Quote:
WP7 meni nije los kao OS, brz, stabilan, dobro izgleda, ali zaista nemam pojma o ekosistemu aplikacija i razvoju za isti. Odavno vec ne programiram i ono sto se ja sjecam C#-a i generalno tog njihovog .NET paketa u globalu nije pozitivno nimalo. Jedino mi je VS drag kao IDE ali ta suma frameworka je konfuzna do bola, izgleda da nece ni dotNeta bit vise uskoro. Radje bih na Javu il Objective C. Prekjucer mi haver rece a zasto mi nebi neki app...i onda za dan nadje da to vec ima i bolje nego sto je on konto

Sto se aplikacija tice, cini mi se da su vise business-oriented, doduse imala sam dodira s njim samo na prijateljevom Mozartu, a on i nije neki korisnik mobitela za zabavne svrhe. Programiranje u C# s .NETom, pogotovo ako je aplikacija SOA, a ne monolitna, je trenutno najbolja opcija. Naravno, podrazumijeva se da si onda vezan za Windows platformu. Sa svim tim tehnologijama sam dosla u dodir tek na poslu, ali ako znas programirati u jednom programskom jeziku, za drugi ti je potrebno nekoliko dana da se uhodas u drugaciju sintaksu..pogotovo ako prethodno znas npr Javu, pa predjes na C#. Programiranje je zanatski posao, srecom posao mi je inzinjerski pa ne podrazumijeva cisti 'code monkey' rad, vec i analizu i dizajn sistema. Sve u svemu, ne bih se vracala na Javu nakon C#. C++ i Objective C su vec druga prica. Ma moja zelja je baviti se machine learningom, na tome sam i diplomirala, al trenutno sam na ovome,pa cemo vidjeti dalje. Kontam se uhodati u ovaj iOS,pa mozda raditi kakvu igricu baziranu na neuralnim mrezama,to je ful kul haha
konacno se odlucih da skinem Portal 2,nema osobe koja mi je nije hvalila, a s obzirom da sam bila posteno navucena na Orange Box, samo cekam da zavrsi ovaj download. Valve je zakon!