Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 17. 06. 2025. 18:40

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 175 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 14. 03. 2003. 20:28 
death je vec postao toliko rasprostranjen, da se o njemu vise ne moze pricati kao o cjelini. Death se definitivno ne moze usporediti s Flamesima, jer im je i sama osnova drukcija. A i Nile npr. spada u sasvim drukciju komponentu deatha, vise su brutal death, dok su Flamesi melodic.
I kao sto je naveo Bomber :P , Vader spada u true death, koji se polako pocinje itekako razlikovati od ostalih podvrsta koje su iz njega proizasle.
ponekad je analiza prijeko potrebna, sto je, je.
Ali zato su Dark Tranquillity najslicniji Flamesima i isto su odlican melodic detah metal bend. Tko ih nije slusao, neka si poslusa Haven i Projector i sigurno ce ga osvojiti, yeah... :wink:

Post subject:
PostPosted: 15. 03. 2003. 18:35 

Do sad sam skinuo 6 pesama sa Whoracle-a. Inace ne volim death metal ali In Flames su odlicni.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 03. 2003. 06:46 
Administrator

Darkman wrote:
Pa dobro sad nisam vam ja kriv sto ste vec uspjeli zaboraviti Death :evil: :evil: :evil: Meni je Vader zakon, a btw ne sviraju bas isti death metal, u tom je i poanta :twisted:
A izgleda i npr ove ste zaboravili: Dark Tranquillity, Hypocrisy, Grave, Nile... Vjerujem da su mnogima ovi bolji od In Flamesa, meni npr. DT skroz ravnopravan, ako ne i bolji od In Flamesa.
Ispade sad ja ne volim In Flames, sto je skroz netacno, samo kako ste krenuli ispast ce genijalniji i bolji od Deatha :evil:

Svi su ovi bendovi super, pogotovo recimo albumi: DT - Projector, Arch Enemy - Burning Bridges, Nile - In The Begining i ovaj zadnji... Samo jos nisam nasao Death bend (da se odmah ogranicim na Melodic Death jer ne probavljam bas Cannibalovski death :)), koji je napravio album na kojem nema pjesme da ne valja (a Flames je napravio 3 takva, sto se mene tice ;)). I meni jedini death bend uz cije se pjesme mozes i rasplakati i bengati i uzivati u tekstovima i sutati i sjebati se koliko emocija ima u jebenim death vokalima i kakve su ljudi u stanju solaze napraviti.

Kod mene je uvijek - In Flames na jednu, a ostali bendovi na drugu stranu, tako da najbolji death bend objektivno, ce uvijek biti tek drugi na mojoj subjektivnoj listi. Znam da pretjerujem i da sam neobjektivan, ali ja jos nisam naisao na bend koji me je ovako opcinio kao IN FLAMES.

Nego, dosta suplje, odoh sad slusati In Flames :twisted: :twisted: :twisted:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 03. 2003. 11:35 
Administrator

IcedFlame wrote:
. Znam da pretjerujem i da sam neobjektivan, ali ja jos nisam naisao na bend koji me je ovako opcinio kao IN FLAMES.

A sta je s Rageom :?:
nego u potpunosti se slazem, vanserijeski bend, ma odoh ih i ja sad slusati, nalozio sam se :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 03. 2003. 10:39 

Konacno sam skinuo i preslusao i Lunar Strain i Whoracle
I zaista momci su genijalni. Cim dodjem do nekih para idem da nabavim i ostale albume.
Najbolja pesma (zasada) - Jester Script Transfigured - mnogo mocna muzika, a ubacili jos i neke gudacke instrumente u jednom trenutku.

I kazete da je Dark Tranquillity slican? Moram i to nabaviti

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 03. 2003. 12:04 

Dark Tranquillity VS In Flames?
Tesko se odluciti..........

Dark Tranquillity!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 03. 2003. 12:17 
Administrator

Djambalaja wrote:
Dark Tranquillity VS In Flames?
Tesko se odluciti..........

Dark Tranquillity!

Meni je In Flames punooo bolji, ali i Dark Tranquillity je odlican band.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 03. 2003. 16:32 
Mr. Brownstone wrote:
I kazete da je Dark Tranquillity slican? Moram i to nabaviti

Da, dosta su slicni. Ako ces ih ici nabavljati, pocni s albumom Projector, a nastavi s Haven. Ako te osvoje, onda kreni u danji pohod. Jedini album na koji bas ne bi trebao trositi vrijeme je The Gallery. Ono, neka ti bude medu zadnjima na listi, jer nije niti priblizno tako dobar kao ova dva.

A sto se tice Dark Tranquillity vs. In Flames... po kvaliteti zvuka su toliko slicni, usudim se reci i jednaki, da ih se uopce ne bi trebalo dovoditi u bilo kakvu kompentenciju. Sve je to odlicni melodic death. :wink:

Post subject:
PostPosted: 18. 03. 2003. 21:04 
Administrator

sqo wrote:
A sto se tice Dark Tranquillity vs. In Flames... po kvaliteti zvuka su toliko slicni, usudim se reci i jednaki, da ih se uopce ne bi trebalo dovoditi u bilo kakvu kompentenciju. Sve je to odlicni melodic death. :wink:

Tako i treba. Zasto ne slusati oba benda kad su izvrsna? Nema smisla DT odbacivati, a forsirati samo In Flamese, ili obratno 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 03. 2003. 21:05 
Administrator

sqo wrote:

Tako i treba. Zasto ne slusati oba benda kad su izvrsna? Nema smisla DT odbacivati, a forsirati samo In Flamese, ili obratno 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 03. 2003. 04:23 
Administrator

Da vam pravo kazem, meni DT i InFlames uopste nisu toliko slicni. Mozda zato sto sam previse naslusan In Flamesa, ali tako je.
Jesu oni ista skola, sviraju slican metal ali je razlika OGROOOMNAA :)

Naravno slusam i jedne i druge i normalno da necu srati po DT-u jer je In Flames bolji :twisted:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 03. 2003. 11:23 
Administrator

IcedFlame wrote:
Naravno slusam i jedne i druge i normalno da necu srati po DT-u jer je In Flames bolji :twisted:

:lol: :lol: :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 03. 2003. 13:50 

in flames su ZAKON!!!
...i nisu nu-metal ko što je nekom sa foruma provalio

Profile  

Post subject:
PostPosted: 24. 03. 2003. 10:50 
MANSON wrote:
in flames su ZAKON!!!

ma taj netko tko je to provalio je totalni nitko i ne obazirite se na njegovu izreku. da vidite samo njega, bilo bi vam sve jasno.
In Flames rules!

Post subject:
PostPosted: 24. 03. 2003. 12:34 

sqo wrote:
MANSON wrote:
in flames su ZAKON!!!

ma taj netko tko je to provalio je totalni nitko i ne obazirite se na njegovu izreku. da vidite samo njega, bilo bi vam sve jasno.
In Flames rules!

U jebenoj potpunosti se slazem sa tvojom konstatacijom!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12. 05. 2004. 00:56 

eto stigao je i novi album IN FLAMES-a. imate na http://www.theaebyss.com intervju sa Anders-om, i spominju se i te upadice o nu metalu, pa bi vas mozda moglo zainteresovati...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12. 05. 2004. 02:21 

sqo wrote:
Ako ces ih ici nabavljati, pocni s albumom Projector, a nastavi s Haven. Ako te osvoje, onda kreni u danji pohod. Jedini album na koji bas ne bi trebao trositi vrijeme je The Gallery. Ono, neka ti bude medu zadnjima na listi, jer nije niti priblizno tako dobar kao ova dva.

Ja mislim bas suprotno, Projector i Haven su dva najgora albuma (zapravo pocetak propasti DT i totalni sellout), dok bi The Gallery i Mind`s Eye obavezno preporucio iako ustvari i nisam neki fan melodic Death Metal-a.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12. 05. 2004. 15:54 

na Projectoru mi je strava jedino Undo Control. ostalo je nekako bljutavo.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 05. 2004. 21:09 

Od njih imam samo clayman, svidio mi se, pa ovih dana planiram nabaviti jos koji album..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 05. 2004. 18:46 

Dobri su pravo, ovaj Soundtrack to your escape mi i nije nešto
Najbolje stvari - Dark signs (Reroute to remain) i Moonshield (live sa The Tokyo showdown)
Uživo su mi čak i bolji

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 175 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]