Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 21. 06. 2025. 22:22

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 62 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject: Re: Rotting Christ (GRE) + support, 06.05. @ Sarajevo
PostPosted: 08. 05. 2011. 20:26 
Moderator

Dinko, nisi bio i ne lupetaj gluposti

Profile  

PostPosted: 08. 05. 2011. 20:33 

Nameless wrote:

Ko što ti budeš na većini svirki ;-)

Profile  

PostPosted: 08. 05. 2011. 20:44 
Moderator

Pa otprilike budem na svakoj svirci/koncertu u svom gradu, nebitno dal se radilo o demo bendovima ili ovim većim, nebitno jel punk, hc ili metal. Nisam bio na Death Angelu jedino. Stalan sam, a može to većina ljudi čak i sa ovog foruma potvrdit. Tako da, JA IMAM PRAVO DA SEREM, TI NEMAŠ :)

Profile  

PostPosted: 08. 05. 2011. 20:46 

Nameless wrote:
Pa otprilike budem na svakoj svirci/koncertu u svom gradu, nebitno dal se radilo o demo bendovima ili ovim većim, nebitno jel punk, hc ili metal. Nisam bio na Death Angelu jedino. Stalan sam, a može to većina ljudi čak i sa ovog foruma potvrdit. Tako da, JA IMAM PRAVO DA SEREM, TI NEMAŠ :)

Dobro onda, po tvojoj priči sarajlije jesu čudaci ko što lik kaže :D

Profile  

PostPosted: 08. 05. 2011. 20:49 
Moderator

dinko wrote:
Nameless wrote:

Ne sve Sarajlije, al da, to sam htio reć otprilike :D

http://isk.int.ba/wordpress/?p=1564
Evo ti Sharanova recenzija koncerta, sa ISK, tu je sve lijepo objasnio kakvi smo većinski.

Profile  

PostPosted: 08. 05. 2011. 20:54 

Nameless wrote:
dinko wrote:
Nameless wrote:

Ne sve Sarajlije, al da, to sam htio reć otprilike :D

http://isk.int.ba/wordpress/?p=1564
Evo ti Sharanova recenzija koncerta, sa ISK, tu je sve lijepo objasnio kakvi smo većinski.

Pročitao sam ali nije bitno sad što nije došlo dosta ljudi nego što niko nema pravo da sere
. Pogotovo ne neki lijevi pederski band.

Profile  

PostPosted: 08. 05. 2011. 20:57 
Moderator

Taj neki lijevi pederski lik ima pravo da sere jer je došao svirat tu, toj publici. Ima pravo iznijet stav. A i nije fulio.

Profile  

PostPosted: 08. 05. 2011. 21:04 

Ma nema pravo, niko ga nije zvao, došao je usput sa glavnim bandom :)
Aj dosta od mene.

Profile  

PostPosted: 08. 05. 2011. 21:12 

dinko wrote:
Nameless wrote:

Ko što ti budeš na većini svirki ;-)

I bude!

Profile  

PostPosted: 08. 05. 2011. 22:11 
Moderator

Naravno dinkec, Andrej je skoro na svakoj svirci :)

Profile  

PostPosted: 09. 05. 2011. 00:29 

Najveci problem je previse bendova na ovoj turneji. Ako koncert pocinje rano normalno da nece biti ljudi na pocetku. To bi se desilo svuda. Vjerovatno je u drugim gradovima svirka pocinjala kasnije.
Atmosfera na Rotting Christu je bila odlicna tako da nije sve ni do publike, ima nesto i do bendova. Fulio sam prvi bend pa ne mogu njih komentarisati ali su ostale predgrupe bile dosta ispod glavnog benda. Ne vidim zasto bi se iko od njih trebao nesto zaliti, pogotovo ne neka prezvakana Cradle kopija.
Sto se posjecenosti tice to je bilo za ocekivati. Cim koncerti postanu cesci, broj ljudi na koncertima opada. Sjetimo se kako je na Vaderu bilo dvjestotinjak ljudi, na Behemothu bude oko 150 i onda na Dismemberu ne bude ni 100 prodatih karata. Svi ti koncerti su bili u nekih 2 mjeseca. Ovde se ne isplati tako raditi.

Profile  

PostPosted: 09. 05. 2011. 03:25 

Nightwing wrote:
predgrupe bile dosta ispod glavnog benda. Ne vidim zasto bi se iko od njih trebao nesto zaliti, pogotovo ne neka prezvakana Cradle kopija..

100% istina.
logika da u 20h nece bit pun klub i neka zanesena atmosfera, to samo levat moze ocekivat. prva 2 benda je gledalo maximalno 20 ljudi, tako, ne laprdajte bezveze.
na rc je bila super atmosfera, kakva i prilici vjerovatno nekom jacem bendu. i oni su bili super prema publici. onaj levat sto se zali izasao s nekom koreografijom pred 20 ljudi, u 20:30h, ne kontam sta je ocekivao, neku extazu? jel uopste vidio kako je bilo na zadnjem glavnom bendu?

Profile  

PostPosted: 09. 05. 2011. 08:50 

vješto oko književnog autora britkih best selera u meni je primijetilo da pjevač SAKIS liči na Asterix.

SAKIS

:twisted: :twisted: :twisted:

Profile  

PostPosted: 09. 05. 2011. 09:05 

Sakis - to onaj sto je bio na Euroviziji ? :twisted:

Profile  

PostPosted: 09. 05. 2011. 10:33 

tvoje sexualno neiskustvo je alaramantno zabrinjavajuće, da nije, prepoznao bi značenje koje sam ja izvdvojio kao najznačajnije u imenu SAKIS

Hint:

Suck...

:twisted: :twisted: :twisted:

Profile  

PostPosted: 09. 05. 2011. 10:52 

:lol: :lol:

Profile  

PostPosted: 09. 05. 2011. 12:58 
Moderator

Suckass, kako smo ga mi od milja zvali na tonskoj, a ona nas pogleda prijekorno :D

Profile  

PostPosted: 09. 05. 2011. 15:18 

Jao naprdjivanja, ne mogu da vjerujem... isto ko da vam je tlinaest godina pa mjerite cija je kita veca.

I sam sam propustio prvi bend jer ni u najmracnijim vizijama nisam mogao vjerovati da ce koncert u Sarajevu poceti na vrijeme, a pogotovo ne u maderfaking 8 sati. Mislim da je to malo i do organizatora jer je morao aktivnije najavljivati da ce sve poceti tacno u 20:00 i stajati iza toga. Jer morate priznati da smo se mnogo puta do sada, kao publika opekli, pa dolazili na vrijeme, a koncerti pocinjali sa 3 sata zakasnjenja. Pa ni uci ni izaci, a onda u ta tri sata pijem pivo 16 puta skuplje nego sto bih bio u parkicu. Da ne govorim o gubitku vremena...

Ako fakat mislite ubuduce poceti sa "evropskom praksom" tacnog tajminga na koncertima, vec sada morate poceti praviti kampanju za to. Ovo vam govorim iz najbolje namjere.

Dark End je imao onakav tretman iz vise razloga... prvo jer smo mi sami od sebe iskompleksirani i onakve likove ne vidjamo po Sarajevu na Ferhadiji. Pa nam onda sega kada vidimo tako nekoga. Drugo, jer publika u SA realno ne jebe likove koji vise pridaju znacaj scenskom nego muzickom nastupu. Trece, jer je prosjek godina publike u tom trenutku bio oko 30. sto ce reci "naslusali smo se do sada raznih bendova i vi mi zvucite kao milionita kopija raznih bendova. Dakle, vrlo blijedo. Zato ste mi dosadni i radje cu uzivati u svom pivu nego se zadavati u prvim redovima na vasoj svirci". Sto je neko dobro prije mene napisao "prije bi se on trebao zapitati zasto mu ljudi nisu dosli na svirku jer smo svi imali dovoljno vremena da izguglamo o kakvom se bendu radi i prije same svirke". Ako sam "wierd" sto ne podrzavam smece od benda, prezvakane riffove i jos prezvakanije scenske furke, onda se time ponosim.

Daylight Misery su pozeri s dna kace. Ja bi onakav bend s onakvim likovima mogao zamisliti da svira na nekoj svadbi. Sve je to tehnicki jako lijepo potkovano i ustimano, ali brate atmosfera i karizma su im jedna velika 0. Kako je pocinjala koja pjesma, prepoznavao sam dijelove iz Amon Amartha, HIM-a, Amorphisa, Katatonie, Rotting Christa, In Flames-a i vi slobodno nastavite. Ljudi nisu autorskog riffa odsvirali i zato su u mojim ocima pali.

Omnium i RC dokazali zasto su veliki u odnosu na ove pomenute. Od komunikacije sa publikom do tehnicke izvedbe.

Lijepa vecer... steta samo sto je organizator ispusio po ko zna koji put...

Profile  

PostPosted: 09. 05. 2011. 19:02 

1. Deprofundus - strasan bend uzivo cista desetka

2. Dark End - svoju stvar isfurali do maksimuma i svaka im cast na tome a to sto smo mi supci i sega nam sto je onaj mali onakav i glumi to je do nas, uostalom, upravu su likovi sto kazu da smo CUDACI

3. Daylight Misery - odsvirali cisto da im ispadne iz saka, nigdje volje, ljubavi ni nicega... lose brate

4. Omnium Gatherum - trudili se da naprave tu atmosferu, nesto i uspjeli ali ne limvo ja ono i nije mi se svidlo ni sekunde...

5. Rotting Christ - nazor mada profesionalno uradjeno....

Posjecenost jedna VEEELIKA KARINA. Vecini je mrsko dati 15km za pet bendova, taman da su kurcevi, kad mozete za ove domace mozete i za regionalne/svjetske ( sta god rekli duplo su svjetski svi koji nastupise neku noc od SKORO bilo kojeg vaseg - oni bar imaju po album i ako nista jednu turneju ) i gro' METALACA nek se zapita koji kurac uopste ovi ljudi organizuju i kome kad se vi poserete na sve sem onoga sto je "vas zanr" ;)

Onima koji su bili Svaka Cast kao i BHHC i SMF ekipi :)

Profile  

PostPosted: 09. 05. 2011. 20:38 

nisam bio jer mi bendovi koji su svirali ne leže. al baš niti jedan. jebo pare, da mi se išlo, dao bi i 20-30 km. jednostavno se nisam htio smarati 5 sati. ovi komentari o posjećenosti su postali presipanje iz šupljeg u prazno kad svi znamo da bi Slogu mogli popuniti (ili skoro popuniti) jedino "kultni" (ne KVLTNI) bendovi tipa Napalm Deatha i Sepulture. i siguran sam da će na Kataklysmu isto tako biti maximum 200 duša, na Misery Indexu isto (inače bi bilo 100, ali jeftina karta...a i Evading svira :mrgreen: ), možda Madball okupi nešto više jer će doći i metalci i koreri i pankeri... uglavnom, znajući koliko raje ovdje ide na svirke ne možemo očekivati više od 200-300 ljudi po koncertu...

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 62 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]