ja sam dugo vremena mislio da sam pravo zajeban kad je q3 u pitanju, igro godinama, do savrsenstva skoro doveo svaku onu "varijablu" u konfiguracijskom fajlu, znaci sve stimo rucno i testiro... dero likove po raznoraznim serverima, u razlicitim modovima, svaku mapu maltene napamet sve znam, mislio da znam i svaku onu "odbicu" od bilo koju izbocinu na zidu, smijo se drugim levatima kako sam ih dero, a onda sam 1 dan naiso na lika na jednom serveru, kaze lik, ko si ti, nisi los, i like your style i tako neke nebuloze...kaze, haj vamo da te vidimo... i frajer me zovnu da odigramo 1 na 1 na nekom "specijalnom" serveru gdje su sve PRO gameri naki... ja kako sam se sjeboooo, sad se osjecam isto ko da sam jucer 1. put instaliro quake i kreno da igram.
btw, nakon nekih 10 godina igranja, meni su sve pucacine, al bas sve, u poredenju sa kvejkom isto tetris... par godina sam igro samo q3, nista vise. jer me nije nista drugo privlacilo, onda sam od raje uzimo diskove da vidim na sta lice ta sranja tipa cod, krajsis, half life, itd... sve je to fino, divno, krasno, al to bukvalno odigras, prekucas u par sati i nikad vise i ne pogledas. ova (q3) raja se vamo bukvalno sprda sa tim ljudima koji igraju te COD, crysis, UT i ostale kurce i misle da je to ono kao odlican FPS il sta ti ja znam. daleko od toga da te igre ne valjaju... al jednostavno, ne moze se ni 1 ni poredit sa q3. q3 je cisti adrenalin, bez zajebancije, jednom kad sam igro sviju mi, tolko sam se uzivio da sam konto da ce mi poslije "meca", srce iskocit kolko je udaralo, ruke mokre od znoja, ono sjeb pravi...