Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 19. 07. 2025. 12:29

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 194 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 14. 03. 2004. 01:50 

Ma gdje su Cof i dimmu od blacka....... I jedni i drugi na kraju otisli u kurac. Nisu to losi bendovi, ali ponavljam gdje je to od blacka.....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 03. 2004. 02:18 
Administrator

burzum i mayhem rula!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 03. 2004. 13:13 

Hanneman wrote:
burzum i mayhem rula!

kako kome buraz :?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 03. 2004. 16:33 
Administrator

El Foxinho wrote:
Hanneman wrote:
burzum i mayhem rula!

kako kome buraz :?

100 ljudi,100 cudi :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 03. 2004. 23:09 

Hanneman wrote:
burzum i mayhem rula!

Istina, ali i mayhem polako krece prema kurcu..... :cry:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 03. 2004. 03:34 

Mislim da su oba pravca extra,ali maybe malo vise naginjem ka blacku..
Atmosfera,efekti,black vokali...Ma Dimmu+COF rula!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 03. 2004. 07:52 

black wrote:
Hanneman wrote:
burzum i mayhem rula!

Istina, ali i mayhem polako krece prema kurcu..... :cry:

U kurcu vec 4 godine, i to zescem.

Treba ih penzionisat.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 03. 2004. 17:43 

immortal je dobro napravio, razišli su se radije nego da "proizvode" usrane albume.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 03. 2004. 19:10 

[quote="El Foxinho"]immortal je dobro napravio, razišli su se radije nego da "proizvode" usrane albume.[/quote]

Foxy plako o njima! :cry:

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by black:

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by Hanneman:
burzum i mayhem rula!

Istina, ali i mayhem polako krece prema kurcu.....

U kurcu vec 4 godine, i to zescem.

Treba ih penzionisat.

upravo tako !

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 03. 2004. 22:50 

El Foxinho wrote:
immortal je dobro napravio, razišli su se radije nego da "proizvode" usrane albume.

Da je dragi vrag dao pa da su se razisli nakon Battles in the North...koja bi to tek bila gotiva

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 03. 2004. 00:08 

Ma da...... meni su dobri i kasnije, ali ipak je jedini Pure holocaust i battles...... :cry:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 03. 2004. 00:36 

black wrote:
Ma da...... meni su dobri i kasnije, ali ipak je jedini Pure holocaust i battles...... :cry:

Meni su i Sons... definitivno dobri.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 03. 2004. 21:05 

ihti wrote:
po tehnickoj zahtjevnosti i slozenosti sviranja death je punoo zahtjevniji ali po zestini, jacini, brzini meni je tu black daleko od deatha

Nikad!!! Svaka cast Funeralu ali s bendovima kao sto su Nile, Vader ili Hate Eternal ni jedan Black bend se ne moze porediti!

Kako neko moze stavljati Black i Death Metal na isti nivo, pa Black Metal je dijete Death Metala. (Isto kako se Pitari porede sa F.C. Zeljom kad su oni neuspjeli Zeljin abortus :wink: ) Elem, Black fura atmosferu, melanholicnost, satanizam (protiv kojeg nemam nista protiv :wink: ), ima nejasnu produkciju, Death Metal vec fura zestinu, energiju, brutalnost, tehniku, bolje koncerte (Morbid Angel :twisted: ), bolju produkciju... Sve u svemu Black je najbolji kada vuce na Death Metal, primjer za to bi bile Immortalove Blizzard Zvjerke, Borgirova Misanthropija ili Emperorov Prometheus!
Bolje bi bilo za sljedecu temu staviti Grind Core VS Death Metal, e tu stavljam X :wink:

Ihti, Djambalaja hail!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 03. 2004. 22:39 

Il je Death abortus Blacka?

Sta je prvo, kokos il jaje...

...da li su proto-Black bendovi proto-Black il proto-Death?

Death metal je nastao zahvaljujuci Bathory-u, Celtic Frostu, Sarcofagu, Slayeru, Possessedu, Sodomu...

je li muzika tih bendova u njihovim utjecajnim vremenima vise death il black...a je li imidz vise death ili black?

To su relativna pitanja. Ja bih mogo sad bit karinas, pa da kazem tralala Venom, Bathory, Hellhammer, bez Blacka nema Deatha. Al nije bas tako, neg je...vako...

Sodom - In the Sign of Evil=BM
Sodom - Persecution Mania=DM

Bar tako ja gledam na evolucijski razvoj...sta je ko odakle uzeo.

Krajnje nebitno, dvije razlicite skole osnovne ideje ekstremiziranja metal zvuka. Kod mene 90% death metala ima slabu prodju (cast izuzetcima). Ne cudi me da je slican ali obratan omjer u drugih.

Ovo je krajnje bezvezan topic

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 03. 2004. 22:58 

kako za koga !

da ne okolisas nego ozbiljno odgovoris ...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 03. 2004. 20:46 

Eh ja ne mogu vala da slusam ni jedno ni drugo. Na nekom koncertu to jos i mogu cuti al ne mogu da vjerujem da neko moze doci kuci i pustit sebi ovo :) To je naravno moje misljenje, znam da vas je puno koji to volite i vjerovatno tu postoji nesto...samo sto ja to nesto nikako da vidim :) Heavy/prog/power metal predstavlja sve ono sto ja zelim od muzike.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 03. 2004. 21:20 

KoldVoid wrote:
Il je Death abortus Blacka?

Sta je prvo, kokos il jaje...

...da li su proto-Black bendovi proto-Black il proto-Death?

Death metal je nastao zahvaljujuci Bathory-u, Celtic Frostu, Sarcofagu, Slayeru, Possessedu, Sodomu...

je li muzika tih bendova u njihovim utjecajnim vremenima vise death il black...a je li imidz vise death ili black?

To su relativna pitanja. Ja bih mogo sad bit karinas, pa da kazem tralala Venom, Bathory, Hellhammer, bez Blacka nema Deatha. Al nije bas tako, neg je...vako...

Sodom - In the Sign of Evil=BM
Sodom - Persecution Mania=DM

Bar tako ja gledam na evolucijski razvoj...sta je ko odakle uzeo.

Krajnje nebitno, dvije razlicite skole osnovne ideje ekstremiziranja metal zvuka. Kod mene 90% death metala ima slabu prodju (cast izuzetcima). Ne cudi me da je slican ali obratan omjer u drugih.

i ja mislim da je topic malo...ipak je to subjetkivno ko voli vise jedno ili drugo.elektron, moram ja tebi posudit nekih finih cd-ova pa mozda promijenis misljenje :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 03. 2004. 21:37 

Hahahaha, ma tesko to skroz, al eto mogu pokusat u svakom slucaju :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 04. 2004. 03:24 

Mislim da je topic sasvim OK za razjasnit neke stvari.
Ne ulazim u to koji je pravac prije nastao, nije ni bitno. Najbitinije je da oni jos uvijek postoje i da metalci od njih ne odustaju.

Ono sto ja smatram vrijednim u oba pravca jeste njihova fuzija. Po meni je Death Metal odlican ako u sebi ima odredjene uticaje Black-a. Mislim, mnogi neiskusni slusaoci metala odmah pomisle da bi to trebao biti onaj tipicni mix, malo ovog malo onog,malo Black melodije malo tehnickih riffova,malo visokih vokala, malo "gore". Ali to nije tako,to je vec sklapanje stilova napamet i bukvalno(ovdje vec mislim na muzicare).
Black uticaj se u savremenom Death Metal-u osjeti najvise kroz atmosferu i odredjeni nacin "trzanja" na gitari koji je 80% Black Metal proizvod ali ga Death Metalci "upakuju" tako da se uklopi u koncept i da se uticaj skoro i ne primjeti. Isti slucaj je i sa savremenim Black metal-om koji je sve vise tehnicki (kao, ono "ni mi nismo tolike neznalice") i sve vise podsjeca na Death.
Meni je npr. uticaj Black Metal bendova u slucaju Nile-a,Deicide-a,Vital Remains-a pa cak i Vader-a,Monstrosity-a i drugih,mada minimalan(ali vidljiv) odlican spoj iskustva,talenta i kreativnosti, i to je nesto sto obozavam u savremenom Death Metal-u.(Ne zaboravimo Nocturunus koji su cak 1987 koristili klavijature i Satanic imagery, koji bi sa istim snimcima u 90-tim sigurno bili svrstani u Black)
Takodje zadnji albumi Emperor-a,Mayhem-a i Behemoth-a su mi totalno "sjeli", iako preferiram siroviji black kao npr. (rani) Immortal.

Mislim, barem izmedju ova dva pravca ne bi trebalo da bude nekih razmimoilazenja posto su oba evoluirala jedan iz drugog.

cheers

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 04. 2004. 14:46 

Sve ono najoriginalnije u ekstremnom metalu je ono sto se jednostavno ne moze prosto klasificirati u jedan zanr.

Pri tome na umu imam legendarne radova kao

Beherit - Drawing Down the Moon (jel grind? jel black? jel war?)
Impiety - Skullfucking Armageddon (thrash?/black?/sirovi death?)
Bethlehem - sve
Bathory - Blood.Fire.Death
Celtic Frost - ...Into the Pandemonium

ad infinitium ad nauseam...

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 194 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]