#Ahathoor# wrote:
definitivno ime koje bi dao grupi kad bi svirali antikrscansku ideologiju zval bi se :
ÄŽIHAD - - - Sveti rat protiv krscana , nevijernika itd...
ili:
Exousia skotos – oni koji su sacinjeni od tame,
Aggelos hamartano – zli andeo grijeha,
Aggelos oxus drepanon – andeo s oštrim kosom,
Aggelos theristes – razdiruci andeo!!!!!!!!
ali vec se zove Stigmata Satanica pa neka ostane!
Du bist wrong hier herr flick.
Dzihad je Arapska rjec koja bi se najbolje mogla prevesti u nesto slicno svapskom "Kampf", ne iskljucivo borba niti rat, vec nesto vise kao stremnja ka necemu. Sam dzihad kao pojam po islamskoj teoloskoj definiciji postoji na tri nivoa koji su samoiskljucivi (tj. nema drugog bez zavrsetka prvog)
1) Unutarnji (protiv losih nagona, i samodestruktivnih misli)
2) Licni (za unaprijedjenje svojeg zivotnog stanja materijalno i fizicki)
3) Drustveni (ovo je vec rat, manje vise)
Koncept samog treceg stepena dzihada je borba za slobodu i opstanak muslimana, u koju se po svetoj duznosti moraju ukljuciti svi ostali muslimani protiv zajednickog neprijatelja. Problem je u tome sto islam nije anti-krstjanstvo, nadalje sam kuran priznaje "poklonike knjige" (tj. jevreje i krstjane) i obecava im vjecito kraljevstvo boga u raju pod uvjetom da nisu gresnih dusa. Tako da ti teza otpada. A i "dzihad" je generalna glupost u danasnjem svjetu, jer, ako me obrazovanje ne vara, taj treci stepen unitarnog islamskog dzihada nije bio u funkciji cak ni u krstaskim ratovima kad je Salahuddin Ayubi pregazio Evropske krstase (noz u ledja mu je zabijao izvjesni Hassan Ben Sabbah, "starac sa brijega", i njegov odred "Hashasheen", iz cijeg se imena izvodi americka rjec "Assassin", dok je bukvalni prijevod "Hasisari" ilti "stoneri"). Tokom prvog zaljevskog rata Saudijska Arabija je proglasila dzihad protiv Iraka i pozvala sve muslimane svjeta da se ustanu protiv Saddamove vojske

Dakle, ako negiramo "ogromne" uspjehe "velikih" islamskih boraca na bitkama kod Uhd-a i Badr-a (sto po danasnjim omjerima, su bile jedva mahalske tuce), dzihada do sad nije bilo...malo vjerovatnoce da nakon nedavnih eksplozija u Kerbali ga ikad bude.
Zakljucak: islam ist dreck, kao i krstjanstvo.
A da ne bude jos off topica, dosad sam svirao u slijedecim:
1) Silent Kingdom (moj prvi bend, yay, samo sam pratio na drugoj gitari jedno vrijeme i onda zbriso, naziv je genijalan ako mene ko pita, al to Amiru ide od ruke)
2) Barzakh (occult BM, na ledu)
3) KRV (ko zna, zna, ko ne zna, njemu karina, ja sam u ofsajdu, al ne van benda nadam se, uglavnom ime je Amirova ideja)
4) Bloodoffer (Suicidal BM/Doom, solo)
5) Dead Moon Rising (BM, tu samo tezgarim, a ime nema veze sa mnom)
6) Whoredom (BM, solo stvar)
Whoredom je najzajebaniji naziv nakon Venom po meni, haha.