Meni ovo mirise na nesto bas dobro. Bas mi drago da se desava nesto na ovom planu. Bice to dobra zabava, nadam se korisna u buducnosti domaceg metala i scene generalno.
A stranica u vizuelnom smislu ima bas mudo ... onako, dobro izgleda.
jedino sta mene malo izbija, al puni respekt organizatorima na zelji i volji pa ne mogu da kritikujem ikoga, pretjerano pominjanje za nas zaista nebitnih stvari
Quote:
U moru muziÄkih TV reality show serijala, koji nam nude instant zvijezde s ciljem promovisanja svega osim muziÄkih kvaliteta, te alternativnih 'TV bendova', stvara se kriva slika alter scene naÅ¡e zemlje.
Quote:
moramo zakljuÄiti da je podrÅ¡ka razvoju alternativne umjetnosti od strane državnih, entitetskih i kantonalnih struktura do sada bila slaba ili nikakva. Å taviÅ¡e, Äesto se deÅ¡ava da odnos vladajućih struktura prema organizaciji manifestacija ovog tipa bude negativan – umjesto podrÅ¡ke, alternativni umjetnici se suoÄavaju sa zabranama, maltretiranjem na granicama, nedostatkom razumijevanja i sliÄno.
zaboli vladajuce strukture za ovim, granicne sluzbe i slicne, oni rade svoj posao koji ce uvijek biti prilicno nekompatibilan sa nasim alternativnim i slobodnjackim pogledima na drustvo i sistem, i a iskren da budem i draze mi je da se drze dalje od nas...
Treba svirati kvalitetno i da publika uvidi da se mogu dobro zabavljati i sa domacom muzikom, zapravo to je ono sta nama treba. Ostalo ide prirodnim putem. Sta ce medij koji kurac na metal koncertu u gradu ako ispred bine stoji 20-30 ljudi? Nije to dobra slika.