PROVOKATOR wrote:
Addi wrote:
ma ono je nesto totalno orginalno jebiga. pojavom prvo, pa muzikom... odlicno. kakvi narodnjaci ba... ovo je buducnost progresivnog metala

De ba Addi, ne lupaj. Kakva crna orginalnost. Pa ovo je "Nervozni postar" radio prije 25 godina. Samo sto su kod Pere malo odvrnuli ono "gain" na distorzijama.
Iskreno, nisam bio. Od svih njihovih projekata ovaj ne mogu svariti nikako. Ne mogu tog melosa cak ni kada je zajebancija u pitanju.
Mislim da bi bilo bolje da su dosli kao "piknik", pa onda odsvirali one tri kao "horror piknik", pa onda ovaj "seljakluk" na kraju ko hoce da ostane.
Ali eto.... ocigleno ima publike

postar meni smor, postar vec ima dozu "ozbiljnosti" u sebi. ono je hard rok umixan sa sevdahom. ovo je cista parodija na turbo folk i ovu papansku muziku i furku, kroz neki metal jel. orginalno fazonima i pojavom. naravno da nije orginalno zajebavat narodnjake kroz metal/rok, al kako je pero to uradio, i sta sam vidio u slozi onu noc, meni jeste. smjeh sve vrijeme, onim imitacijama eha, ono c'mon i tako te zeze. dok, kad sam postara gledo, haveru imo sam osjecaj da gledam nekog prijeratnog sevdah pjevaca s malo zescom pratnjom. vokal postara je narodnjak kafanski pravi, tako da ne znam koliko se on zajebava

cijeli sou je orginalan bio, ni meni nije nesto posebno zanimljivo vako slusat s cd-a.
ko horror piknik nisu mogli doc, jer ovo nije njihov projekat jebiga, onaj gitarista je imo ovaj bend jos 93, tako da bishke je uletio vamo...