primjer wrote:
ne diraj me, ne diram te, hajmo se svi pravit ludi - to i jest ono na cemu fasizam i opstaje. nije fazon sto tebe direktno ne dira i ne provocira. jednog dana ce doc i po tebe, al nece nikog bit da te brani

ja mislim da ti u životu nisi vidio pravog živog nacistu. a isto tako vjerujem da ti u životu nisi i nećeÅ¡ nikada dići tako ruku na nekoga Äije se miÅ¡ljenje kosi sa tvojim - bilo ono faÅ¡istiÄko, nacistiÄko, anti ovo anti ono, protiv života za život, etc etc. puno vas je takvih Å¡to govore hajmo ga razbit hajmo ovo hajmo ono. Äuo sam to od mnogo ljudi tu noć, al kasnije nisam niÅ¡ta vidio. vjerovatno bi lik nekog od vas razbio da ga je napao neko od vas "mangupa". imali ste priliku, Äovjek bio na pladnju serviran na platou. mislim da nije imao ni ko branit. ali da vas je bilo 10-15, da ste svi krenuli na njega, e onda biste ga sigurno razbili, a tako IDENTIÄŒNO postupaju nacisti, faÅ¡isti (rijeÄ fascio baÅ¡ to oznaÄava, zajedniÅ¡tvo - u ubijanju boga u onome koji je razliÄit od nas). Å¡to znaÄi, ukratko reÄeno, da si ti jedan obiÄni faÅ¡ista.
ja lika ne bih dirao nit bih mu prijetio dok ne krene na mene fiziÄki, iz tog razloga Å¡to nije pokazivao tokom koncerta nikakvo faÅ¡istiÄko ponaÅ¡anje, Äak ni kad su svi ostali oko njega njemu srali za to. takvo miÅ¡ljenje ko ti imaju i oni koji napadaju ljude koji nikome niÅ¡ta krivo ne rade, ali eto, biva da nosaju neko vjersko obilježje, neki znak, križ, mjesec i zvijezdu, ovo ono, i onda po defaultu dobiju batine jer su drugaÄiji.
kao što rekoh, ako imaš takvo razmišljanje, da treba prebit svakog ko nije kao ti i većina, makar ti nikad ne naudio taj isti, onda si fašista.
i takvo mišljenje, da treba ubit i uništit onog ko nije kao većina, je dovelo ovu zemlju do ovakvog stanja u kakvom jesmo. umjesto da jedni druge pitamo nekad nešto, a ne pucamo prvo.