Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 17. 06. 2025. 00:43

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 126 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Next
Author Message
 Post subject: Re: Ubijen navijac Sarajeva u Sirokom Brijegu
PostPosted: 04. 10. 2009. 20:06 

Sama cinjenica da prevaljujes stotine kilometara da bi bodrio 20 likova koji po travnatom terenu pikaju loptu pokazuje ogroman potencijal za pravljenje debilnih djela, ali ovo je stvarno vanserijski genijalno... Unistavati redom imovinu tudju, stvarno trebas biti talenat za takvo nesto, i tuci se sa drugom ruljom jer oni ne podrzavaju tvoje progonitelje lopte po travnatom terenu. Fudbal je za neke ljude stvarno fenomen, fenomen gluposti.

Profile  

PostPosted: 04. 10. 2009. 20:08 

definitivno

Profile  

PostPosted: 04. 10. 2009. 21:17 
Moderator

Ne vjerujem ni jednom medijskom izvješću do sada serviranom. Svaki ima svoju priču, svoju verziju istine jednog činjeničnog događaja - klasični rashomon.

Pogotovo ne vjerujem izjavi Jurišića na dnevniku FTV-a koja bazdi na jednostranost i prebacivanje krivnje.

Žao mi je momka, neka počiva u miru i neka ne bude povod za dalje i nepotrebno prolijevanje krvi... RIP.

Ne podržavam navijače niti navijanje kod nas. Razlog je taj što se na ovaj ili onaj način oni taj instrument koji nastavlja ono što je završeno '95 i sve nas prisjeća na te dogođaje ovim incidentima i provokacijama koji vrve od najplićeg i najvatrenijeg nacionalizma - nažalost, tako je, navijači su ti koji ostvaraju nečiju prljavu nacionalističu i fašističku maštu.

Kažu da ljudi idu na tribine da liječe frustracije i rješavaju se nagomilanog pritiska. Onda ovo nije ni čudo (ova posljedica) kad je se ovo društvo guši u frustracijama oko nacionalizma, despotskog ponašanja vlasti, općeg stanja korupcije i vezaliteta. Onda navijačke skupine ne predstavljaju jedni drugima rivale nego smrtne neprijatelje koji se ne mrze što podržavaju boje tog i tog kluba - već zato što su srbi, bošnjaci, muslimani. Ovakav sličan incident se desio prije nekih 5 ili 6 godina, mislim da su u pitanju bili navijači Želje a sva se priča završila time da su isti opljačkali grad i palili kola dok su bježali a isto se pričalo (i dan danas) kako su bili napadnuti ne samo od strane navijača već i nekih igrača (Hrgović), policije i sl. Odmah sam se tog događaja sjetio kad sam ovo vidio u vjestima.

Kad se glave upale - požar prijeti cijeloj okolini. Ne treba se paliti, definitivno ne, pozivati na krv i mržnju sad treba izbjeći. Jer možda je i nekome cilj da se ovdje glave usijaju i da se ovaj rat ne bude samo navijački već svih nas jednih protiv drugih - pošto smo svi puni frustracija... zna se zbog čega.

Za ovo je neko kriv, neko je udario, zapalio, bacio kamen, pozvao na nasilje, podržavao ga... i krivce treba kazniti. Ali postoji i veći i zaslužniji krivac. Kako reče Nerzuk Ćurak u jednom intervjuu - neracionalnost se možda čini neobuzdanom energijom i plivajućim kaosom - ali njen centar i pokretač je neki racio - neki zajeban i zloćudan um koji uživa u tome da gleda kako se ljudi nasiljem oslobađaju svojih frustracija i tim oslobađanjem izazivaju nove frustracije - čije dalje oslobađanje od u konačnosti dovodi do uništenja i poraza svih strana.

I neko se tome smije i taj je poraz svih njegova pobjeda. E tome se treba suprotstaviti.

I opet - ne vjerujem medijima jer svako ima svoju neku verziju a detalja nigdje. Bilo bi se onda glupo upecati na nečiju verziju (Nova, BHT...) koja je možda i spremljena takvom da širi neprijateljstvo.

Još jednom - Vedrane počivaj u miru. Da Bog da se i liga ugasila kad je ovakva i nenormalna.

Profile  

PostPosted: 04. 10. 2009. 21:44 

nisu svi navijaci stigli u sarajevo, dio njih (zenski dio navijacke populacije fk sarajeva) ostao je unutar stadiona (tacnije u svlacionicama) uz zastitu organa reda i mira-aka policije.

Profile  

PostPosted: 04. 10. 2009. 22:28 

hot_blood wrote:
Arch sta ima

Aj ne seri majke ti, jesi ti lik e.. covjek je mrtav, halo, to nema nikakve veze sa zdravim razumom ili bilo kakvim kodeksom na kraju.. i tko je kriv.. kriva je policija koja nije osigurala taj susret i poslala sve svoje specijalne postrojbe u Mostar i ovi to lijepo iskoristili.. na najmanje nekih 300-400 horda 15ak obicnih policajaca, jos ovi sto ulaze i ovi sto kasne, probijaju kordon pri pretresu i nastavljaju dalje.. ja idem iza kolone od tri kombija i pet auta, na 20ak metara od istih, nikakve pratnje, kilometar od stadiona, jedna jedina patrola na 200 metara od stadiona sa zapadne strane, izlazi se bez problema i pocinje/nastavlja nered.. kroz cijeli široki razbijenog stakla, izloga, zapaljeno policijsko vozilo, na desetine ozlijedjenih na obje strane, momak mrtav, drugi se bori za zivot, policajac takodjer, ranjenih i po dvoristima i po kucama obicnih ljudi koji su se nasli na putu doticnih, opci kaos.. i jos ti nesto narocito sarkastican sada, ccc..

Profile  

PostPosted: 04. 10. 2009. 22:32 

Apsolutno me ne zanima bilo čija priča,jedno je sigurno - tog momka više nema.Ovo dokazuje da ovdje ne vrijedi nikakav tretman nit sankcija - jebeno bih volio uvođenje smrtne kazne...

Profile  

PostPosted: 04. 10. 2009. 23:46 

Fakat sam sokiran... jebo vas demokratija.. ovo sve treba sibat...

cuj policija kriva hahaha

pa jebem vam mater koji se kurac bijete?? I trebate svi bit mrtvi.. jebo vas ja retardirane

koljite se.. pomrite svi majku vam glupu

@Dinko - ja mislio ti fin momak..razocaro si me

Profile  

PostPosted: 04. 10. 2009. 23:53 

Image

Profile  

PostPosted: 04. 10. 2009. 23:53 

Jadne te majke koje svoju djecu pustaju da idu na utakmicu i navijaju...
Pa gdje ti je pamet...

Naravno nije ovdje rijec o fudbalu... retardiran je taj koji misli da je tako...

A i mi levati... ko god dodje kod nas ugostimo ga ko kralja... kome god mi odemo iz ovog Sarajeva popusimo foru... ne moze ba nista kulturno.. ne moze nista posteno..

Profile  

PostPosted: 05. 10. 2009. 00:02 

Sto se, do vraga, nisu svi pobili i izginuli :twisted:

Profile  

PostPosted: 05. 10. 2009. 00:04 

Da ima vraga tj. boga pobili bi se... ovako...

Profile  

PostPosted: 05. 10. 2009. 00:11 

Striker wrote:
Da ima vraga tj. boga pobili bi se... ovako...

u vraga ne sumnjaj :twisted: :twisted: :twisted:

Profile  

PostPosted: 05. 10. 2009. 00:15 

Pa normalno da je kriva, jebote da igra jedan kvart s drugim imas osiguranje prisutno, kamoli da dodje spremnih i nabrijanih 500 pripadnika neke navijacke skupine u neki grad, odnosno gradic, i doceka ih 15ak obicnih policajaca nenaviklih i nespremnih na takvu situaciju, i ocekuju da sve prodje u redu sta li.. ma to bolan nikakve veze nema sa bilo kakvim medjusobnim navijackim obracunima ili bilo cime drugim, to ne postoji kada je zivot izgubljen u cijeloj eskalaciji sukoba.. proglasiti neku takvu utakmicu u BiH kategorijom ''srednjeg rizika'' i poslati specijalne postrojbe zupanije i sl. u Mostar da osigurava drugi dogadjaj je zaista smijesno ili bi bar bilo da epilog nije tako zalostan..
A i ovo brate 'mi sve fino i kulturno, a kad odemo negdje popusimo' je bez uvrede smijesno ti izreceno, kao da se ne desava diljem BiH iz ovog ili onog razloga nama, ili bilo kome trecem.. nema bolan smisla..

Profile  

PostPosted: 05. 10. 2009. 00:17 

jos da su normalni policajci :lol: neg oni debeli jazavci koji nemogu nista i zato si potegnuli za pistolje

Profile  

PostPosted: 05. 10. 2009. 00:18 

ma murja je kriva definitivno, ovo se u rajvosa nikad ne bi moglo desit. ne mozes ba pustit pijanu i nadrogiranu rulju bez kontrole da se krece i ocekivat da ce sve bit ok.

Profile  

PostPosted: 05. 10. 2009. 00:23 

ixxxa wrote:
ma murja je kriva definitivno, ovo se u rajvosa nikad ne bi moglo desit. ne mozes ba pustit pijanu i nadrogiranu rulju bez kontrole da se krece i ocekivat da ce sve bit ok.

Ma bola kreteni poslali ophodnje, specijalnu i sve ostalo u osiguranje u Mostar, ostala sacica obicnih prometnih policajaca na 400ak ljudi spremnih na sve.. 20 dobro organiziranih ljudi bi probilo to kamoli masa koja je bila i koja je pristizala.. kao najavljeno bilo 150, a ovih triput vise, i levati proglase to utakmicom srednjeg rizika, a inace je to, tko je bio zna, jedan od najrigoroznijih i najvecih osiguranja u BiH po brojnosti na utakmicama zbog cega je u biti i nemoguce inace bilo sto napraviti sa bilo koje strane, no napravili katastrofalnu gresku u ''procjeni'' i eto sad kontaj..

Profile  

PostPosted: 05. 10. 2009. 00:30 

Striker wrote:
Fakat sam sokiran... jebo vas demokratija.. ovo sve treba sibat...

cuj policija kriva hahaha

pa jebem vam mater koji se kurac bijete?? I trebate svi bit mrtvi.. jebo vas ja retardirane

koljite se.. pomrite svi majku vam glupu

@Dinko - ja mislio ti fin momak..razocaro si me

Ma u biti sam tjeo reć da je navijanje na taj način glupost do bola, navijače treba zatvoriti sve pa ne bi bilo mrtvih, a to za želju mi palo naum kad sam saznao za vijest

Profile  

PostPosted: 05. 10. 2009. 00:32 

Archangel wrote:
Ma bola kreteni poslali ophodnje, specijalnu i sve ostalo u osiguranje u Mostar, ostala sacica obicnih prometnih policajaca na 400ak ljudi spremnih na sve..

to stvarno debil moras bit da takvu odluku doneses... i najveci glupan bi znao da tolisno drotova ne mogu iskontrolisat takvu situaciju...

Profile  

PostPosted: 05. 10. 2009. 00:39 

Jah, eto Skripari nisu bili nabrijani..njih 30 kontaju 'ajmo bit lafovi, napast Horde, balije dolaze u grad..i onda kad nemas izlaza, daj pistolj..
trebali su zapalit citavu listicu, pobit sve..kad hr mediji vec pisu da su dosli sa sabljama da kolju porodice u mirnom gradicu, e trebali su im J mater za sva vremena..treba igrace sirokog u svakom gradu docekat na noz..
jaran mi pao u policiju, poznanik ranjen..

Profile  

PostPosted: 05. 10. 2009. 00:47 

Policijo kleta
opet si kriva
sto se nisi sklonila

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 126 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]