Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 21. 06. 2025. 15:07

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 148 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
Author Message
 Post subject: Re: kad nismo bili tr00 :D
PostPosted: 25. 07. 2010. 14:12 

ne zelim bit "troo", u mojoj glavi to je obican stereotip, a ono sta slusam i kako razmisljam definitivno to nije, tako... GFY 8)

Profile  

PostPosted: 25. 07. 2010. 15:25 

Addi wrote:
ne zelim bit "troo", u mojoj glavi to je obican stereotip, a ono sta slusam i kako razmisljam definitivno to nije, tako... GFY 8)

svaka čast buraz to je pozitivan i zdrav način razmišljanja.

:lol:

gtfo niggah, znam da koristiš to što si stari rok planetaš i trve metalac samo da bi guzio maloljetne emo ravice.

hajd dosta sarkazma, moje mišljenje na ovu temu je sljedeće: slušam najbolji pank rok bend the offspring - svi seru po njima da su komercijala i mejnstrim i nimalo tr00, ali where they lead
you will follow
well I guess that's just the way it goes
and if you look away
you'll be doing what they say
and if you look alive
you'll be singled out and tried
if you take home anything
let it be your will to think
the more cynical you become
the better off you'll be

something to believe in

svi se mogu napušit kurca :)
isto važi i za RATM, SOAD i mnoge druge. popularnost mi je najnebitniji faktor u procjeni vrijednosti benda, bitan je stav. zato i ne volim većinu new breeda, nema buntovničkog stava, nema borbe protiv velikih neprijatelja, sve nekakav pičkanluk, ostavila ga treba pa analizira situaciju i planira osvetu, baš dječački :|

Profile  

PostPosted: 25. 07. 2010. 15:27 

RATM je odlican bend...a ja nisam nit bio nisam sad true...koga je briga za true il ne-true...

Profile  

PostPosted: 25. 07. 2010. 15:31 

i samo da dodam, jedina fakat true osoba koju znam je libijac. blek metal hejt mašin, da mu daš nož i gurneš na mtv dodjele nagrada niko se živ ne bi izvuko, pa ni kamerman :twisted:

Profile  

PostPosted: 25. 07. 2010. 15:42 
Moderator

vidi se da si se naslušao njubrida...

na forumu libijac i bekim. cece više nema toliko često.

Profile  

PostPosted: 25. 07. 2010. 15:42 

sta mi je bilo dostupno... kao mnogo mali, sa 5-6 godina, do pocetka rata, sam vrtio kojekakve ploce sto su starci imali, indeksi, colic, parpl, vajta i tako slicno, kako podje rat i preselismo se, jedino sam vrtio je ono sto je bilo pri ruci i sta je sva ekipa slusala, domace narodne dzigerice i dens, dok se nije malo kultivisalo pa od 10-e po domacem roku, i tek od neke 12-e ili 13-e po panku pa nadalje.
tako da ce biti da sam se naslusao i govana solidno

Profile  

PostPosted: 25. 07. 2010. 15:46 

Nameless wrote:

navedi jedan njubrid bend koji govori o anarhiji.

Profile  

PostPosted: 25. 07. 2010. 16:24 
Moderator

Dee Sub Wun wrote:
Nameless wrote:

navedi jedan njubrid bend koji govori o anarhiji.

Hahaha, jebala te anarhija. Otkad je anarhija nešto dobro po sebi i da je vrijedna zastupanja u današnje doba :lol: .

This hollow feeling,
The knowledge that you exist
Amidst your insecurities.
Cover up only to coward out,
And never shutting up
Only to never speak aloud.
Have you dried up entirely?

The walls of a church don't make it holy.
It's what's authentic that completes the sum of it's parts.
Don't excuse yourself from life today on the pretense of your past...

You're hurt. You're broken. That's alright.
This might be what it takes to wake you up...

Uglavnom, većina metalcore tekstova je na ovu tematiku. Više je sve na fokusu same indivdue i ispitivanju njegove vlastite snage naspram svijeta. U tim se tekstovima istina ne traži negdje vani već se potencira vlastita čovjekova umrtvljenja snaga. Heaven Shall Burn, Sleeping Giant, Parwkay Drive, August Burns Red (čiji je tekst naveden gore), Misery Signals, War of Ages... svi oni govore o tome i to je suštinsko obilježje metalcore lirike - kakve ženske kakve pičke materne :roll: .

Profile  

PostPosted: 25. 07. 2010. 16:26 

Dukljanin wrote:
koga je briga za true il ne-true...

Profile  

PostPosted: 25. 07. 2010. 16:28 
Moderator

Hvala Foka, to je to. Meni se ne da po stoti put objašnjavat istim ljudima istu stvar.

Slušaj pank, blek metal i droun i drž' se tako tih stvari što su ti u dometu.

Profile  

PostPosted: 25. 07. 2010. 16:34 

artredis wrote:
Hahaha, jebala te anarhija. Otkad je anarhija nešto dobro po sebi i da je vrijedna zastupanja u današnje doba :lol: .

dakle otvoreno priznaješ da apsolutno ništa ne znaš o svijetu, životu i anarhizmu i opet daješ svoje mišljenje o tome.
to je ta socijalna pojava evidentna i u nju bridu. nedostatak razmišljanja. ti si ovca i tebi treba čoban. jel taj čoban komunista, islamista, kapitalista ili socijalista tebi nije bitno, jedino što ti je bitno je da te neko vodi kroz život i određuje šta smiješ i šta ne smiješ raditi, jer sam to ne znaš. e nek anarhija nije nešto dobro po sebi i nek nije vrijedna zastupanja u današnje doba, a sistem gdje te neko vodi za ručicu i ne da ti da sam nešto skontaš mimo njega je dobar :lol: :lol: :lol:

Profile  

PostPosted: 25. 07. 2010. 16:35 

a taj tekst što si stavio je totalni pederluk i potvrđuje sve što sam rekao.

Profile  

PostPosted: 25. 07. 2010. 16:37 
Moderator

:lol: :lol: :lol: fejl

Last edited by Nameless on 25. 07. 2010. 16:38, edited 1 time in total.

Profile  

Moderator

Dee Sub Wun wrote:
artredis wrote:

dakle otvoreno priznaješ da apsolutno ništa ne znaš o svijetu, životu i anarhizmu i opet daješ svoje mišljenje o tome.
to je ta socijalna pojava evidentna i u nju bridu. nedostatak razmišljanja. ti si ovca i tebi treba čoban. jel taj čoban komunista, islamista, kapitalista ili socijalista tebi nije bitno, jedino što ti je bitno je da te neko vodi kroz život i određuje šta smiješ i šta ne smiješ raditi, jer sam to ne znaš. e nek anarhija nije nešto dobro po sebi i nek nije vrijedna zastupanja u današnje doba, a sistem gdje te neko vodi za ručicu i ne da ti da sam nešto skontaš mimo njega je dobar :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol:

Profile  

Moderator

Slušaj - jebla te anarhija u guzicu - moj lični i čisto individualni stav neuplivisan heteronomnim utjecajima :) . Živio i furaj šta god hoćeš - samo ne prezentuj to kao dobro po sebi jer ćeš upasti u iste obrasce protiv kojih si, navodno.

Profile  

PostPosted: 25. 07. 2010. 16:40 

moja stvar kako ću prezentovati svoj stav ba, što to tebe toliko dira moje mišljenje :)
opet njubrideri mene peglaju. ja kažem šta ja mislim, oni počnu svoje mišljenje o mom mišljenju davati. boli me kurac šta vi mislite, ako vam se ne sviđa nemojte čitat i vozdra, odjebite od mene ba :lol:

Profile  

PostPosted: 25. 07. 2010. 16:49 
Moderator

Ali gledaj - kad to prezentuješ na način kao da bi najbolja opcija bilo da se to što ti misliš da je ok prihvati - onda i govoriš djelom i ime svih, tj. automatski im ograničavaš izbor i nametaš jedno rješenje koje nije nužno samo po sebi dobro. Đesi mesija ba nisam te prepoznao :mrgreen:

Dobri rock planet i kotrljajuće zajebancije - više me ovi klinci novi na forumu smorili svojim zajebancijama - Smrdu treba bannat :twisted:

Profile  

PostPosted: 25. 07. 2010. 17:12 

ali zašto je tako teško shvatiti tako jednostavnu stvar - TO JE MOJE MIŠLJENJE :lol:
hajd mi molim te objasni kako bilo kome ograničavam i namećem bilo šta ako napišem na rok planetu svoj stav na nekoj temi :lol:
da sam mesija govorio bih "vi morate tako jer je jedino tako ispravno i ne pitajte što!", a ja to ne govorim već pišem šta mislim. problem leži u tome što je razmišljanje i misao njubriderima nepoznato :razz:
vidi, znam ja šta vama smeta i mogu to objasnit bolje od tebe. smeta vam to što pričam o njubridu na takav način da isključujem svaku drugu mogučnost, bilo kakvo drugo objašnjenje. bilo bi mi savršeno jasno zašto tako reagujete da su moje riječi naređenja, da ja kad kažem "njubrid je sranje" da je to odmah po zakonu sranje i da svi moraju klimat glavom i govorit jest sranje je. ali to nije tako i nemam pojma što vas uopšte boli kurac šta ja pišem ako se već ne slažete sa mojim mišljenjem i vidite da su moji zaključci konačni. ja kažem da je njubrid pederluk i tu tvrdnju potkrijepim argumentima, ali to ne znači da morate skočit nekom na kurac.

ali evo, ako postoji još neko ko želi nešto reći o mom mišljenju, odmah da se ogradim za ubuduće i pomognem vam da ne trošite vrijeme zalud. proglas : JA IXXXA DEE SUB WUN NIKOME NE NAREĐUJEM DA JE NJU BRID PEDERLUK. TO ŠTO SAM STARIJI ČLAN NEKOG MUZIČKOG FORUMA NE ZNAČI DA SU MOJA MIŠLJENJA NAREDBE NITI MOJE RIJEČI UNIVERZALNO MIŠLJENJE. BILO ŠTA ŠTO KAŽEM JE SAMO REZULTAT LIČNOG ISKUSTVA I NI NA KOJI NAČIN NE PREDSTAVLJA STAV NEKOG KOLEKTIVA. JA SAM SAMO MALA ZELENA ŽABA KOJI SERE NA KRNJAV LOKVANJ U VELIKOJ MOČVARI. ALL HAIL HYPNOTOAD.

Image

Profile  

PostPosted: 25. 07. 2010. 19:46 
Moderator

Generalno je tvoj problem, kao i problem većine usera (mene naravno isključujući :mrgreen: ) opće nemanje pojma o nečemu određenom, što vas ne zaustavlja iznosit mišljenja. Al onda kad dobijete kontru od osobe upućene u to sve, dođu debilni i cinični odgovori tipa ovaj tvoj koji veze nemaju s prvobitnom temom, al jebiga, kad je to sve što znaš...

Last edited by Nameless on 25. 07. 2010. 20:04, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: 25. 07. 2010. 20:01 

yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 148 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]