Lee B Yatz wrote:
Prvo, cestitke Selmi racunardziji. Jesil sada Inzinjer Elektrotehnike ili bas cisti Racunardzija? Kakogod, svaka cast i sve najbolje u karijeri!
..
Jailbrejkaj taj iPad. Nazalost nemam iPad ali imam Ipod Touch (druga generacija). Sto se tice igrica gledajuci unatrag i nije bilo nesto vrijedno spomena. Sve Gameloft-ovo je solidno ali nista posebno. Angry Birds su striktno za velike nuzde i gradskog prevoza. Neki to vole ali meni je prilicno tupo, ono, jest kjut i to (a ja inace mator co'ek padam na te fazone) al nista posebno. Ako ti treba Jailbreak podrska tu ti mogu pomoc (to radim svima u firmi i zemljacima dzabe, do sad sam desetine ipadova i iphoneova jailbreakao), al da se bas neceg sjecam neizostavnog...
Sto se tice onog sto sam ja imao i koristio...apdejtovo sam svoj iTouch i onda ga nisam jailbreak'o jer mi je stara dobila Desire HD na lutriji a ona nezna sta ce s tim pa sam sad u tim vodama (Android=karina, ma sta ubergeekovi rekli). Veci mi ekran, visa rezolucija, a samo surfam i gledam filmove na tim sranjima.
1) AirVideo ekstra plejer koji streama video sa racunara preko wifi bestrzajno i sve formate. Super za gledat filmove u krevetu, ili u klonji.
2) Mobile Mouse jebacki airmouse, i jos vise.
3) Autodesk Sketchbook ako ne znas sta je...moras probat.
Ostalo mi je uglavnom bilo jedva prolazno, mislim ima solidnih igara i to ali nista posebno. Ima dobrih aplikacija za gitariste ali neznam jel te to interesuje. E da Turtle Guitar i Where Grows the Bitter Herb su mi bile maksi simpa slikovnice. Frajer ima dobar stil. Bebot je fantastican sintisajzer koji je jos uz to kvte do bola. I ne znam, ne sjecam se niceg vise posebnog, ali ja svoj ipod nisam upalio ima jedno tri mjeseca sori. Eh da ako volis stare avanture vrijedi poigrat Beneath a Steel Sky mada i nije nesto epohalno.Nazalost Monkey Island rimejkovi su bili kita od bika na itouchu zbog kontrola nemogucih, neznam kako je na iPadu.
izvinjavam se na kasnom odgovoru,nije me bilo ovdje nekoliko dana,a vidim vi se dobro raspricaste,pa ce mi trebati neko vrijeme da procesljam sve prijedloge i utiske igara s ovih posljednjih strana.elem,hvala velika na cestitkama i zeljama,a sad sam dipl ing informatike.
jest da smo se ostavili metroa,al kao i Snake,toliko sam se navukla na igru da sam nabavila i knjigu i za sad mi djeluje kao preporucljivo ne samo za fanove igre vec i svakoga ko voli taj scifi horor.
Sto se iPada tice,ja ga vecinom koristim za citanje stripova,za to je definitivno prava stvar (Stanza app je moja preporuka s tim da nisam sigurna imal je za iPod touch)..kontam da cu se odluciti na jailbreak,al ne znam imas li iskustva sa testiranjem svojih aplikacija na jailbreakovanom ajpedu posto sam kontala cackati malo po razvijanju aplikacija za iOS.iako postoje simulatori za te apple-ove uredjaje na virtualnoj masini koju podignes na kompu,u konacnici bih testirala na spravi,a posto treba tvoja i registracija iPada kod apple-a da bi to radio,ne znam dal ce fercerati ako ga jailbreakam.skontala sam da je dobar za team viewer i sugar sync npr,a danas bas skinula nekakvih igrica,al nista vrijedno spomena,Heavy Gunner i Overkill klasicno pucaj-ubij, dosadi nakon prvog levela. Mislim da ima dobrih rejserskih igrica,al to cu kasnije malo gledati. Vidjeh da ste na nekoj od stranica pominjali Trackmania Nations Forever,pa me podsjeti da potrazim stagod na taj fazon iako je ta igra bila smor zesci (koji me, priznajem, drzao budnom dosta dugo i nije dao da se ostavim kompa))): ).
Sto se Angry Birds tice,ja sam je stavila na wildfire i igrala neko vrijeme, al fakat ne kontam cemu tolika frka, bas je sto kazes za krajnje nuzde. Imam i YooNinja koji je isto neka vrsta dna,al najbolje za ubijanje dosade je Fly the Copter,ako se sjecas tog smeca na kompu hahah. Za Android mi je kul xPiano. Ne zam sad koliko te interesuje sudoku,al tih aplikacija bar ima na pretek. Evernote je super aplikacija kao i ES File Explorer. Taodje, Advanced Task Killer ti je must have i Antivirus, bolji nego antivirus program koji dodje s androidom. A sto si ti tolko razocaran guglovim OS-om:D