Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 21. 06. 2025. 18:36

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 11597 posts ]  Go to page Previous  1 ... 557, 558, 559, 560, 561, 562, 563 ... 580  Next
Author Message
 Post subject: Re: Sport
PostPosted: 30. 10. 2012. 18:31 
Moderator

engleska je po tim stvarima u rangu seije A, samo se suti svi se prave budale jer ipak to je toboze cuvena engleska liga...

Profile  

PostPosted: 30. 10. 2012. 19:10 

Gledaj addi, isto sto Campbella smatram djubretom makar je ikona Arsenala tako smatram i tog djubreta. Otici u najveci rivalski klub nije nista drugo neg pederski potez i potez bezobraznog covjeka. Da je otisao u Tottenham manje bi mu zamjerio, pa cak ili u Chelsea ili Man City. Ali u United kad je otisao srce me zabolilo ako me razumijes. Ono bas me razalostio tada. Nadam se da razumijes o cemu pricam. Ma zapravo znam da razumijes.

Profile  

PostPosted: 31. 10. 2012. 05:39 

a dobro jarane, al jel i tevez otisao u najrivalskiji kub uniteda? pa se nije tolika prasina dizala, jeste nazivan izdajnikom i zvizdalo mu se itd, al sad ne preba pretjerivat. robin nije otisao u neki rivalski klub, da se ne moze oprostit il sta vec.

@sale: naravno da je u pravu za toresa, ako je bilo kontakta nije bilo za onakvo padanje, ivanovicev kontakt s jangom se ne moze poredit, eto potrazi video snimke. a ta slika govori sta? nisam gledao tekmu pa ne znam situaciju, da nisu dali go iz ofsajda?

meni je iskreno smjesno rapsravljat o ovome, znam da se naviklo pricat o tome da sudije namjestaju i sviraju u korist samo uniteda, al kad se united osteti, kad se svira nekome drugome u korist, igrao protiv uniteda ili ne, tu nikom nista, niko i ne obraca paznju il se usute svi. povrsno i neiskreno se gleda na to, sad ispade nikad sudija nesto pogresno u engleskoj nije nikad sudio, osim unitedu? to je ona politika, desi se par puta, pa sad i kad jest i kad nije bauk se pravi od toga. ja volim klub zbog kluba, ne zbog sudija il necijeg misljenja o njemu, tako da nema fakat sta vise na ovu temu rec.

Profile  

PostPosted: 31. 10. 2012. 15:59 

http://www.telegraph.co.uk/sport/footba ... rrors.html
Jasno ko dan ;-)

Profile  

PostPosted: 31. 10. 2012. 16:41 
Moderator

kod engleza su to sudacke greske, kod talijana namjestanja...logika "strucnjaka"..i sinoc onaj preokret arsenala, da se u italiji desio, to bi bila najveca namjestaljka stoljeca, ovako je samo senzacija...

Profile  

PostPosted: 31. 10. 2012. 16:48 

_LOKI_ wrote:
http://www.telegraph.co.uk/sport/football/teams/manchester-united/9258810/Manchester-United-have-cause-for-complaint-as-unique-survey-highlights-Premier-League-errors.html
Jasno ko dan ;-)

eto i malo cinjenica ;-) :D ma na kraju krajeva da se tako lako i ocigledno sudi vazda u korist uniteda, ne bi sigurno izgubili titulu od city-a na go razlici. i city-u se vecinom u korist sudi, al to ne bi nazvao namjestanjem nego blagim siljenjem ka boljim ekipama. to je vazda bilo i bice. al po meni to uopste nije bitan faktor.

Profile  

PostPosted: 31. 10. 2012. 16:49 

_LOKI_ wrote:
http://www.telegraph.co.uk/sport/football/teams/manchester-united/9258810/Manchester-United-have-cause-for-complaint-as-unique-survey-highlights-Premier-League-errors.html
Jasno ko dan ;-)

pa čekaj..jesi ozbiljan..?

Quote:
Tim Long is a sports broadcaster and writer who has passed the basic referee course.

znaci pozivas se na lika koji je sportski komentator i pisac sa osnovnim znanjem o suđenju..?
po tome bi i veliki velid "majk mekartni" spaho mogao da pregleda snimke i da konacni sud o greškama na utakmicama.
ovo bi bila priznata studija da su je uradili iz sudijske udruge pri FA-ju,ovako je samo subjektivna analiza lika koji je sebi dao za pravo da to bude konačna ocjena suđenja za prošlu sezonu.

nekrodemon wrote:
kod engleza su to sudacke greske, kod talijana namjestanja...logika "strucnjaka"..i sinoc onaj preokret arsenala, da se u italiji desio, to bi bila najveca namjestaljka stoljeca, ovako je samo senzacija...

ja sve više počinjem da vjerujem da je ovo što je ado napisao istina.

Profile  

PostPosted: 31. 10. 2012. 17:04 

hhahaha pa sad gledas sta je polozio lik sta nije :lol: a tih silnih blogova pisci sto se navodilo naveliko, jel oni imaju vise od bejzik osnove o sudjenju :lol: kako god, vise je i od mene i od tebe, i liku je to hljeb. a ako trazis iskustvo jel moze vise od alexa? a eto i za njega govoris da je ovo i ono. ja licno vjerujem da u engleskoj nema kupovine utakmica ili bodova, mozda grijesim, al ja licno sam uvjeren. gresaka ima, i uvijek ce biti ofsajda i slicnih stvari koji ce se nekad pogresno sudit. al za golove ne bi smjelo biti, ja sam prvi za to da se uvedu digitalna sranja na go liniji, ameri su davno rijesili taj problem u svojim sportovima.

sad bitnim stvarima da se okrenem. united je prije koji dan pobjedio chelsea na bridge-u prvi put nakon 10 godina. tad je bila i zadnja kup pobjeda kad su u unitedu bili forlan i barthez i beckham, a u chelsea zola. nadam se da ce se i veceras promjenit skorija tradicija.

Profile  

PostPosted: 31. 10. 2012. 17:11 

Saletu da Steven Gerrard napise ne bi bilo dobro, tako da I'm out...

Profile  

PostPosted: 31. 10. 2012. 17:20 

Addi wrote:
sad bitnim stvarima da se okrenem. united je prije koji dan pobjedio chelsea na bridge-u prvi put nakon 10 godina.

da je bilo pravde,u najmanju ruku bilo bi nezivjesno do kraja.
ovako,sudija je odlučio dati junajtedu pobjedu u vidu crvenog kartona i gola iz ofsajda.
to je istina.

Addi wrote:
hhahaha pa sad gledas sta je polozio lik sta nije :lol: a tih silnih blogova pisci sto se navodilo naveliko, jel oni imaju vise od bejzik osnove o sudjenju :lol: kako god, vise je i od mene i od tebe, i liku je to hljeb. a ako trazis iskustvo jel moze vise od alexa? a eto i za njega govoris da je ovo i ono.

prvo,vrlo je neozbiljno od jedne novine kao sto je telegraf da izbacuje ovakve neosnovane tekstove.
drugo,odakle ti to da taj lik zna više od mene i od tebe..?
jel ga poznaješ lično ili šta?
što se mene tiče,ovaj lik je smijurija i definitvno ga nikada ne bih citirao.
a izgleda da je tako i sudeći po komentarima ispod teksta:

Quote:
James Derbyshire
05/12/2012 03:47 PM
Extremely poor research. For example you state Bolton 2-2 QPR because of the Clint Hill 'goal'.

The corner for the Clint Hill 'goal' was not a corner but a goal-kick. The goal that QPR did score was offside. So if we were ruling out 'incorrect decisions' the score would not be 2-2, it would be 2-0 to Bolton.

Given how incorrect that one instance is, I can only assume the rest of the results are fraught with inaccuracies.

If you're going to do something as time consuming (and frankly, as pointless) as this, then you might as well go the whole hogg and go through each decision rather than pick and choose 'incorrect' decisions.

Quote:
kurtwallander
05/12/2012 09:41 AM
Looks to me like Tim Long is either :

(a) fourteen years old, or
(b) treating us all to the results of his latest ref's qualification assignment, or
(c) both

Does he really believe that anyone with an ounce of intelligence will be taken in by his dubious methodology and blatantly pro Man Utd analysis?

itd.

_LOKI_ wrote:
Saletu da Steven Gerrard napise ne bi bilo dobro, tako da I'm out...

upravo.
ako nešto nije istina,nikada ne bi stajao iza toga pa makar i stiven džerard kaže takvo nešto.

Quote:
"There was only one team who came into the derby trying to play football," said Gerrard. "Everton are effective because they have some big physical lads in the team and are very direct. They are effective. But the only team who tried to play football was us.
"Everton are not better than us. I thought we stood up to a team that are very similar to Stoke. Every single time they got the ball to their goalkeeper it came in long. We had a young, small team and they were all men and stood together. We deserved the win."

Quote:
The match statistics do not support Gerrard's assessment. Everton enjoyed more possession than Liverpool (56.2% to 43.8%), made more passes (400 to 314), had greater passing accuracy (78.5% to 76.8%) and played proportionally fewer long passes (13.8% to 14.6%)

Profile  

PostPosted: 31. 10. 2012. 18:37 

..i evo zasto ustvari volim liverpul,kakvi ljudi rade unutar kluba,kakav sistem vrijednosti vlada bez obzira na rezultate,pobjede i poraze.

Quote:
Džerard se izvinio Evertonu zbog uvreda
Kapiten fudbalera Liverpula Stiven Džerard izvinio se gradskom rivalu Evertonu jer je imao uvredljivu izjavu nakon nedeljnog derbija (2:2)
Image

Džerard je tada naglasio da Everton igrao kao Stouk siti, da nema taktiku i da samo zna da "duva duge lopte".

Kapiten "crvenih" opravdao se izjavom da je bio iznerviran što je Luisu Suarezu poništen gol zbog ofsajda.

"Samo da razjasnim, ponovo sam odgledao utakmicu i svestan sam da sam preterao. Bio sam ljut zbog Luisovog gola i rekao neke gluposti. Kao kapiten ekipe, moram da zaštitim svoje igrače. Nisam hteo da pokažem nepoštovanje prema Evertonu, pa ni Stouku. Izuzetno cenim njihove menadžere Dejvida Mojesa i Tonija Pulisa", rekao je Džerard lokalnim medijima u Liverpulu.

Ekipa Liverpula trenutno zauzima 12. mesto na tabeli, dok je Everton na petoj poziciji.

http://sport.blic.rs/Fudbal/Evropski-fu ... bog-uvreda
http://www.liverpoolecho.co.uk/liverpoo ... -32133655/

Profile  

PostPosted: 31. 10. 2012. 19:29 

jarane svako ima subjektivnu sliku o svom klubu, ja recimo o liverpulu imam skroz drugu sliku. jel se suarez izvinio evri? jos mu papak nije ruku htio pruzit. jel ok vrijedjat na rasnoj osnovi? mislim niko nije cvjecka al svako ima subjektivnu sliku o svom klubu i to je cinjenica. ne bi navijao za taj klub uostalom. u mojim ocima united je klub sa najvecom vrijednoscu, u svakom pogledu, s najvecom historijom i legendama, s nekim posebnim osjecajem koji je puno veci od samog sporta. al isto tako znam da tako to ne vide i ne dozivljavaju i osjecaju ostali, koji ne navijaju za taj klub, i da tako osjecaju za svoj neki klub.

nije ovo gore nikakva kritika, to je sve ljudski, reci svasta, pa skontat da si pogrijesio il sta ja znam. samo hocu da kazem da je sve to u par deka, da svaki klub ima dobre ljude, ima i hinje. to za gerrarda stoji, on jeste takav zbog cega ti volis liverpul. i ja ga izuzetno cijenim kao covjeka i sportistu. ali isto tako ima i ljudi koji su zadnji sljam u mojim ocima, ko suarez. opet kazem, svaki klub ih ima.
i jedan od mojih najdrazih muzicara, anselmo, je drzao white pride govore na koncertima, pa se poslije izvinjavao i krivio alkohol, mozda je i pogresno shvacen. samo hocu da kazem da su svi ljudi, i svi mogu pogrijesit.

iskreno ne znam kako je doslo do ove price :lol:

Profile  

PostPosted: 31. 10. 2012. 19:48 

Joj kad cujem to vrijeđanje na rasnoj osnovi, psovanje na terenu, de ba ne serite više ni vi ni FA, ni crnci, ni azijati... U zaru borbe ti nikad nikom ništa nisi opsovo, pogrdno ga nazvo, pa ja najboljem jaranu saspem sve od Nene Hatidže do one sisate rodice kad igramo basketa....

Profile  

PostPosted: 31. 10. 2012. 20:11 

Addi wrote:
jel se suarez izvinio evri? jos mu papak nije ruku htio pruzit. jel ok vrijedjat na rasnoj osnovi?

pa za sta da mu se izvine..? sto je crn? :lol:
šalu na stranu,ja u tu priču da je suarez uvrijedio evru na rasnoj osnovi i dalje ne vjerujem ni trenutka.za to nikada nije bilo nikakvih dokaza,apsolutno nikakvih..osim eto što je evra vikao mami da ga brani jer ga je sulja na terenu driblao ko budalu,i onda se rasplakao u javnost jer nije znao kako drugačije da istrpi poraz.
od tada se takva praksa razvila,pa sad za svaki poraz igrači i klubovi tuže ove druge za rasizam.
daj ba.
evra da je lik,trebo ga je nabit bokserom (ili glavom *zidan™* :twisted: ) odma na po terena i završit priču..na terenu.
na kraju,čak i da ne navijam za liverpul,nikad ne bi stao na stranu evre.

nevermind,imas pravo da navijas za bilo koji klub na planeti,ali malo realnosti s vremena na vrijeme ne bi škodilo.
zbog toga sam ostavio par prethodnih komentara,jednostavno,ne mogu da istrpim da se nešto plasira kao validno ako za to nema nikakvog osnova.

Profile  

PostPosted: 01. 11. 2012. 05:52 

a jebiga sale, nisu gladijatori. tim potezom bi samo dobio suspenziju. a onom nista ne bi bilo. uostalom evra je francuski dingospo :lol: salim se naravno. ja prije mislim da ga je suarez nazivao pogrdnim imenima jer je sam bio isfrustriran, a ne obrnuto ;-) a ne vjerujes u to jer navijas za klub, to je vrlo subjektivno i ne mozes zamislit kako bi bilo da ne navijas, jer ne mozes izostavit emocije tu. gore je rec da ne vjerujes u to, nego sto ja kazem da ne vjerujem da je npr webb ikad dosudio nesto pogresno u korist uniteda :D

a ti omudino, bas si omudina. jarane fudbal cijeloga svijeta se bori protiv rasizma na terenu a ti s tim pores psovanje nane i rodice :lol: e jebote... mi ovdje nemamo problema s rasizmom jer smo svi bijeli. al imamo na religijskoj i nacionalnoj osnovi. jel tebi svejedno da te neko zove balijom, ustasom il cetnikom? to su pogrdni nazivi, kao sto je i niger. nije mu suarez sigurno saopstio da je crn :lol: al ni to mi nije jasno, kako ono cigance moze vrijedjat na rasnoj osnovi :lol:

Profile  

PostPosted: 01. 11. 2012. 11:07 

Jedno je organizovano rasisticko vrijeđanje s tribina, a drugo kad popizdiš pa nešto kažeš ;-) mada ne pravdam to da se razumijemo al pravit od toga nešto....

Profile  

PostPosted: 01. 11. 2012. 15:28 

nego, jel sinoc bilo kakve nepravilnosti? 2 penala za chelsea, moralo je bit sudijskih gresaka. sigurno su se opravdavali zbog gresaka kolege, pa su morali u korist chelsea sudit sve, jer su bili na nisanu.

naravno ovo je je ironija sve, da se ko ne zanese :D

Profile  

PostPosted: 01. 11. 2012. 18:46 

Image

barem su iskreni ako nista :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 01. 11. 2012. 18:47 
Moderator

PAUL POGBAAAAAAAAA...vec citam da je Juve namjestio tekmu jer je gol pao u 93. minuti hahahahahaha, eto sta ti je papanski stereotip, jebem im mrtve

Profile  

PostPosted: 01. 11. 2012. 20:30 

Addi wrote:
nego, jel sinoc bilo kakve nepravilnosti? 2 penala za chelsea, moralo je bit sudijskih gresaka.

bilo je..trebao je biti još jedan penal za čelzi kada je čini mi se mata šutirao iskosa sa ivice šesnaesterca,a neki meni nepoznati centarhalf junajteda na par metara od sudije igrao rukom.
klasika penal..sad zašto nije suđen,to zna jedino mejson.
ostalo je bilo relativno oke,bez nekih većih grešaka.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 11597 posts ]  Go to page Previous  1 ... 557, 558, 559, 560, 561, 562, 563 ... 580  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]