Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 20. 06. 2025. 00:44

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 42 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject: Metalci su pametniji ?
PostPosted: 22. 03. 2010. 23:17 

Pametni slusaju metal
Dugokosi tinejdzeri, ljubitelji heavy metal muzike, obicno su inteligentniji i talentovaniji od svojih vrsnjaka, a zestoki rifovi i provokativni tekstovi im pomazu da izbace nagomilani stres.
Inteligentni tinejdzeri cesto slusaju hevi metal da bi lakse podnijeli pritisak koji proizlazi iz njihove nadarenosti i sukoba sa okolinom, rezultati su najnovije studije. Anketa koja je sprovedena u Velikoj Britaniji na hiljadu ispitanika, clanova Nacionalne akademije za talentovanu omladinu, pokazala je da roditelji cija su dugokosa djeca odana grupama tipa "Metallica", "Iron Maiden", "System of a Down", "Slipknot" ili "In Flames", nemaju razloga za brigu jer su sanse da ce postati delikventi minimalne. Istrazivanja su osporila dosadasnje vjerovanje da ovu muziku slusaju neobrazovani ljudi problematicnog ponasanja. Naime, dokazano je da veliki broj adolescenata, koji su izuzetno pametni, slusaju upravo metal, jer im pomaze da se bolje snadju u stresnim situacijama.
"Postoji percepcija javnosti da talentovani studenti slusaju klasiku i provode mnogo vremena citajuci. To je potpuno netacan stereotip, dok s druge strane postoji misljenje da heavi metal vole delikventi. Mi smo ovim istrazivanjem uspjeli da dokazemo da su to samo zablude", kaze Stjuart Kadvelader, psiholog koji je ucestvovao u istrazivanju.
Naucnici su proucavali grupu sa niskim nivoom samopostovanja, koja se ne osjeca prihvaceno od okoline i dokazali da njima upravo hevi metal pomaze da se oslobode nagomilanog stresa.
Ucesnici su otkrili da im stihovi tih pjesama, koji cesto obradjuju socijalne i politicke teme, mnogo vise odgovaraju, nego ljubavni tekstovi pop-pjesmica, dok im agresivni tonovi pomazu da iz sebe istjeraju svu negativnu energiju.

:lol: :lol: :lol:

Profile  

Post subject: Re: Metalci su pametniji ?
PostPosted: 22. 03. 2010. 23:23 

tinejdzeri koji slusaju metal (?) su komplexasi oni totalni i misle se da su inteligentniji od ostalih...i svi su im nesto krivi,e :lol: :lol:

Profile  

PostPosted: 22. 03. 2010. 23:34 

sihirbog wrote:
tinejdzeri koji slusaju metal (?) su komplexasi oni totalni i misle se da su inteligentniji od ostalih...i svi su im nesto krivi,e :lol: :lol:

:lol: :lol:

eee da ti kazem , boli me kurac :lol: :lol:

Profile  

PostPosted: 22. 03. 2010. 23:50 

Glupani su vecina svugdje, pa tako i u metalu. A sad da ih srazmjerno ima manje u odnosu na druge subkulture, cisto sumnjam.

Profile  

PostPosted: 22. 03. 2010. 23:54 
Moderator

ma ovo je nidje veze, samo sto ti kod ovih i kad su glupi ko kurac preovladava stav da su izmislili pamet, e onda imas njihove sljedbenike koji nemaju licni stav..

Profile  

PostPosted: 23. 03. 2010. 00:01 

deder guzovanni kani se tih teen sajtova i tih članaka,poštedi nas

Profile  

PostPosted: 23. 03. 2010. 00:10 

Cuj metalac inteligentniji.. :P metalac je iskompleksiran, ufuran u vlastitu velicinu i pretpostavku da je u startu inteligentniji, diskriminantan, a primjerke istih koji smore konstantno istom pricom samo i jedino o muzici i slicno tome su tek posebna pojava i kategorija za zaliti out of pure unfuckability..

Profile  

PostPosted: 23. 03. 2010. 00:33 

jooj, ne znam jel mi smjesniji tekst il vi koji se trudite dokazati koliko je apsurdan..
daj, nema se ovdje o cemu raspravljati.. naivno, besmisleno, al ajde, kad jednom uzivljenom tinejdzeru popravi raspolozenje i digne samopouzdanje recimo da je pozitivno..
ovima sto znaju kako stvari stoje - ni iz dzepa ni u dzep ;)

Profile  

PostPosted: 23. 03. 2010. 13:21 

Istraživanje koje za temu ima stereotip. Naravno da će isti biti srušen.
Ono što sa psihološkog stanovišta stoji je da su labilniji pojedinci/tinejdžeri skloniji težem zvuku, negativnosti u zvuku. Labilnost se definiše kao nesrazmjer između emocionalnog i kognitivnog/razumskog razvoja. U prevodu, džaba ti jeben nivo kognitivnog razvoja kada ti je emocionalna inteligencija za kurac. Hahahahha, pišem ovo, a na um mi pada nekoliko zanimljivih faca sa ovog foruma i ne, ne radi se o tinejdžerima. Uključujući i mene :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 23. 03. 2010. 15:09 

BloodOverdrive wrote:
deder guzovanni kani se tih teen sajtova i tih članaka,poštedi nas

Vidis da sam u prvom postu stavio smajlije ispod jer mi je smjesno , haj sine smiri zivce , to sam slucajno naletio pa da kopiram , da smatram da je to tako napisao bih ispod onda JA SAM PAMETNIJI , JA SAM OLICENJE INTELIGENCIJE TI NISI JER NE SLUSAS METAL i tako ta sranja . Ti i tebi slicni mene tu uvjek smarate sa svojim dosadnim postovima u kojoj sebe uzdizete u visine a druge podcjenjujete ,mozda je do vaseg ega ne znam ja . Smatram da ima jako glupih ljudi koji slusaju metal , ima nekih i ovdje ne bih sad javno pa se ti zapitaj . ( I smatram sebe intelignetnijim jer sam radio IQ test i vjerovatno je jedan od vecih ovdje , to sto se zajebavam nije razlog da ti mene potcjenjujes ) : Haj sad vozdra

Profile  

PostPosted: 23. 03. 2010. 16:34 

Nema toga danas više. Postoje ljudi koji se smatraju metalcima i glupi su ko kurac, ufuraju se da neku pičku materinu znaju i smatraju da nabrajanje nekih bendova iz pičke materine njih izdvaja iznad prosječnog puka ili nedo bog metalaca sa stažom.
TAKVI PRISTUPE METALU JER SU ČULI DA JE TO FORA I DA ĆE IH TO UČINIT INTELEKTUALCIMA. Bah...
Pravi metalac sluša radi sebe i boli ga kurac za ostalim.

Profile  

PostPosted: 23. 03. 2010. 17:12 
Moderator

uhh, necu reci da vam je prica...

Profile  

PostPosted: 23. 03. 2010. 17:17 

reci.. :D

Profile  

PostPosted: 23. 03. 2010. 17:19 
Moderator

ma necu, naci ce se neki uvrijedjeni metalac, osjetljivi su u zadnje vrijeme... :D

Profile  

PostPosted: 24. 03. 2010. 01:04 

Begy wrote:
Nema toga danas više. Postoje ljudi koji se smatraju metalcima i glupi su ko kurac, ufuraju se da neku pičku materinu znaju i smatraju da nabrajanje nekih bendova iz pičke materine njih izdvaja iznad prosječnog puka ili nedo bog metalaca sa stažom.
TAKVI PRISTUPE METALU JER SU ČULI DA JE TO FORA I DA ĆE IH TO UČINIT INTELEKTUALCIMA. Bah...
Pravi metalac sluša radi sebe i boli ga kurac za ostalim.

Ja ne mislim na nabrajanje bandova ovako kao sto ti to kazes , za mene su to WIKIPEDIA LIKOVI . Ja mislim na inteligenciju , pojam pri donosenju nekih odluka , rjesavanju problema i tako to . I ova tvoja zadnja recenica je rekla sve .

Profile  

PostPosted: 24. 03. 2010. 01:19 

Guzovan wrote:
( I smatram sebe intelignetnijim jer sam radio IQ test i vjerovatno je jedan od vecih ovdje )

Printscreen hajde! :lol:

Profile  

PostPosted: 24. 03. 2010. 01:25 

Guzovan wrote:
( I smatram sebe intelignetnijim jer sam radio IQ test i vjerovatno je jedan od vecih ovdje )

I opet te je Mrkva uspio sjebat skroz... c c c :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 24. 03. 2010. 01:28 

skiljo wrote:
Guzovan wrote:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 24. 03. 2010. 01:31 

Joj ti iq testovi, radio sam ga i ja i to na stranom jeziku sto sam bio primoran pa sam dobio poprilicno velik rezultat, i jos veci kad se dodaju ti bodovi zbog stranog jezika.
Po meni to nema veze sa vezom, postoji toliko nivoa inteligencije da je nemoguce izmjeriti generalnu inteligenciju nekim testom. Te predstave u prostoru i jednostavni logicki zadatci mozda mogu mjeriti jedan aspek intelegincije, ali sveopcu covjekovu PAMET sigurno ne mogu.
Dakle nebi se ja puno oslanjo na to, za sve treba bit pametan, pa i ako hoces komsiji medu pomjerit :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 24. 03. 2010. 03:09 

BloodOverdrive wrote:
skiljo wrote:
Guzovan wrote:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

:lol: game, set and carrot..

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 42 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]