E stvarno nikad vecih gluposti nisam procitao...
Nisam ni mislio da se uclanjujem, ali neke stvari zelim da kazem, pa ko prihvati - prihvati.
Onima kojima se ne svidja muzika benda - OK.
Onima kojima se ne svidja ideologija benda - takodje OK.
Ali zasto gubite vreme i serete, umesto da uzmete instrumente i sami napravite bend/bendove, kad ste toliko pametni? Znate sta je black metal, znate sta i kako treba da se radi u textovima, promociji benda... pa covek bi rekao da ovde postoji nikad jaca metal scena. A vi u stvari samo sedite iza svojih monitora i pricate nebuloze!
Reci cu vam nesto - JEBALA VAS MOTHER SERBIA! Jebote, ako mi neko nadje jedan momenat koji je uvredljiv tamo i za koga ko nije srpske nacionalnosti, castim ga cime god hoce! To je patriotska pesma jednog naroda, milion i nesto ljudi koji zive u RS, i kojima ce sigurno UVEK da bude bliza Srbija nego dojucerasnji neprijatelji (globalno i cinjenicno gledano)! Cisto i jasno.
A vi, braco "bosnjaci": Ne smeta vam npr. bend KRV (citao sam na nekom forumu da "krv simbolizuje napacenu proslost bosanskog naroda, i da su prvi koji su hrabro uzviknuli jebite se cetnici". Eto vidite, interfector te stvari nikad nije radio, niti ce.
BiH kao drzava. Slozena je to prica. BiH je nametnuta zemlja, rat koji se vodio, vodio se da se zemlja podeli zauvek, bar Srbi ne zele da zive sa muslimanima u istoj zemlji, da ne bi bilo novih ratova. Je li to nacionalisticko razmisljanje? A braco bosnjaci, podrzavate li odcepljenje Kosova od Srbije? Ne verujem bas da ne podrzavate. Siptari mogu u Albaniju, a RS ne moze u Srbiju. Ista stvar, ako mene pitate, samo se jedno podrzava, a drugo ne.
Necu nikoga da vredjam, ali vidim da se ovde vredja sve i svasta. Svaki Srbin koji je ponosan svoje nacije i proslosti vama bode oci. Pa i taj dvoglavi orao. Nema NI JEDNOG uvredljivog detalja ni za koji drugi narod. Kao ni sahovnica, kao ni mesec i zvezda, ja nemam nista protiv toga, simbola naroda.
Za METAL bendove sa ovih prostora licno sam uradio vise nego sto ce 99% vas ikad, tu mislim i na bendove iz fBIH, i ako je ovo to sto se u zamenu dobija - ja cu radije da se okrenem ka svom narodu i srpskoj sceni.
Raspitajte se malo ko je prvi nosio ToxicDeath, Agonize, Southern Storm, Neon Knights diskove u Srbiju i pustao ih tamo...
Teska je ovo tema, i duga, a nemam zivaca niti volje. Svako gleda svoj put , i radi ono sto misli da je najbolje za njega.
VELIKI pozdrav TOXICDEATH-u , SOUTHERN STORM-u, ti bendovi i ljudi su uvek dobrodosli u Banja Luku! Ljudi su metalci za razliku od vas koji nista ne shvatate. Licno sam se hteo tuci sa skinsima koji su provocirali ToxicDeath na svirci u BL, i uvek bi to ponovio. RESPECT!
p.s. Jos jedan primer. Imate bend Firmament iz Zadra, koji imaju pesmu The Motherland. Ista stvar, samo sto nema naziva Croatia u imenu pesme. Meni licno, njihova najbolja pesma, koja se vrtela zahvaljujuci nama na radio stanicama u BL.
PODRZAVAMO svaki oblik patriotizma dokle god ne predje u direktno vredjanje drugog naroda. Spaljivanje BH zastave simbolizuje samo jedno - svi Srbi u Srbiju, svi Hrvati u Hrvatsku, i zavrsili smo sa ratovima zauvek. To ne shvatate ocigledno, pa ce nasi unuci zbog takvih ici u nove ratove, a ne zbog ovakvih kao sto smo mi.
U zdravlje!
|