http://gorazde.ba/index.php?option=com_ ... &Itemid=34KonaÄni program ovogodiÅ¡njeg festivala je usvojen i nažalost (primjer BH "demoNkratije") nepoznat za javnost, pa Äak i za one koji su uÄestvovali, davali prijedloge za ovogodiÅ¡nji festival, tj. oni kojih se ovaj Festival najviÅ¡e tiÄe - mladi!!!
NezvaniÄno saznajem da će francuska grupa
Straight In Tha Veis i ove godine uÄestvovati dvije noći na Velikog bini.
Iako se METALNIGHT predložio kao zamjena za dvije noći (ove godine festival je od 30. jula do 7. augusta), kako bi se dalo mjesta za nove sadržaje na Velikoj bini, ali i smanjenje troškova (do sada, dvije su noći koštale oko 20 000 KM - dvije noći Metalnighta bi koštale 3 000 KM)...
Ono kada sam ja razgovarao sa direktorom CZKa, jeste da bi "Metalnight", ili bar jedan njegov dio bio izmješten sa Velike, na Alternativnu binu, tako da ne mogu izkritikovati debile koji sebe nazivaju "kulturnim" radnicima ovog dijela BiH, ali vjerujte, za to itekako imam razloga. No vidjet ćemo da li će bar malo polizati ono što su izasrali
Sada, tih famoznih 9 dana, koštat će oko 160 000 KM... a moglo je, za 17 000 manje...
Ali, kako onda napuniti džepove
No, vidjet ćemo...
Ako ništa, imaju neki naovještaji da bi se mogla napraviti posebni festival - upravo "Metalnight" u Goraždu, najvjerovatnije u obnovljenom ljetnom kinu.
PS. Govorilo se i za dolazak Balaševića po x puta, nema ni od toga ništa...
Ali dolaze Osvajaći iz Srbije.