stari serator wrote:
pokreni piano roll i ukucavaj jarane, sizifov posao al et.
ne znam sta specificno trazis, najlakse ti je uzet postojeci midi i editovat ga (dupli klik na klip otvara piano roll). ne znam kako si snimao bez bubnja, jer ni najbolji ne umiju potrefit samo sa metronomom. ako si snimao odokativno, baci to
snimaj ponovo
zvuk je karina al svakako i ovi moderni producenti stavljaju reverba na dobos, a bogami i ostalo, bilo je nedje kako se baci ezdrummer da svaki mikrofon ima poseban kanal, joj i ja sam to zaboravio smetnuo s mozga dok cekam da mi se skine SD2.
vidjeh evo da libijac zagovara piano roll i da je sizifovski posao, istina jeste, sad sto se tice drugog dijela price nisam siguran da li se razumijemo, ali ja am sebi kucanje bubnjeva olaksao na slijedeci nacin, naime ukucam bubnjeve u GP4 ili 5 sto je puno lakse nego kucati rucno u piano roll, eh kad zavrsim ukucavanje trake za bubnjeve u GP ona je exportujem u midi i snimim recimo na desktop. eh sad u cubase pokrenem midi traku i kao drummap umjesto piano roll-a ubacim ovo
http://uploading.com/files/78d3a69f/GP% ... Bmaps.zip/(ovo je jedan mali fajl koji poravnava shemu bubnjeva iz gitar pro-a i addictive drums a kolko sam skontao i dfh i ez, i da, mijenja onaj usrani interfejs piano roll-a i ubacuje sasvim jednostavniju i pregledniju shemu za kucanje bubnjeva-ali ponovno ukucavanje mozda i nece biti potrebno jer se vecinom svi segmenti iz gitar proa i navedenih vst poklapaju, a ako ne sasvim je lagano zamijeniti ih)
eh znaci, ovaj mali fajl kada pokrenemo cubase (a moze i reaper) ubacimo kao mapu umjesto piano roll-a i onda insertujemo onu traku bubnjeva koju smo odradili u gitar pro
i exportovali kao midi, i na kraju, kada se midi ucita prekontrolisemo jel' sve udure (mislim jel dobos kako treba, tipani, cinele), armiramo traku za recording i stisnemo REC i to je to.
tako ja radim na addicive drums i PUUUUUUUUUUUUUUUUno mi je posao olaksan jer sam se ispraksao u gitar pro (kao i vecina ovdje sto pretpostavljam), sto je mislim puno lakse nego jebavati se sa piano roll-om.
ako gornji fajl ne pomogne deder probajte ovo
http://midifilemapper.codeplex.com/documentationako dje zapne javite
a evo moze pomoc i ovo
Here are the basic steps:
In Guitar Pro:
1) Add a percussion track in GP and create your drum part*
2) Go to File->Export->MIDI and export the MIDI (make sure the track is not muted)
In REAPER:
3) Load REAPER, go to Insert->Media File and choose the MIDI you exported from GP. A new track was added in REAPER with your MIDI item.
4) In that track, click the "FX" button, find and add "Dfh Sampler" (this is the EZDrummer plugin).
5) Wait for the plugin to load all the samples and play. You should hear the drums now. If not, check your audio device configuration in REAPER preferences.
*Please note that EZDrummer uses custom MIDI notes for some sounds, so you may hear a drum sound in GP but a different one when using EZDrummer. In the DFH folder there is a PDF with the key mapping.ez player isto tako olaksava zivot, ali ko voli old school moze pokusati gore navedene nacine (PS. posebno korisnici addictive drumsa)