Lee B Yatz wrote:
Addi wrote:
hehe svi su komentari takvi. al to je pravo pogresno. pa ne radi holivud seriju ba. i spageti vesterni su amaterski, a ostali su kult do dan danas i za 10 klasa bolji i kvalitetniji od ostalih. dok americki vesterni su bili i ostali obicne sapunice. serija ne bi kurcu valjala da su je usminkali ameri.
ovako je pravo vjerodostojna igri. odlicno, ovo je nesto sto najvise trenutno iscekujem.
Jesil vise pogledao film STALKER?
Nisam nesto pretjeran entuzijasta rimejkova. A i STALKER kao igra mi je prejak jer posudjuje debelo od filma i ne odgovara na sva usrana pitanja. Znam da ta serija nece imati skoro pa nikakvih podudarnosti sa filmom i "izletom pored Puta" na kojoj je film zasnovan. Ali ce svakako biti poredjenja.
Film je ipak vrhunac kinematografije kakav smrdljivi holivud nikad nece dodirnut ali da je tezak i naporan za 90% ljudi, jeste. Ali je sama scenografija, rezija i gluma dovoljna da film bude vrhunac pa makar bio o velikoj nuzdi pod otvorenim nebom. A saundtrek je samo takav. Ameri su vec posteno usrali Solyaris of Tarkovskog koji je po meni njegov najbolji film uz Stalker, ako ne i sekundicu bolji.
Mislim da kao igra S.T.A.L.K.E.R. savrseno fercera, jer bi adaptacija filma bila nemoguca. Film je sam po sebi umjetnicki i kao takav anti-zabavan, postavlja vise pitanja nego sto ih odgovara, ali razvija likove odlicno u onoj tradiciji najbolje naucne fantastike kakvu su pravili Dick i Lem.
ma jesam pogledao stari film ba. jebiga stalker (igra) je vise zasnovan na tematici, okruzenju i terminima iz filma, film sam po sebi je vise "filozofskog" karaktera. jos ganjam da procitam i tu knjigu. a kad naucim ruski jezik, onda i tih 69 knjiga sto su po igri napisane
a ova serija ne vjerujem da ce bit rimejk filma iz '79, jer po ovom trejleru izgleda kao adaptacija igre al bas ono u detalje, od zvukova preko opreme i likova, vidio si i sam ako si pogledao. samim tim imat ce upravo tih dodirnih tacaka sa starim filmom, onih kojih ima i igra. ajde vidjet cemo kad se zavrsi... al u svakom slucaju nemoguce je filmski predstavit svu onu atmosferu igre, tamo je to genijalno odradjeno.
a zanima me i stalker 2 isto kakav ce bit. koji je fazon oko tima, opet radi kultni "GSC game world" tim koji je prvu trilogiju savrseno odradio, al neko rece da na dvici rade novi ljudi, jer likovi koji su napravili prve 3 igre su osnovali novi tim koji je radio metro2033, a na njihovom mjestu su neki novi... ako je istina to sve, moglo bi se dobro usrat s dvicom. a bilo bi mi pravo zao sjebat onako savrsenu igru.