Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 27. 06. 2025. 19:10

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 44 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject: Re: Sirutka Vs. Mlaćenica
PostPosted: 28. 12. 2009. 18:08 

jao begy nije valjda da bildaš :?

surutka je dobra za jetru, a posebno je dobra protiv žutice. tako sam čula, a nisam je nikad probala, dok, s druge strane, mlaćenicu obožavam :D

Profile  

PostPosted: 28. 12. 2009. 18:42 

Ghita wrote:

surutka je dobra za jetru, a posebno je dobra protiv žutice. tako sam čula, a nisam je nikad probala, dok, s druge strane, mlaćenicu obožavam :D

Ma nisam vala, samo eto usput da saznam nešto korisno... i da se navalja gluposti finih :D heh

Profile  

PostPosted: 28. 12. 2009. 23:06 

Ghita wrote:

A sta da bilda??To nesto abnormalno jel??

Profile  

PostPosted: 28. 12. 2009. 23:23 

Prije jesam, nisam ni sad mršo neki, al nisam ni mrcina od metar preko leđa.
A trebo bi svaki čovjek i žena koji imalo poštuju svoje tijelo da idu u fitnes, teretanu i da znaju kako im tijelo funkcioniše.

Profile  

PostPosted: 28. 12. 2009. 23:23 

jebo majku ako mlaćenica nema neke veze sa pljuvačkom, sluzom, pišakom i kiseljenjem nogu...

Profile  

PostPosted: 28. 12. 2009. 23:32 
Begy wrote:
A trebo bi svaki čovjek i žena koji imalo poštuju svoje tijelo da idu u fitnes, teretanu i da znaju kako im tijelo funkcioniše.

ma daaaj ba...treba da se ufate sikire i da cijepaju drva po mogucnosti ona granata i to da cokove pripreme rucnom testerom/zagom a ne motorkom,treba da rove krompir i pjesobusom da se vracaju iz njiva (njive ne smiju da posjeduju u blizini svog doma i ne smiju bit manje od 8 duluma), treba da kupe i sadijevaju sijena...

PostPosted: 29. 12. 2009. 00:25 

SODOM wrote:
Begy wrote:

ma daaaj ba...treba da se ufate sikire i da cijepaju drva po mogucnosti ona granata i to da cokove pripreme rucnom testerom/zagom a ne motorkom,treba da rove krompir i pjesobusom da se vracaju iz njiva (njive ne smiju da posjeduju u blizini svog doma i ne smiju bit manje od 8 duluma), treba da kupe i sadijevaju sijena...

To svakako. Samo šta će ova gradska čeljad ili još gore, kvazi-gradska, neće motike, neće ni teretane :?

Profile  

PostPosted: 29. 12. 2009. 00:44 
pa takvi bildaju svoje ljubimce gigabajtima i gigahercima

PostPosted: 29. 12. 2009. 02:02 

lord krvolok wrote:
Ghita wrote:

tebi se nisam obratila ali evo ako te baš zanima moje mišljenje- ne volim bildere, a je li abnormalno ili nije ne znam, nisam stručnjak po tom pitanju.
volim ljude koji npr trčanjem, umjerenim vježbanjem i sportom drže tijelo u formi, ali nabildavanje i pijenje proteina tj tableta i prašaka mi je besmisleno i nerazumljivo.
posebno kad vidim likove koji su gore ko od brda odvaljeni, a noge im zanemarene.
i šta sad ti ćeš se svađati samo zato što imamo različita mišljenja

Profile  

PostPosted: 29. 12. 2009. 02:44 

bildanje rula!!! :twisted:

mislim da se misici oblikuju u teretani, isto tako odrzava i kondicija, iskreno ne znam ikog da odrzava izgled "trcanjem" i "umjerenim" vjezbanjem :lol: barem 90% sportista idu u teretane kako bi odrzavali svoj izgled, svoju formu i misicnu masu

a ti nabildani s tankim nogicama obicno nicu u KP domovima i improviziranim mutvak teretanama, a znas upravo ko su i sta su

Profile  

PostPosted: 29. 12. 2009. 02:55 

Hedon wrote:
iskreno ne znam ikog da odrzava izgled "trcanjem" i "umjerenim" vjezbanjem :lol: barem 90% sportista idu u teretane kako bi odrzavali svoj izgled, svoju formu i misicnu masu

ma ne to. ja sam mislila trčanje itd za održavanje kondicije i zbog zdravlja a ne zbog oblikovanja tijela jer ja volim normalno tijelo. ebi ga čak ni pločice ne volim :D

ma helenejse :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 29. 12. 2009. 03:21 
Hedon wrote:

mutvak teretanama

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

PostPosted: 29. 12. 2009. 03:26 

Ghita wrote:
Hedon wrote:
iskreno ne znam ikog da odrzava izgled "trcanjem" i "umjerenim" vjezbanjem :lol: barem 90% sportista idu u teretane kako bi odrzavali svoj izgled, svoju formu i misicnu masu

ma ne to. ja sam mislila trčanje itd za održavanje kondicije i zbog zdravlja a ne zbog oblikovanja tijela jer ja volim normalno tijelo. ebi ga čak ni pločice ne volim :D

A voliš li sexy škembu :mrgreen:
Nije muško ako nema škembe hehe, a nije vala ni ako nema mišića, jer jbg to je ono što nas od žena razlikuje, mada kako je krenulo ode sve u tri krasne, žene bildaju a 'muškarci' nose pink majice i iščekuju nečijeg mrmota :mrgreen:
A jbg, ne meRemo mi ostat umjereni, pogotovo kad ima dobro pojes' i polokat :D

Profile  

PostPosted: 29. 12. 2009. 04:01 

ja bildam 666 dana, pa pravim 666 dana pauze, i sve tako, ali tad ne zaboravim da radim sklekove.

Profile  

PostPosted: 29. 12. 2009. 04:06 
Moderator

shitpifter wrote:
ja bildam 666 dana, pa pravim 666 dana pauze, i sve tako, ali tad ne zaboravim da radim sklekove.

I to u serijama od 666

Profile  

PostPosted: 29. 12. 2009. 08:02 

Ghita wrote:
lord krvolok wrote:
Ghita wrote:

tebi se nisam obratila ali evo ako te baš zanima moje mišljenje- ne volim bildere, a je li abnormalno ili nije ne znam, nisam stručnjak po tom pitanju.
volim ljude koji npr trčanjem, umjerenim vježbanjem i sportom drže tijelo u formi, ali nabildavanje i pijenje proteina tj tableta i prašaka mi je besmisleno i nerazumljivo.
posebno kad vidim likove koji su gore ko od brda odvaljeni, a noge im zanemarene.
i šta sad ti ćeš se svađati samo zato što imamo različita mišljenja

Eh pa upravo zbog takvih glupih predrasuda ZAPJENIM, kad ce nas glupi narod shvatit da od proteina i amino kiselina ne moze covjeku nis da bude???Nevjerovatno...

Profile  

PostPosted: 29. 12. 2009. 10:15 
a znas i sam Bekime, da cak i u teretani bude onih kretena sto za proteine i aminokiseline kazu "hemija" :roll:

i ja sam prije mislio da je to sve "zlo" dok nisam sam poceo ici redovno u teretanu i trcati i sta ja znam

a vezano za topic, ni jedno ni drugo, riga mi se cim pogledam jedno od to dvoje, a kamol nekako da uspijem popiti, dzaba, kolko god to proteina imalo haha

PostPosted: 29. 12. 2009. 13:18 

Trcanjem (dzogiranjem) ces razviti donekle listove, gornji dio nogu jako malo, ali ces razviti plucno/srcani kapacitet. Ostatak tijela ce ti liciti za qratz.

Da pojasnim o "hemiji":
Najprostije receno, tijelo nam se sastoji od
Neorganske komponente - Voda, minerali i vitamini, te od organske komponente:
Ugljeni hidrati (aktivna i rezervna energija),
masti (rezervna energija),
proteini (imunitet, hormoni, gradivno tkivo, energija),

Dakle, razjasnili smo da su proteini dio tijela i hrane, a ne neka "vjestacka hemija" koje nema nego u onoj plasticnog boci iz teretane. Svakom covjeku je potrebno oko 0.8g/kg proteina dnevno, da obnovi izumrle celije i omoguci normalno stvaranje tkiva i hormona.
Svi proteini koji se kupuju u prasku - koncentratu, su dobijeni iz prirodnih sirovina, najcesce mlijeka, ali je proces koncentrisanja i preciscavanja jako skup, pa samim time i protein koji se tako dobije.

Ostala sredstva koja se koriste, a uglavnom ih zene koriste - sagorjevaci masti, ubrzivaci metabolizma, takodje su ekstrakti iz biljaka, najcesce tropskih, kao i neki odavno poznati hemijski spojevi koji se mogu naci u hrani, samo u nedovoljim kolicinama.

Omiljeni dodatak svih danasnjih sportista, tako i posjetilaca teretane jeste kreatin, materija koju nalazimo u tijelu i crvenom mesu, opet, u malim kolicinama. Unosena iz vana, daje vecu snagu, izdrzljivost, i bolje vezivanje vode za proteine u misicima = brzu izgradnju misica. Danas je nezamjenjiv u sportu, i koriste ga bas svi, doduse, osim u sahu i curlingu :)

Jos jedna ispravka - aminokiseline se sjedinjuju u grupacije i stvaraju proteine , nisu AK neki drugi svijet, vec sastavna jedinica proteina. Ljudi ih koriste u tabletama jer se tu nalaze u vecini razgranate AK, koje daju snagu, stite misic od trosenja i poboljsavaju oksidativne procese, sto je sve + ukoliko se ozbiljno bavis teretanom.

Licno glasam za kvalitetnu domacu prehranu (sira, jaja, ribe), i koristenje kreatina, jer naucno jos niko nije uspio dokazati bilo kakvu stetnost uz pravilno koristenje, samo korisnost, ostalo, ko moze, jako je skupo ali i dobro.

Profile  

PostPosted: 29. 12. 2009. 18:40 

Ma sve je ok dok čovjek može da sagori što je unio vjerujem.
Mada ja neću ništa unositi, shvatam da je potrebno onom ko želi više mase.
Samo nek ljudi ne preĆeruju :)

Profile  

PostPosted: 29. 12. 2009. 18:54 

2 god vec i skoro svaki dan po 15 kapsula, ;-) :D nikad zdraviji nisam bio

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 44 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]