Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 17. 06. 2025. 17:26

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 164 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Next
Author Message
 Post subject: Re: PAUL GREY (SLIPKNOT) R.I.P
PostPosted: 02. 06. 2010. 22:39 

nekrodemon wrote:
ne moze tako, srati po nju briderima je moj pos'o :razz:

to je poso svakog ko oče da bude čru

Profile  

PostPosted: 02. 06. 2010. 22:44 

username: wrote:
Knjaz AlekSS wrote:
nekrodemon wrote:
fakat...smijesne ti njihove maske, a kul ti kad se Atila namaze sirupom i pravi zajebane face, a kasnije place u bekstejdzu jer ga niko ne shvata ozbiljno..de ba malo postovanja..co'jek je pokojni...

Atilla smrdi na ucmalu krv, sto je korak ka tome da je namazan krvlju. Znam da je pizdio jer je skinut sa stejdza ranije, da je plakao, sumnajm...
Kamo srece da su svi iz Slipknota pokojni.

ah znam sta je ... oces biti true blek metalac pa seres po nju briderima kaj ne ?

Ne... Ne poznajem pojam true...
Jednostavno slipknot nije prosao kraj metala, trebaju svi da pocrkaju. I to je to.

Profile  

PostPosted: 02. 06. 2010. 22:46 

Znači ko god nije prema tvom standardu metala treba da crkne?

Profile  

PostPosted: 02. 06. 2010. 22:47 
Moderator

nekrodemon wrote:
ne moze tako, srati po nju briderima je moj pos'o :razz:

to je poso svakog ko oče da bude čru

i pismen...

Profile  

PostPosted: 02. 06. 2010. 23:41 

Medieval wrote:

Da.

Profile  

PostPosted: 03. 06. 2010. 00:01 

kad vam vec smetaju eto te maske, kak vam ne smeta korps pejnt,??to je jos gore, furka na KISS :lol: :lol:

Profile  

PostPosted: 03. 06. 2010. 00:02 
knjaz je bog

PostPosted: 03. 06. 2010. 00:08 

sihirbog wrote:
kad vam vec smetaju eto te maske, kak vam ne smeta korps pejnt,??to je jos gore, furka na KISS :lol: :lol:

Na King Diamonda... Ujedno bolje furka na kis, nego na obdanista za vrijeme Noci Vjestica.

Profile  

PostPosted: 03. 06. 2010. 00:10 

Knjaz AlekSS wrote:
sihirbog wrote:

Na King Diamonda... Ujedno bolje furka na kis, nego na obdanista za vrijeme Noci Vjestica.

staviti masku treba 1 sekund , korps pejnt treba vise ... znaci da vise brinete o svom izgledu , sto znaci da ste ¨šminkeri¨

Profile  

PostPosted: 03. 06. 2010. 00:12 

Knjaz AlekSS wrote:
sihirbog wrote:

staviti masku treba 1 sekund , korps pejnt treba vise ... znaci da vise brinete o svom izgledu , sto znaci da ste ¨šminkeri¨

Corpse paint je doslovno sminka i to ne sporim, ali i bolje da se sminkam, nego da kradem djeci maske po vrticima.

Profile  

PostPosted: 03. 06. 2010. 00:18 
Moderator

Uh lupi ga sada i ti knjaze i ostade živ.

Profile  

PostPosted: 03. 06. 2010. 00:20 

To je cinjenica, corpse paint je u bukvalnom smislu rijeci sminka.

Profile  

PostPosted: 03. 06. 2010. 00:30 

Knjaz AlekSS wrote:
To je cinjenica, corpse paint je u bukvalnom smislu rijeci sminka.

korps pejnt u bukvalnom smislu je preseravanje :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 03. 06. 2010. 00:34 
Moderator

Ne za cp, nego za opaske o Slipknotu, odnosno njihovim maskama.
Ne možeš poredit neke stvari, koje su u vremenu, prostoru i ciljnim grupama drukčije. Da su jedni ili drugi šminkeri i sviraju 'metal za šminkere', isti bi ih i slušali.
A ja nešto ne znam puno šminkera koji se kunu u XES Haereticum ili u Vol. 3 - The Subliminal Verses.

Profile  

PostPosted: 03. 06. 2010. 03:25 

Knjaz AlekSS wrote:
Medieval wrote:

Da.

Da to nije malo radikalno,malo vise :D ?
sto se tice grey-a sta drugo reci osim R.I.P!a sto se tice slipkonta,u vakat se slusala iowa,i album kao cjelina mi je ok,nista vise od toga....ostalo mi je smece,sa velikim S!

Profile  

PostPosted: 03. 06. 2010. 09:43 

Knjaz AlekSS wrote:
Medieval wrote:

Da.

koja glupost i nezrelost

Profile  

PostPosted: 03. 06. 2010. 09:57 

Nameless wrote:
Ne za cp, nego za opaske o Slipknotu, odnosno njihovim maskama.
Ne možeš poredit neke stvari, koje su u vremenu, prostoru i ciljnim grupama drukčije. Da su jedni ili drugi šminkeri i sviraju 'metal za šminkere', isti bi ih i slušali.
A ja nešto ne znam puno šminkera koji se kunu u XES Haereticum ili u Vol. 3 - The Subliminal Verses.

šminkeri nisu samo oni što slušaju narodnjake i nose bijele košulje. šminkeri su svi koji svoj izgled i ponašanje prilagođavaju subkulturi kojoj kažu da pripadaju. čitav nju brid, od muzike, preko filozofije, preko izgleda publike je puko prilagođavanje nečeg što je andergraund (hardkor pank i metal) i približavanje mejnstrimu. onog momenta kad su počeli oblačit crno (fazon iz metala gdje je oblačenje u crno predstavljalo kontru veselim svijetlim bojama koje predstavljaju bezbrižnost - jer metalci znaju da se ne može biti bezbrižan u ovako sjebanom svijetu), počeli nosit krijeste ili neuredne frizure (fazon iz panka gdje je čupavost prestavljala otpor autoritetu i starim razmišljanjima) i slušat muziku koja se sviđa svakoj curici odrasloj da mtv-ju (ko ne vjeruje nek pusti bilo kojoj dvadesetogodišnjakinji vermilion pt. 2 sa ovog gore boldiranog albuma), nju brid i nju brideri su postali definicija šminke.

maske su kul, ali njihova svrha je prazna. nose ih zato što dobro izgledaju. to nije razlog da se nose ekseri po glavi. muzika i priča iza muzike je sranje. prvi album napravili zato što im se sviđa takva muzika i gotivno im svirat zajedno. drugi i treći zato što su skontali da bi se moglo zaradit od toga i postat slavan i šmrkat kokain. to nije razlog da se svira muzika. veze oni nemaju sa buntovništvom na čijem su temelju nastali.

nju brideri. ili bolje reć, hipsteri, jer su sastavni dio te subkulture - koja je sve samo ne subkultura. najobičniji robovi marketinga, odrasli razmišljajući o tome da su blizu vremenu kad će non stop biti pod budnim okom kamere. moraš se ponašat kul kad te kamera snima. to što se samo tako ponašaš a u stvari nisi nimalo kul nema veze jer ionako niko ne zna. glumci najobičniji, opterečeni time hoće li im neko reć jel im muzika bezveze da bi oni mogli da brane nekim "argumentima". nije kul slušat dobru muziku. velika strast je kul. velika borba je kul. viši ciljevi su kul, jebo vas vaša odbrana nju brida. nju brid je sranje zato što svojom indeferencijom ismijava ono iz čega je nastao.

Plunged into a nadir, the years spent in insolation
And the windows of the skull look upon only devastation
Inside hunger gnaws like rats in your sides
Outside iron rain like nails in your eyes
God can infest you with maggots my son

Bow
…to the vultures and the scaffold
…to the virus and the gallows
…before the masters of your fate

Down
...as they seal your fate, bow down

Would you of mere flesh contest the divine
Under the knife you'll renounce it all in time
Etched in emptiness, I watched them disappear
Beneath the wheels of desperation and the heel of despair
And the Western sky would as soon kill as shelter you
Bow down to your doom
An all seeing-eye
An all-clutching claw
Unknowable God
His jaws devour all
Bow down.

pankeri, koreri i metalci su to što jesu zato što se ne slažu sa vladom, sistemom, načinom života koji eksploatiše sve ljudsko u ime profita, konzumerizmom i drugim sranjima koja sjebavaju svijet i civilizaciju. nju brideri su to što jesu zato što se ne slažu sa nečijim načinom oblačenja ili muzikom koju neko sluša. nekad su ljudi stejdždajvali zato što bi činjenica da ljudi ispod ne daju da padneš na glavu izazivala navalu adrenalina i sreće, sad stejdždajvaju zato što to izgleda kul i zajebano, a to što ne padaju na glavu nije zbog solidarnosti već zbog već utabanih staza, normativa ponašanja. nekad su šaneri zvali metalca "čupo!", sad ga zovu "debilu!". ja svojim očima vidio.

zbog nju bridera ne oblačim crnu odjeću. zbog njim sam izvadio mindžuše iz uha. zbog njih bih se osjećo ko panker taman da u bijelim tolama i rozoj košulji dođem na sarajevo metal fest 2. sramota me što ljudi poistovjećuju šminkere sa onim što jedan Catharsis predstavlja. Catharsis je bend koji predstavlja duh koji njeguje i voli svaki stari panker i metalac, otpor, kontra, sloboda. slipknot je... bend s mtv-ja čiji se basista odro drogom. jebat ga ba.

ovo je hardkor. ovi ljudi su borci. ovo je bend.
Image

ovo je nju brid. ovi ljudi su glumci. ovo je smiješno.
Image

Profile  

PostPosted: 03. 06. 2010. 10:10 
Moderator

Ono što ti u postu podrazumjevaš pod nju briderima je nešto daleko od onoga što brideri jesu. Podražavaš neki stereotip - na osnovama stereotipa i od starta si razvio argumentaciju u smjeru pogrešnom od onog koji si ciljao. Tvoje oslikavanje crno/bijelo je samo tvoje lično viđenje a moram ti reći da možda vrijedi samo za jedan klaster ljudi određene dobi i u fazi asimilacije i indentifikacije koja se prilagođava onome što joj se daje a tek kasnije razvija sebe.

Budući ovdje, kod nas i na forumu - ima bridera i da ni 1% nismo to što pričaš - morao sam ti se javiti, ja prvi, i reći ti da griješiš druže. Mada ok, imaj ti svoje izokrenute stavove - libo me racku - imam i ja svoje, sad bi ih kao trebao nametati :roll: .

Smiješna ti priča burazeru - barem nekome mojih godina i iskustva.

Profile  

PostPosted: 03. 06. 2010. 10:20 

Samo jedan kratki osvrt na dio stvari koje si napisa (sa vecinom se btw slazem):
Quote:
onog momenta kad su počeli oblačit crno (fazon iz metala gdje je oblačenje u crno predstavljalo kontru veselim svijetlim bojama koje predstavljaju bezbrižnost - jer metalci znaju da se ne može biti bezbrižan u ovako sjebanom svijetu), počeli nosit krijeste ili neuredne frizure (fazon iz panka gdje je čupavost prestavljala otpor autoritetu i starim razmišljanjima) i slušat muziku koja se sviđa svakoj curici odrasloj da mtv-ju (ko ne vjeruje nek pusti bilo kojoj dvadesetogodišnjakinji vermilion pt. 2 sa ovog gore boldiranog albuma), nju brid i nju brideri su postali definicija šminke.
...
pankeri, koreri i metalci su to što jesu zato što se ne slažu sa vladom, sistemom, načinom života koji eksploatiše sve ljudsko u ime profita, konzumerizmom i drugim sranjima koja sjebavaju svijet i civilizaciju.

Vecini danasnjih metalaca i clanova svih pobrojanih subkultura je zivot pravo tezak. Satrase se skandinavci od brige o egzistencijalnim pitanjima. Objektivno, metal je muzika za bijelu djecu srednjeg staleza na razvijenom zapadu. Pank publika se malo razlikuje, ali i je i ona slicnog profila.

Sve je furka, samo su neke furke manje ofirne od drugih :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 03. 06. 2010. 10:29 

Stargazer wrote:
Vecini danasnjih metalaca i clanova svih pobrojanih subkultura je zivot pravo tezak. Satrase se skandinavci od brige o egzistencijalnim pitanjima. Objektivno, metal je muzika za bijelu djecu srednjeg staleza na razvijenom zapadu. Pank publika se malo razlikuje, ali i je i ona slicnog profila.

Sve je furka, samo su neke furke manje ofirne od drugih :mrgreen:

sada nažalost jeste tako. artredis, stereotip je ono što je učestalo i u večini slučajeva je istinit.

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 164 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]