Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 27. 06. 2025. 23:54

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 2479 posts ]  Go to page Previous  1 ... 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102 ... 124  Next
Author Message
 Post subject: Re: Igre
PostPosted: 06. 09. 2011. 15:55 

taj trik sa 6950 mozes izvest SAMO sa 2GB RAM verzijom, fabrickom. Ta od 600 kerma nece da moze. Prije da bi oni za tu kartu cjenili 700.

Ne kupuj 5670.

A to gejmerska kartica ovo ono. Nista profi nema od ovih karti svakako. Profi su Quadro i FirePro. Kad budes pokusao radit Revit, AutoCad, ma i Sketchup smrdljivi na ovim igrackama ondas skontat da su to samo igracke.

Profile  

PostPosted: 06. 09. 2011. 16:58 

ma sad mi i trebaju igracke, jebiga kad bude potrebe za profi, valjda ce bit i love za profi :D

Profile  

PostPosted: 06. 09. 2011. 20:34 
Moderator

Za Stalkera znam godinama (kad je već izašao) i nikad ga nisam zaigrao i vas dvojica ste me natjerali. Eto kupih SOC preko Steama i sada ima jedan zajeb koji sam riješio, a kako drugo, doli krekovanjem.

1.6 verzija SOC-a nije podržana od strane Steama jer kao nije oficijelni patch. S druge strane, SOC zajednicu boli kurac kad igraš online jesil Steamaš ili ne, oni su svi na 1.6. verziji.

Ako hoćete igrati online, evo kako. Samo lagano, korak po korak, bez nervoze i odlično sve. Ovo vrijedi za Steam verziju.

Što se tiče igre, atmosfera mi je sjajna, ali mi je gameplay, hm... nako. Vidjet ćemo.

1. Run STALKER:SOC at least once to generate the required registry keys and get your CD key

2. Download the US 1.0005 to 1.0006 patch; it has the filename stk-npr-efis-patch-5-6.exe

3. Run regedit and browse to:
32 bit OS: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\GSC Game World\STALKER-SHOC
64 bit OS: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\GSC Game World\STALKER-SHOC

4. Modify the InstallVers key to read "1.0005" instead of "1.000500"

5. Create a new registry String (right click->New->String Value) named InstallLang

6. Double click the new InstallLang and enter en into the Value Data field.

7. Close regedit

8. Go to http://www.quickpar.org.uk/ and download and install QuickPar 0.9.1. This is the patcher that will transform your Steam exe into a retail 1.0005 exe

9. Go to http://rapidshare.com/files/30423987...il.1.0005.PAR2 to download the patch file. Put this file into your \steamapps\common\stalker shadow of chernobyl\bin folder.

10. Open the .PAR2 file with QuickPar and click the Repair button. You now have a retail 1.0005 exe!

11. Run the 1.0005 to 1.0006 patch.

12. We are not done yet! Some of the files (notably the BattlEye files) have been installed into Program Files. Browse to Program Files (or Program Files (x86) on 64 bit OSes) THQ\S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl and select all files and copy them to your \steamapps\common\stalker shadow of chernobyl folder, saying yes to overwriting folders.

13. Finally run the game through Steam and play multiplayer games!

Profile  

PostPosted: 06. 09. 2011. 20:59 

Stalker MP? Losa ideja, igra je ekstra u SP-u ali da je sad jebacki zabavna pucacina pa i nije. Pogotovo ne SoC, da je CoP pa hajd.

Profile  

PostPosted: 06. 09. 2011. 23:03 

haj jos cu samo malo smarati sa mobitelima i OSovima..jedno vrijeme sam kontala da bi mi bilo najbolje programirati za WP7 (ubuduce i 8 ) zbog tehnologija koje trenutno koristim na poslu (WCF,WPF,C# itd),ali me iOS nekako mnogo vise privlaci, vjerovatno zato sto nemam iskustva u tom polju jos uvijek..

sto se NFS Unleasheda tice, nije los uopste, mene nekako najvise sjecanja vezu za igranje Undergrounda, nisu bile neke staze, al je bilo kul igrati je na kompu na kojem nisam mogla skoro nista pokrenuti haha kasnije mislim da sam na plejki igrala Pro Street, e tad sam pomislila da su konzole savrsene za trkacih igara dok brat nije dobio volan za komp. Inace, sto se konzola tice, nemoj Adi pricat da su sranje bolan, Mortal Kombat, Tekken, MGS..sve su to igre koje je premocno igrati na plej stejshnu:D pa i fudbal, normalno..samo za sve sam ispala iz fazona nakon ove trogodisnje stagnacije):

a sjecam se da smo imali Alone in the Dark za konzolu, e to je fakat bio promasaj od igre.

Profile  

PostPosted: 06. 09. 2011. 23:40 

WP7 meni nije los kao OS, brz, stabilan, dobro izgleda, ali zaista nemam pojma o ekosistemu aplikacija i razvoju za isti. Odavno vec ne programiram i ono sto se ja sjecam C#-a i generalno tog njihovog .NET paketa u globalu nije pozitivno nimalo. Jedino mi je VS drag kao IDE ali ta suma frameworka je konfuzna do bola, izgleda da nece ni dotNeta bit vise uskoro. Radje bih na Javu il Objective C. Prekjucer mi haver rece a zasto mi nebi neki app...i onda za dan nadje da to vec ima i bolje nego sto je on konto :P

Meni je zadnji dobar NFS koji sam igrao Porsche Unleashed. On jedini ima onaj duh NFS keca. SHIFT 2 jos nisam igrao. Ne volim ja te arkadne jurnjave. TDU kec mi je bio sto puta bolji od bilo kojeg NFS-a. Ja volim simulacije, teski geekeraj.

I meni su konzole bezveze generalno. Zato sam i sklepao masinu koja svaku igru na njima cini oh-so-last-gen.

alone kec na pc-u je bio sta je ovo ba divi grafike aaa. ustvari bio je kockast do boli hehe.

Profile  

PostPosted: 07. 09. 2011. 00:23 

djaba ja bi konzolu jedino uzeo da odigram red dead redemption i red dead revolver, a ako bi to izaslo za pc, lagano bi ih zapalio (konzole).

stalker multiplayer, sto kaze libijac stvarno lose. pucacine su za multiplejera. stalker upravo cine ostale stvari, kao sto je svijet zone, sama atmosfera i depresija iste... krace, prezivljavanje u zoni. ko zeli napumpanost akcijom i razvaljivanje i komadanje, brate kvejk, anril il cod il nesto slicno i online. stalker je 100% singleplayer igra, i mislim da je totalno nepotrebno igrat online. nezamislivo mi je rokat se u multiplayeru u zoni :D igra bi izgubila svaki smisao koji je cini #1 za mene.
isto ko half lajf 2, jednom skinuo onaj multiplayer detmec il kako se zove, totalna fula :)
kad kupim ovaj racunar onda odvajam pare da uzmem sva 3 stalkera ona specijalna izdanja u kutijama sa milion stvari uz igru, to fakat vrijedi imat... :D

Profile  

PostPosted: 07. 09. 2011. 11:12 

jel ko skonto onaj half life black mesa kako se moze igrati ako se uopste moze ikako i ako je uopste dostupno za skinuti

Profile  

PostPosted: 07. 09. 2011. 12:18 

Evo halalom skino Stalker - Shadow of Chernobyl ... e sad koji patch/crack/kurac da skinem da ga pokrenem ..

Profile  

PostPosted: 07. 09. 2011. 13:59 

khomaniac wrote:
jel ko skonto onaj half life black mesa kako se moze igrati ako se uopste moze ikako i ako je uopste dostupno za skinuti

Ja nisam, sori sto ti nemogu pomoc :(

BloodOverdrive wrote:
Evo halalom skino Stalker - Shadow of Chernobyl ... e sad koji patch/crack/kurac da skinem da ga pokrenem ..

Ovaj je meni ekstra proso, cak i Complete preko njega bez problema:

http://thepiratebay.org/torrent/4975564/STALKER_-_(Patch_to_1.0006__Crack_for_1.0006__amp__Weight_Mod)

Nisam koristio weight mod, uzivaj!

Profile  

PostPosted: 07. 09. 2011. 14:02 

khomaniac wrote:

jel mislis na Black Mesa, onaj kao rimejk half lajf keca? ovo:
http://en.wikipedia.org/wiki/Black_Mesa ... eo_game%29
to nije jos izaslo, daj boze da ikad.

Profile  

PostPosted: 07. 09. 2011. 14:09 

Lee B Yatz wrote:
BloodOverdrive wrote:

Ovaj je meni ekstra proso, cak i Complete preko njega bez problema:

http://thepiratebay.org/torrent/4975564/STALKER_-_(Patch_to_1.0006__Crack_for_1.0006__amp__Weight_Mod)

Nisam koristio weight mod, uzivaj!

ni ja nisam weight mod, nidje veze. jel to onaj standardni 1.0005, pa 1.0005 to 1.0006? jer ja sam samo tako nasao, nema nigdje ono odma 1.0006.
jo libijac sta uradismo naseravanjem oko stalkera, pola rok planeta igra igru vec :lol: treba trazit od gsc-a kakav postotak za promociju :mrgreen: :D
igras li soc? ja sinoc instaliro, odma jedno 3 sata u cugu odigro. koliko je soc vise rpg nego clear sky, kako se osjetno vidi kad ovako odma igras jednu pa drugu...

Profile  

PostPosted: 07. 09. 2011. 15:26 

raja izisao dead island, jupii jedva cekam kuci da dodjem da je probam, dobila je dobre ocjene :D

Profile  

PostPosted: 07. 09. 2011. 16:13 

adi mustuluk svi kad ga vide :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 07. 09. 2011. 16:14 

samo ce se malo nacekat, da zavrsim 2 preostala stalkera, a onda je dead space na cekanju. tek poslije toga, taman mozda uzmem sta novo do tad, pa da ga maximiziram :D

Profile  

PostPosted: 07. 09. 2011. 16:25 

igrao sam davno SoC,međutim imao sam frke s kompom pa tako da se čekanje odložilo na par godina :)

Profile  

PostPosted: 07. 09. 2011. 23:13 

Quote:
WP7 meni nije los kao OS, brz, stabilan, dobro izgleda, ali zaista nemam pojma o ekosistemu aplikacija i razvoju za isti. Odavno vec ne programiram i ono sto se ja sjecam C#-a i generalno tog njihovog .NET paketa u globalu nije pozitivno nimalo. Jedino mi je VS drag kao IDE ali ta suma frameworka je konfuzna do bola, izgleda da nece ni dotNeta bit vise uskoro. Radje bih na Javu il Objective C. Prekjucer mi haver rece a zasto mi nebi neki app...i onda za dan nadje da to vec ima i bolje nego sto je on konto :P

Sto se aplikacija tice, cini mi se da su vise business-oriented, doduse imala sam dodira s njim samo na prijateljevom Mozartu, a on i nije neki korisnik mobitela za zabavne svrhe. Programiranje u C# s .NETom, pogotovo ako je aplikacija SOA, a ne monolitna, je trenutno najbolja opcija. Naravno, podrazumijeva se da si onda vezan za Windows platformu. Sa svim tim tehnologijama sam dosla u dodir tek na poslu, ali ako znas programirati u jednom programskom jeziku, za drugi ti je potrebno nekoliko dana da se uhodas u drugaciju sintaksu..pogotovo ako prethodno znas npr Javu, pa predjes na C#. Programiranje je zanatski posao, srecom posao mi je inzinjerski pa ne podrazumijeva cisti 'code monkey' rad, vec i analizu i dizajn sistema. Sve u svemu, ne bih se vracala na Javu nakon C#. C++ i Objective C su vec druga prica. Ma moja zelja je baviti se machine learningom, na tome sam i diplomirala, al trenutno sam na ovome,pa cemo vidjeti dalje. Kontam se uhodati u ovaj iOS,pa mozda raditi kakvu igricu baziranu na neuralnim mrezama,to je ful kul haha

konacno se odlucih da skinem Portal 2,nema osobe koja mi je nije hvalila, a s obzirom da sam bila posteno navucena na Orange Box, samo cekam da zavrsi ovaj download. Valve je zakon!

Profile  

PostPosted: 08. 09. 2011. 01:29 

Ma i Java je karna meni, zadnje sto me zainteresovalo je python, uzo ga ucit od buckya sa jutjuba haha. Neznam koliko je do njegovog tadasnjeg stila instrukcije (bio je klinjo pa ga je bilo sega slusat i gledat kako tambura kod :mrgreen: ), jer sam ga kasnije pokusao osvjezit putem gugla i nicka parlantea (koji je onaj tipicni geek preentuzijasticni SMOR od covjeka sa onim creep govornim manama) i odmah sam se prisjetio "seminara" na faksu o marketingu. Inace nisam ja nesto previse zagrijan za taj posao nikako. "Razocaran/promasen" u struci moglo bi se rec. Istina radje bih se time bavio neg bruku stvari ali u sustini tek sad shvatam da sam ja trebao studirat nekakvu lingvistiku, umjetnost, istoriju...picke materine nebitne nehljebske. Nesto malo manje antisocijalno, i barem malo udaljenije od ekrana i logicke suhoparnosti.

U principu draza mi je suhoparna teorija nego bilo kakvo programiranje smrdljivih biznis aplikacija.

Od neceg covjek mora zivjet doduse. Al ja imam nekoliko ludih varijanti u glavi...nada zadnja umire.

Profile  

PostPosted: 08. 09. 2011. 11:56 
Moderator

Evo malo domaće proizvodnje :D

http://sharan.blogger.ba/arhiva/2011/09/08/2860339

Profile  

PostPosted: 08. 09. 2011. 12:54 

stavi skrinshotove :P

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 2479 posts ]  Go to page Previous  1 ... 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102 ... 124  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]