Herrera o svemu ovome:
Quote:
Situacija s ameriÄkim legendama u bendu Fear Factory jedna je od najspecifiÄnijih u metal svijetu. Iako je rijeÄ o ispraznim pravnim problemima, zanimljivo je pratiti kako se prepucavaju dvije polovice benda.
Da podsjetimo, dok su bubnjar Raymond Herrera i basist/gitarist Christian Olde Wolbers u novoosnovanom bendu Arkaea Äekali da vokal Burton C. Bell dobije volju za novi album, naprasno se dogodio veliki zaokret - Burton se iznenaÄ‘ujuće pomirio s originalnim gitaristom Dino Cazaresom (njihova svaÄ‘a dovela je do rastanka 2002. godine), no nisu reforrmirali orginalnu postavu, već su preko medija obznanili da su kao bubnjara i basista pozvali posve nove ljude - Gene Hoglana i Byron Strouda.
'Istjerani' bubnjar Raymond Herrera je u nedavnom intervjuu pokuÅ¡ao jednostavno objasniti: "Situacija je takva da smo se podijelili na dvije jednake polovice - 50:50 i da je sve stalo. Već mjesecima se vodi pravni rat, priÄa se da su potpisali ugovor, da snimaju album i da rade turneju, ali jednostavno trenutno nitko ne može dobiti pravo da se koristi tim imenom. Pa tako ni ja i Christian.
Da se razumijemo, ako smo izbaÄeni - izbaÄeni smo. Ali, želimo Äuti razloge jer iz intervjua zbilja mi niÅ¡ta nije jasno. Ako i sve zavrÅ¡i nekako, kako će se to rijeÅ¡iti? Kada je Dino odlazio, izgubili smo 11 mjeseci, jer ga nismo htjeli izbaciti i ne platiti mu za sve godine koje smo proveli skupa.
ÄŒak i onda jedini problem je bio izmeÄ‘u Dina i Burtona. Da se oni nisu zakaÄili, mi bismo i dalje bili skupa! Oni su bili problem, a sada su odjednom najbolji prijatelji. Na njima je da nam te stvari objasne.
ÄŒak sam predložio da se jednostavno naÄ‘emo i rasÄistimo sve, nema smisla da troÅ¡imo te silne novce na nekakve odvjetnike. Neka mi kažu da me ne žele u bendu jer me ne vole, jer ne vole moje sviranje bubnjeva, moje pisanje glazbe, moj pristup poslu. Bilo Å¡to! Mirno ću otići, ako ne žele raditi s njima. Ja sam spreman raditi i s Burtom i s Dinom. Nikad ni nije bio glazbeni problem meÄ‘u nama. Sve je osobno, pa ako ne ide, Å¡to se može?
Još jedna stvar - ekipa koju su odabrali - genijalni likovi! To uopće nije problem. Samo ipak nije u redu da se koriste tim imenom. To pravo nemamo ni ja i Christian, jer smo mi druga polovica. Da su trojica protiv jednog - onda u redu.
Jedini problem bi mogao biti jer mi je Gene spomenuo da jednostavno ne može odsvirati naše stare pjesme, ha ha! Volim tog lika, nemam ništa protiv ni njega ni Byrona, jer ovo je jednostavno poslovna stvar. Dovoljno sam normalan da to shvatim."