Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 20. 06. 2025. 14:09

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 906 posts ]  Go to page Previous  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 46  Next
Author Message
 Post subject: Re: SLUSO SAM I
PostPosted: 29. 08. 2010. 14:26 

kktz wrote:
Zwartplaag - Haatstorm, toj black kao onaj strogo definiran black, nema odstupanja, al dost dobro izbalansirano, nist extra, al kome fali drzanja tradicije radi nje same.

da bas drzanje tradicije radi nje same, ima dobrih riffova ali malo djetinjasto ispada zbog loseg vokala koji bi jako volio da je u marduku. u svakom slucaju ipak bolje od mnogih ovih originalnijih pokusaja...

Profile  

PostPosted: 29. 08. 2010. 14:49 

stari serator wrote:
Djes Bekime, sta ima?

Nemoj brisat postove,bices bjen

edit moderatora: imas warn za o/t.

Profile  

PostPosted: 29. 08. 2010. 16:27 

stari serator wrote:
kktz wrote:
Zwartplaag - Haatstorm, toj black kao onaj strogo definiran black, nema odstupanja, al dost dobro izbalansirano, nist extra, al kome fali drzanja tradicije radi nje same.

da bas drzanje tradicije radi nje same, ima dobrih riffova ali malo djetinjasto ispada zbog loseg vokala koji bi jako volio da je u marduku. u svakom slucaju ipak bolje od mnogih ovih originalnijih pokusaja...

da, slazem se.

Profile  

PostPosted: 30. 08. 2010. 12:28 

Rietas wrote:
Subvertio Deus - Psalms of Perdition

Hoce da budu DSO (pogotovo na si momentum), sam dosta plice, jednostavnije i tako to. Par ok momenata, pun kurac apsurdnih lutanja, prosjek brate. I ovdje opet moj fundamentalni problem sa velikom vecinom novog BM-a kojeg poslusam, gdje je Riff, momenat, to sto su imali svi first i seknd vejveri na pretek.
Ugasio, pustio vulfs lejr ebis, jebaji ga.

Dobar ti ovaj Zavorash, Libija.

s.deus je suvo smece....

Profile  

PostPosted: 30. 08. 2010. 12:30 

stari serator wrote:
Dukljanin wrote:
Svedski Tomhet ubija!Neko je postavio par pjesama na jutjub pa se moze poslusat nisam trazio imali se skinut jer imam sve sem prvog demoa od ovog benda (mislim da ni oni prvi demo nemaju), dopisivao se snjima pismima 2007 cini mi se, izvanredan bend, onako semi-experimentalni, cudna im i estetika i muzika u nekim momentima.valja poslusat pa obratite paznju!

EDIT: ne pomijesajte sa nekim drugim Tomhet-om!!!

hvala za tvoju sugestiju benda kojeg nigdje nema da se skine :evil:

Potrudi se malo ako oces da cujes nesto da valja pored svih sranja na koje obracas paznju....

Profile  

PostPosted: 30. 08. 2010. 12:38 

posto su me tvoje preporuke ostavile ravnodusnog ko akinetoni nesto mi se neda previse zajebavat :lol:

doduse zajebancija na stranu oni Svedjani melodicni i nisu losi, oni sto lice na Arckanum...

Evo upravo sad opet pustio S.V.E.S.T. - Nuit de Walpurgis na jutjubu i sjebo se. nema takvog BM-a vise nit ce ga bit. Steta, to je genijalnost, kad svaki put otkrijes nesto novo, kad je i slojevito i munjevito i divljacki i suptilno i melanholicno i bjesno i prljavo u tri picke materine. Sad mi krivo sto ne iskesira pedes dolara na ibeju prije heftu dana. Vrijedi i stoju.

Profile  

PostPosted: 30. 08. 2010. 12:42 

Dobar je SVEST al ne mojes se zajebat i dat 50 dolara za nesto njihovo, mozes za manje to nac ne brini...
Tomhet ubija baj d vej....

Profile  

PostPosted: 30. 08. 2010. 12:45 

samo kanadski ima na netu, a oni mise cine ko teski proljev, ako stignu kod havera u distro mozda se i pokupe...

Profile  

PostPosted: 30. 08. 2010. 12:50 

Bilo ja na jutjub par pjesama izgleda da je to neko maka ....bilo je do prije dvije nedelje...jebote...

Profile  

PostPosted: 30. 08. 2010. 12:55 

more bit da su oni sami...pametno. zasto rusit mistiku, postujem ja to, bitnija je kontrola nad svojim radom nego promocija, osim ako si neki kapitalista koji od sviranja bm-a namjerava napravit karijeru...

Profile  

PostPosted: 30. 08. 2010. 13:06 

podrzavam i ja al dok tipovi sa nwn ne kupe po 20 komada demoa i onda prodaju na ibej i slicno...

Profile  

PostPosted: 30. 08. 2010. 14:59 

moronska ekonomija, zar nije bolje napravit blog i zaradjivat na reklamama? uf al treba napravit blog...

Profile  

PostPosted: 30. 08. 2010. 15:50 

Jebes ti to kad ljudi kupuju neke cak butlege po 150 evra...sto ce im da rabotaju oko blogova...preprodaja majka...

Profile  

PostPosted: 30. 08. 2010. 21:02 

Dukljanine znas li zasto je kurvanje najstariji zanat? Zato sto kurva stalno istu robu prodaje. Tako i monetiziran blog, prodajes zjale. Isto je komplikovano aploudovat izdanje koliko i slike na ibej i namjestit prodaju. Jos sto nemoras do poste da smece posaljes.

Al dobro meni je BM skroz neshvatljiv u zadnje vrijeme...Youth Attack je najinteresantniji fenomen u zadnje vrijeme, koja vulgarnost pa to se opisat nemoze, onaj Horrid Cross fijasko je sega epska.

Profile  

PostPosted: 30. 08. 2010. 21:07 

I jos si nasao o tome meni da pricas ono kao da se razumijem u ta sranja...
Horrid Cross nema veze sa Youth Attackom, njihova izdanja se self released ovi vjerovatno uzmu koji demo da ga naprave kultom medju americke idiote...
uglavnom mogao bi poslusat bend a ne odma youth attack predrasude...jos poslusaj divisions njihov hc-crust il sto li je vec bend pa ces vidjet da se momci ne zajebavaju...

Profile  

PostPosted: 30. 08. 2010. 22:01 

Znas zasto je to meni sve jedan veliki hipsteraj?

Zato sto su to sigurno Americki smradovi iz predgradja kakve sam vidio uzivo, to su djeca iz srednjeg staleza koja nikad nisu skupljala pare za neka izdanja od bitnosti ili morali da biraju. Onda odaberu opskurni podzanr X sa najnizim zahtjevnim standardima, kao ovaj citav val "minimalnog hc-a"/"ildjarn kloniranja" i osinu po prasini stob u Bosni rekli sa lako izvedivim sablonima (fotokopije, brutalni/djetinjasti omoti, nekakav "umjetnicki" pristup praznini i vapidnosti..) da bi postali bitni podkulturni likovi ili koji kurac vec. Nisu to likovi koji su strastveni u bilo kojem pogledu i nemaju sta da kazu.

Njihov argument za postojanje je da su to isto Black Flag radili ideoloski, a muzicki pristup je negdje izmedju Disclosea i Ildjarna, samo bez sludjenosti prvih i meditativnosti drugih. Trend najnizeg zajednickog cimbenika koji privlaci one koji su trebali da zalutaju u pravi crust/d-beat ili pravi black metal ali posto svaka generacija mora imati nesto svoje, a oboje pomenuto je davno usavrseno (i samim tim istroseno), onda se ide na ove grube hibridizacije.

Opet moram podrzati Ballardovsku tezu da je buducnost neizrecivo dosadna. Nista se vise novo ne moze napraviti. Samo se kalemi ono staro sto je valjalo, ali ni blizu nivoa na koji je to nekad radjeno. Ako tu ima nesto odlicno/vanserijsko ja cu sacekat da se prasina slegne. Vidio sam strasno puno hajpovanih bendova u zadnjih deset godina koji su na kraju pali u zaborav jer su kurac. Jebiga ja sam Joy Division poceo aktivno slusat prije jedno pet godina. Nije mi nesto strasno krivo sto ih nisam slusao sa tri godine. Muzika nece pobjec. Dobro sace novi Negative Plane, to ce se studirat...

Profile  

PostPosted: 30. 08. 2010. 22:36 

Niko nije pominjao novine, ja sam samo rekao da je materijal Horrid Cross-a dobar a svidja mi se sto su stavili distorziju puta distorziju ( to jest noise-ovali) su onu melodicnost sto su norvezani nekad imali, odje je malo Ildjarna a jos manje Discharge-a...Momci su tek sad otkrili Sarcofago, obradili Desecration of Virgin u tom nekom njihovom "stilu"...ne trazim ja nikakve genijalce toga nikad u ovoj muzici nije ni bilo a ne daj boze i originalnost koja odje u 90 posto slucajeva znaci "false".
da momci rade limitirana izdanja to stoji a da je tesko doc do njih to je smijesno, ovaj bend ne slusa skoro niko sto ne znaci da je los il da je "X" i ovakvim bendovima ne treba ni preko 100 kopija kaseta, ko ce to da kupi...Ja sam trejdovao za njihov materijal i to sa clanovima benda, klasicni attitude, nista elitizam il slicno, cak su trazili neka sranja u trejd i zamolili da ne prodajem demoe koji vrijede 4 evra po 50 evra...potpuno ok...
Kazem da je ovaj bend bolji od gomile drugih i sto je kod ovih bitno svakim danom sve vise i vise streme metal-u iako noise uticaji su opet tu...
Limitiranost, pa sto...to je klasicna noise stvar...nema tog izdanja noise power electronics scene koje je izaslo u preko 200-300 primjeraka...
Sto se tice hajpa, koga je vise briga za to zato me i cudi sto cesto primijetim da ti za kojega znam da nisi blek metalac od juce obracas paznju na to...
Negative Plajen, jos jedan hajp zadnjih godina...al na srecu izuzetan bend...

Profile  

PostPosted: 30. 08. 2010. 22:39 

Milovan je u pravu,dobar je momak!!!Libijac je Smrad i papucar

Profile  

PostPosted: 30. 08. 2010. 22:50 

S.V.E.S.T. na Urfaustu je cista genijalnost. od intra do outra. 40 i kusur minuta krs, lom, nojz, al i nesto vise. Ukus jeste subjektivna stvar i ja mozda ocekujem nesto izuzetno ali ne mogu ja taj amaterizam.

A na kurac mi ide to njihovo skidanje muzike sa blogova, ta njihova kontrola nad njihovim umjetnickim djelom, cisti balavci.

Profile  

PostPosted: 30. 08. 2010. 23:00 

Aj vi meni recite samo koji su to bm bendovi u vezi sa Youth Attack-om? Vidio sam da ste to prije spominjali, al' nikako da uberem tko tu sta, osim evo sad Horrid Cross.

Slus'o sa labela ovih hardkor bendova, koji nisu davazna cemu. Od tog nekog "novog" vala americkog mracnijeg hc-a, najbolji mi Human Mess koji nisu na YA.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 906 posts ]  Go to page Previous  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 46  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]