Digimortal wrote:
Evo jos jedna tuzna godisnjica Chuckove smrti. Na drugim forumima sam dosta pisao o njemu i koliko je on znacio u mom formiranju kao osobe, mojim stavovima, filozofiji, ateizmu i svemu ostalom...
Ovdje bi se osvrnuo kratko na clanak iz www. anus.com Mislim, sa stavovima anus.com ja se skoro 100% slazem - u vezi metala, nihilizma, ateizma i zla koje cine mainstream religije. Metal je ne samo bjeg od tog nacina zivota, vec i protuteza. Autor onog clanka od Chuck je, cini mi se, lose protumacio Chuck-a za konvertiranog Kriscanina (mada sam takve traceve i drugdje citao i cuo). Cini mi se da se radi o dvije stvari: 1) zavisti za onim sto je on postigao i lojanolst fanova; 2) Odgovor (neukusan) Chuckovoj majci koja se upetljala u njegov business (koci izdavanje novog Controlled Denied).. Inace ovaj momak koji vodi anus.com, ja mislim da sam ga upoznao jednom dok sam zivio u Sacramento, California. cini mi se da je bio DJ na nekoj lokalnoj stanici i da je zapoceo site iz zajebancije.. Otkako je poceo da pljuje po svima extremnim tekstovima, od tada je i stekao neki publicitet. Tako da ovo nista mozda nije vec jos jedan "publicity stunt" - ako je to tip kojeg sam upoznao...
Chuck je bio i ostao legenda. Cijela generacija metalaca ce se sjecati ovog tuznog dana kada je on izgubio bitku sa opakom bolescu. Njegova muzika i tesktovi i dalje ce inspirisati mnoge mlade muzicare, da ne govorim ljubitelje metala. Neka mu je laka zemlja.
Ohoho, pa nas Vanja zna Chrisa Blanca licno. Najveceg Metal Geek-a ikad.
Zanje sto sam cuo je da su ga neki blekeri u Teksasu zestoko nalupali.
Inace on vam je misteriozni izumitelj MacBonga, bonga napravljenog od Macintosha II.
dok sve na
http://www.necrocapitalist.org stoji, i dok lik zaista ima dobrih ideja, kao i svaki coek koji prikupi oko sebe pozamasan broj afirmativaca, otisao je doslovce u pizdu materinu.