Nameless wrote:
Ne za cp, nego za opaske o Slipknotu, odnosno njihovim maskama.
Ne možeÅ¡ poredit neke stvari, koje su u vremenu, prostoru i ciljnim grupama drukÄije. Da su jedni ili drugi Å¡minkeri i sviraju 'metal za Å¡minkere', isti bi ih i sluÅ¡ali.
A ja nešto ne znam puno šminkera koji se kunu u XES Haereticum ili u Vol. 3 - The Subliminal Verses.
Å¡minkeri nisu samo oni Å¡to sluÅ¡aju narodnjake i nose bijele koÅ¡ulje. Å¡minkeri su svi koji svoj izgled i ponaÅ¡anje prilagoÄ‘avaju subkulturi kojoj kažu da pripadaju. Äitav nju brid, od muzike, preko filozofije, preko izgleda publike je puko prilagoÄ‘avanje neÄeg Å¡to je andergraund (hardkor pank i metal) i približavanje mejnstrimu. onog momenta kad su poÄeli oblaÄit crno (fazon iz metala gdje je oblaÄenje u crno predstavljalo kontru veselim svijetlim bojama koje predstavljaju bezbrižnost - jer metalci znaju da se ne može biti bezbrižan u ovako sjebanom svijetu), poÄeli nosit krijeste ili neuredne frizure (fazon iz panka gdje je Äupavost prestavljala otpor autoritetu i starim razmiÅ¡ljanjima) i sluÅ¡at muziku koja se sviÄ‘a svakoj curici odrasloj da mtv-ju (ko ne vjeruje nek pusti bilo kojoj dvadesetogodiÅ¡njakinji vermilion pt. 2 sa ovog gore boldiranog albuma),
nju brid i nju brideri su postali definicija Å¡minke.maske su kul, ali njihova svrha je prazna. nose ih zato Å¡to dobro izgledaju. to nije razlog da se nose ekseri po glavi. muzika i priÄa iza muzike je sranje. prvi album napravili zato Å¡to im se sviÄ‘a takva muzika i gotivno im svirat zajedno. drugi i treći zato Å¡to su skontali da bi se moglo zaradit od toga i postat slavan i Å¡mrkat kokain. to nije razlog da se svira muzika. veze oni nemaju sa buntovniÅ¡tvom na Äijem su temelju nastali.
nju brideri. ili bolje reć, hipsteri, jer su sastavni dio te subkulture - koja je sve samo ne subkultura. najobiÄniji robovi marketinga, odrasli razmiÅ¡ljajući o tome da su blizu vremenu kad će non stop biti pod budnim okom kamere. moraÅ¡ se ponaÅ¡at kul kad te kamera snima. to Å¡to se samo tako ponaÅ¡aÅ¡ a u stvari nisi nimalo kul nema veze jer ionako niko ne zna. glumci najobiÄniji, optereÄeni time hoće li im neko reć jel im muzika bezveze da bi oni mogli da brane nekim "argumentima". nije kul sluÅ¡at dobru muziku. velika strast je kul. velika borba je kul. viÅ¡i ciljevi su kul, jebo vas vaÅ¡a odbrana nju brida. nju brid je sranje zato Å¡to svojom indeferencijom ismijava ono iz Äega je nastao.
Plunged into a nadir, the years spent in insolation
And the windows of the skull look upon only devastation
Inside hunger gnaws like rats in your sides
Outside iron rain like nails in your eyes
God can infest you with maggots my son
Bow
…to the vultures and the scaffold
…to the virus and the gallows
…before the masters of your fate
Down
...as they seal your fate, bow down
Would you of mere flesh contest the divine
Under the knife you'll renounce it all in time
Etched in emptiness, I watched them disappear
Beneath the wheels of desperation and the heel of despair
And the Western sky would as soon kill as shelter you
Bow down to your doom
An all seeing-eye
An all-clutching claw
Unknowable God
His jaws devour all
Bow down.pankeri, koreri i metalci su to Å¡to jesu zato Å¡to se ne slažu sa vladom, sistemom, naÄinom života koji eksploatiÅ¡e sve ljudsko u ime profita, konzumerizmom i drugim sranjima koja sjebavaju svijet i civilizaciju. nju brideri su to Å¡to jesu zato Å¡to se ne slažu sa neÄijim naÄinom oblaÄenja ili muzikom koju neko sluÅ¡a. nekad su ljudi stejdždajvali zato Å¡to bi Äinjenica da ljudi ispod ne daju da padneÅ¡ na glavu izazivala navalu adrenalina i sreće, sad stejdždajvaju zato Å¡to to izgleda kul i zajebano, a to Å¡to ne padaju na glavu nije zbog solidarnosti već zbog već utabanih staza, normativa ponaÅ¡anja. nekad su Å¡aneri zvali metalca "Äupo!", sad ga zovu "debilu!". ja svojim oÄima vidio.
zbog nju bridera ne oblaÄim crnu odjeću. zbog njim sam izvadio mindžuÅ¡e iz uha. zbog njih bih se osjećo ko panker taman da u bijelim tolama i rozoj koÅ¡ulji doÄ‘em na sarajevo metal fest 2. sramota me Å¡to ljudi poistovjećuju Å¡minkere sa onim Å¡to jedan Catharsis predstavlja. Catharsis je bend koji predstavlja duh koji njeguje i voli svaki stari panker i metalac, otpor, kontra, sloboda. slipknot je... bend s mtv-ja Äiji se basista odro drogom. jebat ga ba.
ovo je hardkor. ovi ljudi su borci. ovo je bend.

ovo je nju brid. ovi ljudi su glumci. ovo je smiješno.