KillerBee689 wrote:
Drugo - Za momke je Äulo 80% ljudi u BiH koj sluÅ¡aju rock muziku.
ÄŒulo je i 80% svijeta za naÅ¡e bruka-troÄlano predsjedniÅ¡tvo pa ne znaÄi da su dobri.
KillerBee689 wrote:
Evo ni meni se ne sviÄ‘a kako zvuÄe neke starije pjemse, kao naprimjer To You I Belong, pjemsa je stvarno bezze i bezvuÄna je,
Daj mi link svih pjesama koje imaju.
KillerBee689 wrote:
ali ne kontam zaÅ¡to svi navaljujete da momci furaju glam, estetiku i Å¡minkeraj kad baÅ¡ izgledaju normalno, a kako bi i trebali bit fino obuÄeni na nastupima.
Ne znam za ovu novu generaciju zaÅ¡to ih ne voli ali evo, da ti ispriÄam jednu priÄicu iz 2003/4. godine, recimo. Mi kad smo ti izlazili ispred akademije, u Slogi, Markiju, Teatru i tako..., on ti je imao onu dugu kosu do leÄ‘a, svileno opeglanu, Äesto ju je vezao u rep ali ne kao sad Andrej (Nameles s foruma, znaÅ¡ ga? On ti sad veže kosu k'o posljednja mafija, crn, zalizan i praaaa'o mu dobro stoji) nego k'o one engleske seljanke sa polja, sveže na pola leÄ‘a tako da skoro sva kosa prekrije uho, e repina k'o griva, a onda je imao naÅ¡timano-raÅ¡timane crvene starke (znaÅ¡ ono kad namjerno i zimi u njima hodaÅ¡ (a stvarno ih je nosio i zimi) da ti se poderu do ljeta pa da raja misli da ih nosiÅ¡ godinama, e takve je im'o!), one "izlizane" tole (objaÅ¡njenje kao i za starke), plave, poluuske, a tad je furka kod takvih bila da ti pola bokserica viri pa tako je njemu vascijeli poluživot proÅ¡ao u biranju odreÄ‘ene dužine majica tako da mu se vide bokserice. Majice je prilagoÄ‘avao boksericama, je l' me pratiÅ¡? Ima joÅ¡. Nosio je gumicu na ruci za kosu, ali ne u sluÄaju da želi malo opustit' svoju grivu nego u sluÄaju da mu ona već Å¡to je na glavi ispadne pa da ima rezervnu. Podsjetit ću te, kad vežeÅ¡ onako kao engleske seljanke veća je mogućnost da ti gumica sklizne s kose. Okolina ga baÅ¡ nije voljela zbog opisanog izgleda/stava, karakter mu se sastojao od 90% lažnog i 10% iskrenog. Ovo 10% je bilo u krevetu dok spava, jer dok spavaÅ¡ ne mereÅ¡ da glumiÅ¡! Onda ti je on odluÄio oformit bend! Svirka u Slogi. Ja kako je svirao! Isti stav k'o Zele LipovaÄa, meni odmah loÅ¡e bilo! A znaÅ¡ kako Zele svira, ne svira da svira nego da ga gledaju, onda okicama Å¡kilji okolo ne bi li upecao nekoga da njega gleda! E tooo ti je Latić mali, folirant!
TADA, a i SADA, sarajevski bendovi bilo kojeg žanra svirali su u podrumima, iznajmljivali prostorije, instrumente, svirali jedni kod drugih dok ih komÅ¡ije, vlastiti roditelji ne otjeraju radi buke dok je taj tvoj "progresiv rock bend" imao vlastitu izolacionu kuću sa vlastitim napucanim instrumentima sa 15/16 godina! Odakle im? Guzonjini sinovi. A znaÅ¡ kako ti Sarajlije vole takve? Nikako. Pogotovo ne ovi koji jedva spajaju kraj s krajem i koji sopstvenim radom stižu do cilja a ne ÄaÄinim. PratiÅ¡ li me joÅ¡? ZakljuÄak: Da Latići poÄnu stvarat muziku kakvu su stvarali Pink Floyd-i, ja ti ih neću zavoljet upravo zbog ovakvog mljeckavog i lažnog stava, a vjerujem ni ostali. Eto tako. Super Å¡to ih neko i voli, sluÅ¡a, ide im na svirke, ali Å¡ta ćeÅ¡, tako su nama ostavili utisak iz mlaÄ‘ih dana, pa ti džaba Å¡to ih braniÅ¡.
KillerBee689 wrote:
Hejtera ovdje ima i svakom zamjere, evo naprijemer u Sarajevu gotivim pravo metalcore bend Aesthetic Empathy i momci baš fino sviraju, ali imaju hejtera jer ovdje ljudi mrze uspjeh, a pogotovo ako se neko probije na našu skoro neposotjeću rock/metal scenu.
OVDJE NEMA "hejtera" (Äemu strani jezik?) Aesthetic Empathy-a.
KillerBee689 wrote:
A eto ako ste vi struÄnjaci poÄnite navodit bendove koji to zaslužuju viÅ¡e pažnje od The Last Locationa.
INVAGINATOR Äak.