nekrodemon wrote:
mozda zato sto nemamo uslove ko u susjednim zemljama pa je i tu nastala apatija...osim toga, ima pun kurac bendova koji jos nisu uzivo zasvirali a aktivno imaju probe...a ko hoce slavu, eno mu zeleta i rata bendova.
kod nas ima dosta bendova koji su svojim trudom i zalaganjem svasta i snimili i proputovali i njihovo ime se zna i van naseg govornog podrucja....tako da zadnjih par komentara nema smisla...meni susjedne zemlje po kvaliteti nisu nista bolje, osim po kvaliteti opreme na kojoj sviraju.
a metal nacin zivota ne znam sta podrazumjeva fkt.
Sve je to fino i lijepo, ali kad vidiš kakva su metalci danas onda shvatiš da nije to do neimaštine ili nedostatka uslova.
Daleko je liberalnije društvo danas, za razliku od onog u kom su svirali npr. Bombarder ili Ludilo, tako da je mislim puno lakše da se nešto svira.
O mogućnostima nabavke jeftinih i funkcionalnih gitara i opreme opet nema potrebe priÄat, kao ni o guitar pro-u koji od svakog levata napravi superstraÅ¡nog gitaristu.
SVAK ima uslove, Å¡to naravno razmazi i najtvrdokornije novopeÄene metalce.
Ako baÅ¡ pitaÅ¡ Å¡ta je metal naÄin života, mislim da je poÅ¡teno reć da je to podrazumjevalo imat muda da se suprostavljaÅ¡ svemu živom i prihvatiÅ¡ da si neko drukÄiji.
Barem je prije tako bilo, danas su metalci u šminka fazonu i lijepo se uklapaju u fensi kafiće đe roka house ili koje već govno..