Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 20. 06. 2025. 01:21

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 74 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4
Author Message
 Post subject: Re: pun mi kurac vise
PostPosted: 30. 11. 2009. 22:03 
Moderator

bogam chomy, ubode ga, svaka cast.
a rokenrol koke, e da su bogdo rokenrol, mozes ih na prste nabrojati, a ostalo furka do 18.

Profile  

PostPosted: 30. 11. 2009. 22:19 

Medieval wrote:
i rokenrol koke su najbolje koke sto mos upoznat :mrgreen:

neki dan sam ja to sa sharanom apsolvirao
zenstvenost ueber alles

Profile  

PostPosted: 30. 11. 2009. 22:21 

Zenstvenost a tamo neke pankerke zavodi na kud idijotima :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 30. 11. 2009. 22:24 
Medieval wrote:
i rokenrol koke su najbolje koke sto mos upoznat :mrgreen:

al u panjevima

PostPosted: 30. 11. 2009. 22:41 
Moderator

Po mom mišljenju dobro je da Balkan "kaska" za tako naprednom civilizacijom kao što je zapadno-evropska. Ta ista civilizacija je do sredine 50-ih godina prošlog stoljeća:

- dominirala većinom svijeta (nekadašnja britanska imperija, danas zemlje Commonwealtha).
Politika zapadno-evropskog kruga je bila eksploatatorska, tj. kolonijalistička. Kongo je krajem i početkom 19., tj. 20. stoljeća bio privatna prćija jednog belgijanskog majmunolikog monstruma koji se odazivao na, njemu potpuno neprilično budući plemićko, ime Leopold. Kada su francuske i belgijske snage napustile ovu zemlju u finalizaciji dekonolizacijskog procesa neki od rezultata su bili: geopolitička destabilizacija iznutra (otcjepljenje Katange), masovno ubijanje i kanibalizam nad bijelcima koji su ostali (hale sa hladnjačama su bile pune stotinama leševa koje je lokalno stanovništvo proždiralo), prvo ubistvo jednog visokog međunarodnog zvaničnika (sekretara OUN-a Dag Hammarskjolda), preimenovanje zemlje u Zair u kojoj je antibjelačka kultura bila državna politika!, i dr...

Politika V. Britanije u mirovnim procesima u Indiji i Pakistanu - rezultat je Kašmir - muslimani na granici sa hindusima blizu Indije a hindusi u blizini Pakistana blizu muslimana - koje rješenje u PM. I ljudi se pitaju zašto je to konfliktno područje...

Politika podržavanja cionizma u to doba... šta još više reći.

Vance-Owenov (1993) plan teritorijalnog rasparavanja BiH... šta još više reći.

i

- širila evropocentrizam
Čitava antropologija prije Levy-Straussa - ono što nije bijeli čovjek i evropska civilizacija je primitivno, niže, slabije... Fašizam i nacizam su se ogromnim dijelom temeljili na evrocentričnoj antroplogiji. Npr. jedan Mengele, rasistička "nauka"...

Te dvije komponente uzete skupa: politička i kulturna su, po mom mišljenju, još uvijek u cilju činjenja te zapadno-evropske visoke civilizacije dominantom. Ali - granice te civilizacije su fizički i simbolički obilježene. Jedna od tih se nalazi i na početku Balkana.

Ta civilizacija i opstaje zahvaljujući svojim granicama. Da nije "primitivnih balkanaca" kako bi se ta civilizacija definirala? Ona opstaje djelom tim što smo mi "primitivni". Da smo pametni tražili bi novčanu naknadu što crpe našu civilizacijsku energiju :) .

Ukratko - želim reći da se ta "visoka civilizacija" zapadne Evrope pogrešno percipira kao dobra, naprednija, bolja... Po meni - slike glamura i kiča koje viđamo na nekim "urbanim" televizijama upravo oslikavaju tu civilizaciju. Ali - isto to radi i naš turbo-folk kod nas bolan :D .

I riječ za Francusku - jarane - kakva je to liberalna demokratijama kad jedan homoseksualac i jedan musliman nemaju ista prava. Zapravo, u cijeloj Evropi homoseksualci imaju prava da javno iskazuju svoju seksualnu orijentaciju a muslimanka ne smije svoj religijski identitet. Poenta je da se i političke i evropocentričke tendencije u kulturi nastavljaju iz tog visokog kruga mada su filozofska načela na kojima je, kao zasnovana, svakodnevno proklamovana i ovaj naš "ubogi" prostor preplavljuju poput malih cunamija svako malo - što izaziva konfuziju - kad smo već seljaci kakvi jesmo i licemjerni koliko možemo - kako sad da budemo licemjerni i za tu zapadno-evropsku civilizaciju? Pa nismo ubermenschi jebo te, seljaci smo :D .

Profile  

PostPosted: 30. 11. 2009. 22:52 

suma sumarum
postavite comija na celo drzave...
britaniji i francuskoj bi trebale vize za ulazak u evropu..

Profile  

PostPosted: 30. 11. 2009. 22:56 
Moderator

Chomy, dresscode je kod OBLAČENJA. I trebaš bit "normalno" obučen na poslu, to svakako, al to ne uključuje dugu kosu, bradu, pirseve, blabla... nit je na kraju krajeva presudno za nečiji kvalitet i "pristup" klijentu. Eno ti prvi Janezi to poštuju ;) naravno, izuzetaka uvijek ima.

Arogantnost nije stvar naroda, nego pojedinca... ja sam recimo upoznao super ekipe Engleza, a arogantne ekipe iz Bosne, Hrvatske, Srbije,...

Žene su stvar ukusa, a ja ovako ograničen i zadrt kakav sam (a i to vrijedi samo za ovdje), imam svoje stavove oko toga.

I na kraju, ja jesam odavde, al se osjećam strancem u svom gradu. I to baš onako Kontra-style Stranac. A moje će biti i Bosna i Hrvatska i Srbija i Njemačka i Australija i svaki jebeni kutak svijeta gdje ću se ja ugodno i lijepo osjećat, bez obzira jesam li ja rođen tu ili ne (jer to je nešto što nismo mogli birat, zar ne) to mi bar nije bitno za sreću i "svoj kutak pod suncem", a to svi želimo...

Profile  

PostPosted: 30. 11. 2009. 23:09 

Ne znam zasto se cudite. Uzmite bilo koji putopis koji je napisao Englez ili Francuz u prošlim stoljecima, a da govori o Balkanu. Apsolutno ista prica. Fakat jeste. Ovaj novinar samo izmislja toplu vodu.

Profile  

PostPosted: 30. 11. 2009. 23:16 

nisi ti adrej jos za divizije....
a ni za njemacke - tamo nemoj ici..opet:)

sad malo picis sebi u kontru...u odnosu na ostale postove u kojima si kudio balkan sarajevo, bosnu, islamsku zajednicu i posten bosnjacki narod...:)

i pomiri se sa tim da si ti gori fasista neg sto cu ja to ikad bit, il bilo ko ovdje...

Profile  

PostPosted: 30. 11. 2009. 23:18 
KASKATOR :evil:

PostPosted: 30. 11. 2009. 23:18 
Moderator

xD

ne pičim sebi u kontru. osjecam se stranac sad, nekad ne moram... na to se svodi ovo s kasnijim nabrajanjem ovih nekih zemalja :) baš sam s Đulom jučer nešto razglabao o tome..

A za Njemačku me vežu lijepa sjećanja iz djetinjstva, iako znam da se teško živjelo.. :)

A ja i fašizam..nikad, samo ako je sociofašizam :)

Profile  

PostPosted: 30. 11. 2009. 23:22 

normalno da se osjecam ko stranac...svak sa imalo razuma...i svako ko se ne osjeca kao srbin, hrvat i bosnjak je stranac ovdje....
al ti se postavljas ugrozeno - nesto ko jevrejska zajednica ceteresprve....

Profile  

PostPosted: 30. 11. 2009. 23:25 

Nameless wrote:

I na kraju, ja jesam odavde, al se osjećam strancem u svom gradu. I to baš onako Kontra-style Stranac. A moje će biti i Bosna i Hrvatska i Srbija i Njemačka i Australija i svaki jebeni kutak svijeta gdje ću se ja ugodno i lijepo osjećat, bez obzira jesam li ja rođen tu ili ne (jer to je nešto što nismo mogli birat, zar ne) to mi bar nije bitno za sreću i "svoj kutak pod suncem", a to svi želimo...

Sve, a pogotovo ovo podebljano, kao da si mi misli pročitao.

Inače, slabo na ovom forumu pišem, što ne znači da nisam aktivan. Prilično je glupo reći da smo mi civilizovaniji od Engleza po pitanju tih nekih zakona, čistoće, urbanizacije. Ali, ovako, svi su ljudi više-manje isti. Glupo je generalizovati jedan narod zbog par pojedinaca, pogotovo ako su ti pojedinci političari. Opet, smatram da englezi imaju dosta jaku kulturu, kao i muzičku scenu. Što je neko već spominjao u nekom postu ispred. Himor da ne pričam, onaj zdravi Engl. humor tipa Mućki, Šljama, Monti Pajtona... Opet kažem najveće greške ljudi su GENERALIZOVANJE, PREDRASUDE i POVOĐENJE za masom. Fuj.

Profile  

PostPosted: 01. 12. 2009. 00:54 
Moderator

_MisericorD_ wrote:
al ti se postavljas ugrozeno - nesto ko jevrejska zajednica ceteresprve....

I dan danas se zale da su ugrozeni jer nemaju pravo politickog angazovanja, tj. ne mogu biti nikakav kurac u vladi.
http://images.google.ba/imgres?imgurl=h ... l%26sa%3DG
a zbog ovoga, hehe...i ne trebaju...pogledajte fino sta se radi u ilegalnoj zemlji, za koju ovi lljudi izdvajaju 10 posto...

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 74 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4

All times are UTC + 1 hour [ DST ]