biafra wrote:
valja li to Å¡ta? za Limits of Control sam već Äuo da je katastrofa, a Dr. Parnassus mi izgleda simpatiÄno iako je vjerovatno nebuloza neka

nisam jos gilliama pogledala, al mi se limits of control dopao.. vjerovatno jer sam i ja cula isto, pa nisam mnogo ni ocekivala.. bezveze su ga popljuvali, kao spor film, predugo traje, nebulozni dijalozi, a cijela prica toliko cudna da ga jadnog safatala kriza srednjih godina pa sad pokusava biti avangardan kao lynch, sta li.. bice da ga ti ljudi nikad nisu ni skontali.. ne govorim da mu je ovo najbolji film, al definitivno nije los koliko kazu da jest.. btw. droneri su mi se super uklopili (drugi ce ti pak reci da su uspjeli napravit film jos sporijim haha).. zapravo earth mi je malo odudarao.. vjerovatno se to previse slusalo pa sam si vec stvorila slike u glavi.. nebitno.. a ako hoces sta konkretno o filmu, ne znam sta da ti kazem, haha.. jbg, radnju je nemoguce ispricati a da ne zvucim zaostalo, tematski mi je nekako najblizi ghostdogu.. ukratko, vrijedi pogledat.. mislim, tebi ga se usudjujem preporuciti

btw. jesi ti skontao dopesmokera na broken flowers (skracena verzija).. ja se, zalosna mi majka, ne sjecam toga.. al se izvlacim da mi je sjeban snimak bio