPosted: 27. 09. 2009. 17:20 
Moderator

Pozdrav svima :)

Dakle, bilo je, desilo se! Ovom prilikom zahvale idu sljedećim osobama i ljudima koji su pomogli da se ovo desi - Slava (BHxHC Booking), Muki (Kontra) za organizaciju spavanja, Emir (The Aebyss), Dena (Dislike), Zlijay (za pomoć oko jinglea), Malignant Tumour koji su bili genijalni, ispali su raja nad rajom, carevi nad carevima - ko ih je upoznao, vidio na bini, shvatio je zašto su THE BIGGEST BAND!; zahvala velika i carevima iz Dozera, te last, but not the least, svim ljudima koji su došli i proslavili naš rođendan sa nama!

Sad ide tamna strana priče koju želim iznijeti ovako u javnost: Veliko izvinjenje ljudima i bendovima zbog kašnjenja svega - gospoda tonci iz Multimedije su se ponašali krajnje neprofesionalno u jednom momentu i crklo je sve što je moglo crknuti na mikseti. Donijeti poluispravnu miksetu na ovakav događaj je stvarno dno jer je FAKAT DOBRO PLAĆEN taj razglas i to iz naših i Vaših džepova. Ton nisu radili Pancho i Šile, moja raja sa BHT-a, ja sam to u zadnji čas odbio jer sam imao predosjećaj da neće na dobro. I dobro i bi što nisam zvao ljude. Izvinjenje Dozeru i mojim jaranima iz Motherpiga jer smo svirali skraćene playliste, te se niko nije uživio.

Što se tiče zvuka, meni je bio odličan jer je ona prljavština baš takva kakva treba da bude.

Treća strana medalje, ona najtamnija - prodano je sveukupno 100 i kusur karata. To je nedovoljno novca da se pokrije jedno ovakvo dešavanje. Iskreno, mislio sam da će biti minimum 150+ ljudi jer su svi nešto pričali i kenjali. Ištampano je oko 2000 flajera, svirka je najavljena mjesecima unazad, plakati su bili po gradu. Ko mi kaže da nije znao, serem mu se u usta. Sarajevo treba da se sramoti zbog ovakvih ispada. Primjera radi, Požega, mali sitni gradić u Slavoniji - na svirci je bilo 250 ljudi. Ne pokušavam da propovijedam niti ću nastaviti sa trla baba lan pričom jer mi se ne da, ali realno stanje je da smo jedva pokrili troškove spavanja benda, cateringa, razglasa, osiguranja, promo materijala i prostora, te ostali na nuli - na nuli ako ne pikate da sam vlastitim novcem platio bend, svojom platom i da sam frontalni kokuz.

No, sad ide zaključak - nije mi krivo. MT sam doveo jer su moja raja, jer mi je Šimek pomogao da odem na turneju (kao i svima nama) i ništa im nije falilo. Oduševljeni su Sarajevom i rekli su se vratiti kad god želim. Stvar je u tome što se neće vratiti u mojoj režiji, ne pada mi na pamet. Ova svirka je dokaz da u Sarajevu noviteti i drugačije ne prolaze - mi smo grad kompleksaša koji slušaju brutal death metal i kenjaju po netu. Čast izuzecima od 100 ljudi koji su došli na ovu svirku, a posebna čast ljudima iz Vakufa, Mostara i Goražda koji su potegli da dođu i podrže.

Ja više ne ulijećem u organizaciju nikakvih bendova ove vrste. Zaboravite na sljedeće što je bilo u planu - u prvoj polovici 2010. sam imao ekskluzivnu shemu dovesti Agathocles, Driller Killer i Extreme Noise Terror na jedan stage. Ovo ne zna niko, čak ni ljudi sa kojima blisko radim (Slava i ostali), jer nisam htio unaprijed ložiti vatru. Reda radi da vam kažem - AG je 400-500 €, Driller minimum 400 €, ENT 500 € - cijene za Bosnu i Hercegovinu, jaranske varijante. Mislio sam, ali mi ne pada na pamet. Moguće da ovo proslijedim negdje gdje će ljudi cijeniti, recimo u Županju ili Požegu i pogledam koncert sa ćeifom.

U svakom slučaju, što ste od mene gledali ovakve bendove, gledali ste. Sarajevo je umrlo sa ovom svirkom, a ovih 100 ljudi što su se pokazali kao istinski fanovi ili barem ljubitelji nečeg drugačijeg vjerujem da će naći i vremena i želje i energije da skoknu do Hrvatske i Srbije da nešto dobro odgledaju. Ja ionako idem na Balkaniku i hodam po svijetu, meni problem nije :)

Uživajte, majstori, hvala svima i ne zaboravite - WE ARE THE METAL!!!

Image

Profile  

PostPosted: 27. 09. 2009. 17:22 

gledo sam pikčrse na fejsu ... predobro :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 27. 09. 2009. 17:25 
Moderator

xD wrote:
gledo sam pikčrse na fejsu ... predobro :mrgreen:

Ako te zadovoljava samo gledati slike po Fejsu, nakačit ću ti ja još slika...divna publika, nema šta¨!

Profile  

PostPosted: 27. 09. 2009. 17:34 
Moderator

Ne znaju ljudi da rock n roll nije umro :) .

Ne bih ni ja došao da nisam poslušao a poslušao sam kad su mi došli linkovi za spotove na private na FB. Pretpostvaljao sam da malo ljudi zna za MT pa neće biti puno raje ali ipak - ISK slavi rođendan - bar to da bude razlog za dolazak.

Ne znaju se kod nas ljudi provoditi. Bez r'n'r-a je život dosadniji kako ovdje to ljudi ne znaju jebem ga ja ;-) . I isto mi je bilo čudno što su se svi tamo zavalil pozadi a nako dobra ali muzika al ajd - svako ima svoj fol.

Imam osjećaj da samo poznati bendovi (Sepultura, Napalm, Pro-Pain) ovdje prolaze.

Profile  

PostPosted: 27. 09. 2009. 17:56 

ono što ja trubim ljudima i dan i noć - Sharan je napisao gore.. to je to, slazem se sa svime navedenim.. ne moze ovdje zazivjeti nesto da ga jebes, pogotovo bendovi ove vrste i iste svirke..
izgovore tipa :"buraz ba, nema se keša" ostavite za neku drugu priliku, jer ste za 2 mjeseca (otkad se najavljuje ova svirka) mogli ustedjeti cenera da jebe rak raka, al eto..
nemojte me pogresno shvatiti, ali sramota je da new breed svirke budu bolje posjecene od ovakvih.. IPAK JE TO MALIGNANT TUMOUR.. a i sto sharan rece, raja ovdje slusa brutal death metal i sere po forumima - sad but true..
ne znam, situacija je takva kakva je, i ja licno sam uvijek bio u folu "support" (šta god da svira/ ko god da svira), ali eto, ostali nisu.. jebaji ga.. ovo je BiH..

Profile  

PostPosted: 27. 09. 2009. 18:27 
Moderator

Avenger wrote:
nemojte me pogresno shvatiti, ali sramota je da new breed svirke budu bolje posjecene od ovakvih.. IPAK JE TO MALIGNANT TUMOUR.. a i sto sharan rece, raja ovdje slusa brutal death metal i sere po forumima - sad but true..

A jebiga Avengeru ti od jedne new breed svirke u ovoj godini napravi množinu :lol: .

Ja mislim da od onih 120 ljudi bar 20% njih nikad nisu slušali MT. A što se detera tiče ja ne znam koliko ih ima ali sjećam se da je bilo žalbi što se tiče broja posjetitelja za God Dethr. + 2 benda.

Mislim da generalno ljudi neće ići na svirke (bar ne u većem broju) ako nije u pitanju poznat bend (al baš poznat a ne sam undergrund poznat).

Profile  

PostPosted: 27. 09. 2009. 19:54 

šteta, velika šteta :(
razumijem šarana max.

žalosno je da sarajevo al samo sarajevo nemere skupit 100 ljudi koji bi došli na svirku :(
nikad mi to nije bilo jasno, niti će biti...
biti donji ili ti ga na guzici je postalo nekako normalno...znam to, opet žalosno :(

entuzijazam svih ljudi koji ovo rade(ne radi sebe, već radi drugih definitivno)je taj koji treba cijeniti, i zato treba definitivno podržavat ovakve happeninge, od sad pa na dalje i ubuduće :lol:

srat na ovakvim mjestima o "true" furkama, il ti ga nešto u tom folu, je za malu djecu.. ako MT nije true, šta jeste?????

nema se para, neslušam ti ja to, itd. najgori izgovori koji se mogu čuti, BULLSHIT!!!!

zato, SUPPORT ljudi,SUPPORT
HAIL.

Profile  

PostPosted: 27. 09. 2009. 20:11 

Žao mi je čuti što čoek ode u minus ali šta je tu je. Naravno da ljudi neće doći na svirke samo radi neke podrške, makar ne iz drugih gradova. Vjerovatno da sam stanovnik tog grada da bi bio an svakoj svirci kao što sma u Tuzli u zadnjih 5-6 godina bio na skoro svim svirkama osim možda na 3-4 koje sam propustio iz opravdanih razloga. Jebga, sramota je to za Sarajevo, kolko znam ovo je najavljeno jel još početkom godine. pozz

Profile  

PostPosted: 27. 09. 2009. 20:20 

u pž 180 karata cca., a ukupno 250 ljudi, mene sve skupa podsjetilo na prostora tipa metal corner u beču đe smo svirali, puno ljudi sa strane i to, i kolko mi dena reče pokrilo se sve bez beda, al opet, imamo dost svoje opreme, svog tonca i tak to, ja nisam ni najmanji fan MTa al čisto pozitivan gig.
eto.

Profile  

PostPosted: 27. 09. 2009. 20:27 
et sad...pa znalo se da ce zavrsit sa tolikom posjetom...

dovedite suicidal angels sam cu kupit 100 karata...

eto ih mogu nam s biciklom doc...al treba pozurit dok se nisu ufurali zbog Nuclear Blasta :mrgreen:

PostPosted: 27. 09. 2009. 20:46 

SODOM wrote:
et sad...pa znalo se da ce zavrsit sa tolikom posjetom...

dovedite suicidal angels sam cu kupit 100 karata...

eto ih mogu nam s biciklom doc...al treba pozurit dok se nisu ufurali zbog Nuclear Blasta :mrgreen:

Nek ih deda dovede u zupanju,ja odma ulijecem pola kinte ;-)

Profile  

PostPosted: 27. 09. 2009. 20:53 

rox wrote:
žalosno je da sarajevo al samo sarajevo nemere skupit 100 ljudi koji bi došli na svirku :(
.

ma bude cesto vise od 100 ljudi, al jbg reko je sharan, slabo je ljudi koji oce da cuju nesto sto nije neki brutal kurac metal il neki melodic punk sta ja znam. al ko zna, mozda ce se nekad pojaviti nekih 100 pank i crustie likova pa ce u Sa zasvirat ENT,discharge i driller killer :lol: :lol: :lol:

Profile  

PostPosted: 27. 09. 2009. 21:45 

acodanjo wrote:
rox wrote:
.

ma bude cesto vise od 100 ljudi, al jbg reko je sharan, slabo je ljudi koji oce da cuju nesto sto nije neki brutal kurac metal il neki melodic punk sta ja znam. al ko zna, mozda ce se nekad pojaviti nekih 100 pank i crustie likova pa ce u Sa zasvirat ENT,discharge i driller killer :lol: :lol: :lol:

doće al u kurcu...
da im Black Flag dovedeš i njima slične, ekipa bi rekla, što nisu došli prije 20 god.kad su bili na vrhuncu slave...
nema od te priče niš...

Profile  

PostPosted: 27. 09. 2009. 22:04 

sta znas...sve je moguce :razz:

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 137 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]