Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 23. 06. 2025. 01:38

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 41 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject: Re: Aesthetic Empathy + Ormus 28.01. @ Sloga, SA
PostPosted: 26. 01. 2011. 15:47 

Jebeno je kad slomis tri puta na istom mjestu,onda moras odrezati nogu.

Profile  

PostPosted: 26. 01. 2011. 22:51 

pa jel MUTILATION il nije :twisted: :twisted: :twisted: :lol:

Profile  

PostPosted: 26. 01. 2011. 22:56 
Moderator

Ko zeli da kupi CD Nonsense-a moze nam se javiti na beyondthesunrec@gmail.com da mu ponesemo CD na svirku.

Danke! :)

Profile  

PostPosted: 29. 01. 2011. 15:13 

Aesthetic predobar bio, svaka cast momcima, samo razglas je bio govno ..

Profile  

PostPosted: 29. 01. 2011. 16:24 

UooU wrote:
Aesthetic predobar bio, svaka cast momcima, samo razglas je bio govno ..

Razglas bio govno?
Pa bio je bar 10x bolji nego kad je Ormus svirao u domu mladih.
AE odlicni,dobra svirka.

Profile  

PostPosted: 29. 01. 2011. 17:26 
Moderator

Dobra svirka. Ormus odlicni kao i uvijek, Aesthetic Empathy fino sviraju ali not my cup of tea

Milion nekih novih faca, valjda su to ti neki nju brideri koji dolaze samo na nju brid svirke (ne osudjujem, samo konstatujem).

Profile  

PostPosted: 29. 01. 2011. 18:50 

ja zadovoljan.
Ormus je već isprofiliran i dobro utegnut bend, odlična svirka.

AE-mnogi to nefuraju, al kapa dole dečkima, radit će oni još i biti će još bolji, to je definitivno.

Razglas je malčice bio problematičan, a ima tu i drugih faktora, raje je moglo biti i više, po mom nekom skromnom mišljenju, al eto...tako je kako je.

Profile  

PostPosted: 29. 01. 2011. 20:10 
Moderator

@anthrax
Nije milion novih faca, nego sve face od prije 5-6 godina kad se Aesthetic Empathy zvao Kursk, makar tako vidjeh, odnosno vidjeh dosta lica koje dugo nisam vidjela, ošišanih, ostarjelih, nisu više tru buahhahaa! Šalim se, ali zaista, kad se Kursk spomene uvijek su svi isli na to, bez obzira ako nisi fan te muzike nekako su zracili energijom, tad, al' evo vidim sinoć se to ponovilo.
Meni sjajno sinoc bilo, pogotovo onaj neplanirani drugi bis kad ih je Sharan vratio na binu.
Ormus dugo nisam gledala, standardno odlični.

Profile  

PostPosted: 29. 01. 2011. 20:21 

Jel bilo bar 200 ludio? na facebooku potvrdilo 280 ludi.. vecu cifru nisam vidio za lokalnu alternativnu svirku

Profile  

PostPosted: 29. 01. 2011. 21:47 
Moderator

anthrax wrote:
Milion nekih novih faca, valjda su to ti neki nju brideri koji dolaze samo na nju brid svirke (ne osudjujem, samo konstatujem).

Da te demantujem: Decembar 2009. godine, u AG-u Metalcore night; sviraju: SMUT i Unrise. Ukupno ljudi na svirci: 10 (mi NBOM-ovci, pola MTS-a i Slava).

Šta još više reći :lol:

Aesthetic je bend kakav je falio ovdašnjoj metal sceni. Metal bend kojeg mogu zagotiviti ljudi koji i ne slušaju metal. Sinoć je bilo nekoliko baš takvih u mom okruženju i takvi su bili komentari. Show za 10: od scenskog nastupa, izgleda, energije, muzike, ma sve, sve... i to za p'taka jarane :razz: :D .

Furija je u pravu, btw. Potvrda iz prve ruke :) .

Profile  

PostPosted: 29. 01. 2011. 23:32 

artredis wrote:
anthrax wrote:

Da te demantujem: Decembar 2009. godine, u AG-u Metalcore night; sviraju: SMUT i Unrise. Ukupno ljudi na svirci: 10 (mi NBOM-ovci, pola MTS-a i Slava).

Šta još više reći :lol:

Uf taj je koncert baš bio k'o na groblju. Više konobara nego nas, al' je zato bilo dajvanja sa šanka na Prajdu! :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 30. 01. 2011. 14:37 

anthrax wrote:

ne vidim ništa čudno u tome, niti vrijedno spomena. drago mi je da su ljudi (i ti neki nujbrideri) došli da podrže AE, novi album je jedno od boljih izdanja sa ovih prostora ikada, i live nastup je isto bio za svaku pohvalu. nadam se da ćemo ih uskoro gledati opet u sklopu SMF 2. Ako je ko zaslužio, onda su to oni.

svaka čast još jednom! :twisted:

Profile  

PostPosted: 30. 01. 2011. 23:56 

DeathRides wrote:
anthrax wrote:

ne vidim ništa čudno u tome, niti vrijedno spomena. drago mi je da su ljudi (i ti neki nujbrideri) došli da podrže AE, novi album je jedno od boljih izdanja sa ovih prostora ikada, i live nastup je isto bio za svaku pohvalu. nadam se da ćemo ih uskoro gledati opet u sklopu SMF 2. Ako je ko zaslužio, onda su to oni.

svaka čast još jednom! :twisted:

Potpisujem, bolje se reć' nije moglo :D

Profile  

PostPosted: 31. 01. 2011. 00:54 
Moderator

Ma OK ba, drago je i meni, neka ljudi, samo mi nije jasno gdje su na ostalim svirkama... nije valjda da slusaju samo Kursk/AE? :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 31. 01. 2011. 14:33 

AE: Bilo nam je prelijepo!! TO je TO! VELIKO hvala svima koji su ovo izgurali: Ormus, SMF Promotions, Goran Salkovic, Sharan, Rox, Edin Čehović i ekipa! VELIKO HVALA neumornom audio/video/photo supportu: Melda Emiroglu, Mirela Ramić, Midhat Poturović, Alexandro Alcantara, Elvis Naprta! I na kraju, SPECIJALNO HVALA predobroj publici i vodji prvih (ping pong) redova Andreju Merkadiću :D :D

Voli vas Aesthetic Empathy

Profile  

PostPosted: 31. 01. 2011. 16:43 
Moderator

Pa evo i da se Andrej Merkadic javi i zahvali na jednoj od najboljih svirki koju je ikad gledao u Sarajevu :)

Ne zelim puno kenjati, pratim Aesthetic kao (mozda) i najveci fan jos iz doba Kurska i sinoc su mi po ko zna koji put potvrdili zasto ih smatram jednim od top tri bh. Metal benda (uz Monument i Tanker) i BEZ DALJNJEG najbolji Metal bend u Sarajevu, pogotovo najbolji live bend. Kakav je ono PRO nastup bio bogtejebo...

Izdali su prvi metalcore LP (album) u Bosni i Hercegovini i to ne neko prosjecno sranje, nego jedno od najboljih Metal izdanja od Triglava do Djevdjelije. Ne govorim ovdje o ukusu nego o kvaliteti. Sto se tice modernih pravaca Metala, jedino bih se usudio jos Igut, Inciter, Kryn i naravno Father stavit u isti rang s vama, ostalima je lektira - od scenskog nastupa, energije, pjesama, aranzmana pa nadalje.

Svi ste ubili u petak!!!! Svi!

Evo, ipak sam puno kenjao!

Hvala vam jos jednom ljudi!

Rozi Jebeni Metal je u petak pobijedio! :twisted: A Sarajevo ima konacno svog (profesionalnog) konja za utrku! Sve cestitke!!!

Cestitke i Ormusu koji je opasno otisao u metalcore/mdm/deathcore vode i super zvuci. Samo zamjeram na staticnosti na bini, ostalo petica! :)

Profile  

PostPosted: 31. 01. 2011. 17:20 

furija wrote:
@anthrax
Nije milion novih faca, nego sve face od prije 5-6 godina kad se Aesthetic Empathy zvao Kursk, makar tako vidjeh, odnosno vidjeh dosta lica koje dugo nisam vidjela, ošišanih, ostarjelih, nisu više tru buahhahaa! Šalim se, ali zaista, kad se Kursk spomene uvijek su svi isli na to, bez obzira ako nisi fan te muzike nekako su zracili energijom, tad, al' evo vidim sinoć se to ponovilo.
Meni sjajno sinoc bilo, pogotovo onaj neplanirani drugi bis kad ih je Sharan vratio na binu.
Ormus dugo nisam gledala, standardno odlični.

doduse 50% je bilo nove neke raje a 50% staaaare...upravu si bilo je dosta raje od prije 5-6 cak i 7-8 godina heheh...iznenadila sam se kad sam te vidjela :D

nazalost nisam mogla ostati do kraja zbog prevoza..kamo srece da je sve pocelo malo ranije :( ali nastup AE....fantazija...sam onaj uvod i sve...super, a i mahir im se fino uklopio... stefan bio i ostao najbolji bubnjar! :D

Profile  

PostPosted: 31. 01. 2011. 18:08 
Moderator

Frau wrote:

doduse 50% je bilo nove neke raje a 50% staaaare...upravu si bilo je dosta raje od prije 5-6 cak i 7-8 godina heheh...iznenadila sam se kad sam te vidjela :D

nazalost nisam mogla ostati do kraja zbog prevoza..kamo srece da je sve pocelo malo ranije :(

Ja otišla taksijem, ustvari prvo do BOCK-a pa onda kući drugi put ostaneš duže pa se možda potrefimo da zajedno odemo kući, kakvo gledanje noćnog prevoza, propustim pola derneka.

Profile  

PostPosted: 31. 01. 2011. 18:19 

furija wrote:
Frau wrote:

nazalost nisam mogla ostati do kraja zbog prevoza..kamo srece da je sve pocelo malo ranije :(

Ja otišla taksijem, ustvari prvo do BOCK-a pa onda kući drugi put ostaneš duže pa se možda potrefimo da zajedno odemo kući, kakvo gledanje noćnog prevoza, propustim pola derneka.

a jbg, iskreno ne volim sama taksijem ic, zbog raznih iskustava sa taksistima :D al drugi put ako se potrefimo skupa taman eto :D

Profile  

PostPosted: 31. 01. 2011. 18:52 

Jesul ti trazili da se dirate??

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 41 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]