Lee B Yatz wrote:
Addi wrote:
pa sta bi tek za treja onda trebali pricat bogte
meni ce prva 3 morbida zauvijek bit vrh det metala.
George Emmanuel JESTE Trej jebiga

e ime mu jest pedersko jebiga
ma neka ga (dejva) i u lateksu i kozi i sta ja znam cemu. ja kad sam ih gledao, kad su citav altars odsvirali, vidis likove kako se gotive koji su stariji od mog starog. u cipki i sandalama da je bio, deranje bi bilo... jebiga lik je kult bio, na kultnim albumima bio. ja licno mislim da njegov imidz u onom gej bendu sto je bio nema veze s morbidima, nit (ovo je za mrzitelje novog albuma

) da je imao nekog posebnog utjecaja na smjer u kojem je otisao novi album. bar ne na one tehno stvari. ono je trej 1/1. lik koji ga baca na chun li, koji pravi nivoe za doom, koji se zaludjuje kvejkom u vrijeme kad treba bit na tonskoj probi, koji je radio one lava remixe itd... ja sam totalno ocekivao ovako nesto da snimi, bar u ovim godinama kad moze radit sta hoce.
da je ovih par unca unca pjesama sa albuma izdao naknadno kao neki ep ili bonus disk, a ostale pjesme da su regularni comeback album, svi bi se kleli u njega. ista stvar i sa prijasnjim albumima. da su one bonus diskove i remixe ubacili na po albuma pravog, puno manje bi raje voljelo te albume.
al dobro, ja ovo (novi album i misljenja o njemu) smatram vise nivoom neke tolerancije (da ne kazem zajebancije) sa experimentisanjem i trpanjem licnih zajebancija u muziku. morbid je meni i puno prije ovog albuma bio zakljucan sa prva 4 albuma. to je onaj kultni bend. i ono sa takerom je dobro, samo sto je to skroz drugi bend, i sto toga ima hejbet u det metalu. stari morbid je neponovljiv s druge strane. morbid ce se uvijek gotivit zbog toga, nece niko zamrzit bend (osim hape

) radi ovog experimentalnog albuma.
da se ne ponavljam previse, tako ja to vidim.