Dementia wrote:
artredis wrote:
Rietas wrote:
Ja trenutno Äitam ove ÄŒerÄilove memoare, Å¡ta reć dosta zanimljivih stvari za nekog ko je zaljubljen u Historiju kao ja, ali ima i gluposti.
A Äeka me vamo Å openhaur - "Svet kao volja i predstava" nisam ga joÅ¡ naÄeo.
But sounds like fun

Bit će ti garant zanimljivo proÄitati Å¡ta Å openhauer misli o ljudima koji sluÅ¡aju ovu muziku o kojoj mi piÅ¡emo na forumu, na prvih je pedesetak stranica. Javi kad je proÄitaÅ¡!
Ajd daj spoiler u kratkim crtama. Ne citam filozofe bar jos godinu dana. Na filozofskoj sam dijeti...posljedica citanja MuÄnine (Žan Pol Sartr). To je knjiga koju NE ZELITE citati.
Pa ne mogu ti dati spoiler, nisam ni ja odmakao dalje od 70-te strane

. Ponio knjigu na more - lol ba! Rietas će nam napisati zanimljivosti

.
Ma šta može jedan hegelijanomrzac pisati

. Da postoji "tamo neka" volja koja ne jebe etiku nikakvu ali je sami bit Äovjeka? Naspram kantijanskog, fihteovoskog i hegelovskog inheretno-racionalnog poretka koji na kraju oblikuje Äovjeka - bit van Äovjeka, nevezana striktno za njega... Al ajde... bolje je imati zravo interesovanje za Å openhaura i Kjerkegora nego se NiÄeom lupati u glavu i misliti da je misao u ubermenschu aposlutni Å¡lag na tortu priÄe o individualizmu.
Volio bi Äitati djela gornjih autora ali sada Äitam neÅ¡to skroz deseto i morao bih Å¡to prije novu od Katunarića za prikaz, blah

(nasrah se ko foka)