Ja bih se samo nadovezao na komentare vezane za prostor.
Predlažem svim mlaÄ‘im "metalcima" da prestanu kukat i ako im ovako ne paÅ¡e nek se organiziraju preko nevladinih udruženja mladih i fino naÄ‘u neku napuÅ¡tenu staru zgradu (bivÅ¡e skladiÅ¡ta ili sliÄno)na rubnim dijelovima Sarajeva ,zatraže od općine dozvolu za koriÅ¡tenje i donacije skrpe i prostor adaptiraju za koncerte.
Nije neizvedivo i nećete bit prvu koji su to uradili. To samo traži puno truda i rada.
Nema smisla prigovarat organizatorima zbog Sloge bez obzira što vam se ne sviđa odnos gazde i security-a , i takvi komentari najviše i dolaze od ljudi koji nikad ništa nisu ni organizirali i ne znaju koji to stres zna bit.
Kad dođe na organiziranje alternativnih događanja uvijek se svede na dobru volju par ljudi, bio to onaj ko organizira koncet ili gazda malog kafića koji će pustit da se to tu održi pod minimalnim uvjetima. Tako vjerojatno u jednoj od Općina u Sarajevu sjede ljudi koji bi podržali mlade u toj incijativi da dobiju prostor za takva događanja al do njih treba doći, lobirati.
Ne znam, ja tako vidim mlade ljude koji se izjaÅ¡njavaju kao alternativa (a valjda su metalci to) . Dakle,ne pusta klapnja već aktivizam, konkretna borba koriÅ¡tenjem demokratskih prava kao mlad Äovjek i kao osvjeÅ¡ten graÄ‘anin, socijalno osjetljiv.
ProÅ¡le godine je u Federaciji stupio na snagu zakon o mladima koji u Älanku 14 kaže da su općinski,gradski i kantonalni organi vlasti DUŽNI samostalno osigurati minimum mjera na planu rada sa mladima ,a samim time osigurati prikladan prostor za mlade i osiguranje budžetske stavke koja se tiÄe pitanja mladih.
Zakon možete naći na
http://www.zakon.mladi.org/Dakle, na mladima je. E sad, Å¡ta kome znaÄi biti metalac i "živjeti metal"...jel to cuganje,psovanje i pljuvanje reisa i headbanging ...