Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 16. 06. 2025. 17:28

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 64 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 03. 06. 2004. 03:05 

Serenity wrote:
Ja još nisam čuo da je si neko razgulio guzicu tražeći gdje da nastupa. Tuzla puna klubova, BL isto tako. A u Travniku možete svirati u AlterArtu alterart.org samo niko i ne pita. A naravno su Emirovi bendovi bili za Heineken festival.

Ama daj,koga mozes zvati u Tr.Ovdje su svirali TD i SK i zaista moglo se na prste ljudi izbrojat(posebno na sk-u) :cry:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 06. 2004. 03:27 

Ima klubova samo što je većina teška na plaćanju,pošalji mi kontakt telefon da ugovorim svirku za Rapid fire.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 06. 2004. 17:33 

Serenity wrote:
Ja još nisam čuo da je si neko razgulio guzicu tražeći gdje da nastupa. Tuzla puna klubova, BL isto tako. A u Travniku možete svirati u AlterArtu alterart.org samo niko i ne pita. A naravno su Emirovi bendovi bili za Heineken festival.

vjeruj mi da tuzla nije puna klubova.ima ih, al se vecina pocela zatvarat tako da je sve manje i manje mjesta gdje se moze napravit postena svirka.eno i club + je promijenio vlasnika pa sad umejsto nasih grupa dovode halida beslica i ostale.zalosno zaista. :evil:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 06. 2004. 18:02 

Znam nedavno sam bio u Tuzli u jednom klubu čovjek je za ali se nismo mogli dogovoriti oko love.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 06. 2004. 18:33 

zlays wrote:
Znam nedavno sam bio u Tuzli u jednom klubu čovjek je za ali se nismo mogli dogovoriti oko love.

To je vjerovatno bivsi vlasnik Cluba +.
Vidis i ja sam imao s njim dogovorena dva termina u mjesecu za metal svirke al ne znam kako ovi truli djigerasi ga sjebase. Katastrofa - Bosnu jos malo pa svi mogu izbrisati sa karte evrope i svijeta.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 06. 2004. 18:56 

Tamni vilajet.

Dok drugdje u svjetu postoje kvalitetne prostorije koje dozvoljavaju koncerte za dzaba, te snimaju iste (http://www.thefrontline.be pa pod video da vidite sta je sve proslo kroz ovu rupu u Gentu), kod nas svaki supak od gazde hoce neku debelu lovu te neznam ni ja sta.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 06. 2004. 19:14 

Agonize_Lady wrote:
Serenity wrote:

vjeruj mi da tuzla nije puna klubova.ima ih, al se vecina pocela zatvarat tako da je sve manje i manje mjesta gdje se moze napravit postena svirka.eno i club + je promijenio vlasnika pa sad umejsto nasih grupa dovode halida beslica i ostale.zalosno zaista. :evil:

ma daj!! Pa kud bas plus?? :evil: :x
Ubit cu ih cim stignem!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 06. 2004. 01:46 

Gledaj on je faca ima klub konobare plaća 5 ili 10 km po danu htio bi da mu svira neki bend po mogućnosti besplatno da tu noć proda pun kurac piva i ostalog alkohola da za jednu noć pokupi par hiljada maraka da taj mjesec neplati državi porez i šta on je pametan a mi smo nesposobne budale koje pojma nemamo.Toga mi je pun k....Jer meni treba u bilo kojem mjestu van Sarajeva da sviram benzina hrane pića na kraju možda i prespavati negdje a to sve dragi moji ljudi košta.I onda se raja čudi što nema metal koncerata nema metal scene nema domaćih metal albuma.Jebiga sve je to povezano jedno sa drugim neko reče na forumu da radije kupi pirat nego original CD nekog našeg benda koliko para toliko i muzike onda se nemamo šta žaliti na našu metal scenu i bendove.LJudi moji sve košta i toga moramo napokon biti svjesni.A kakvi smo najbolje smo pokazali na koncertu DESTRUCTION I KREATOR u slozi mislim što se odziva tiče.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 06. 2004. 13:12 

Acronian wrote:
Katastrofa - Bosnu jos malo pa svi mogu izbrisati sa karte evrope i svijeta.

mi se ionako ne vidimo na kartama tak da to nece bit uopce tesko...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 06. 2004. 14:07 

Ma neće nas niko brisati niodakle mi se svojski trudimo da nebudemo nigdje ni upisani,osim po lošim stvarima tako da nam poslije šatro sivilizirana Eurpoa i isto takva Amerika može srati po glavi.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 06. 2004. 17:12 

Poenta je upravo u infrastrukturi. Bez koncertnih prostorija nema koncerata. Bez publike nema koncerata, a za grupe...jebiga, nece niko furat tako nesto ako je kompletno bezperspektivno. Danas svaki iole sposoban muzicar koji zeli da se izrazi muzicki moze sjest kuci za kompjuterom od 3000 kerma i napravit sta god hos. Rave, Trance, Ambient, Punk, Techno, Metal, ma stagod.

Ali, ako neko hoce da se jebava sa svim tim popratnim paketom koji cini "rock n' roll" onda mora da konta dje ce imat probe, na kakvoj opremi (koja KOSTA JEBENE PARE), pa onda sve ono sto vam je Zlaja naveo, sva ta logisticka sranja koja mnogi BH metal muzicari nemogu sebi podmirit i da sjede u kuci na mjestu a kamoli da se potucaju po Bosni il dalje.

U BiH malo ko se brine za kulturu (dapace, majke im se najebem, 99% posto nase dijaspore dodje kuci iz "kulturnih zemalja" dje se prave "kulturni ljudi" i onda preko ljeta divljaju po sarajevu u ofirnim polovnim bmw-ima iz kojih treste halidi, semse i slicno). Pohlepa sitnih Bosanskih robovlasnika (gazdi kafana u prvom planu) nikad nije ni imala granica pa ne ocekujem da ce se stvari po tom planu ista promjeniti.

Dragi moji mladji narastaji. Buducnost je na vama. Koliko vi date za metal toliko ce ga i biti.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 06. 2004. 19:57 

Bravo legendo sve je to nažalost istina.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 06. 2004. 01:58 

zlays wrote:
Gledaj on je faca ima klub konobare plaća 5 ili 10 km po danu htio bi da mu svira neki bend po mogućnosti besplatno da tu noć proda pun kurac piva i ostalog alkohola da za jednu noć pokupi par hiljada maraka da taj mjesec neplati državi porez i šta on je pametan a mi smo nesposobne budale koje pojma nemamo.Toga mi je pun k....Jer meni treba u bilo kojem mjestu van Sarajeva da sviram benzina hrane pića na kraju možda i prespavati negdje a to sve dragi moji ljudi košta.I onda se raja čudi što nema metal koncerata nema metal scene nema domaćih metal albuma.Jebiga sve je to povezano jedno sa drugim neko reče na forumu da radije kupi pirat nego original CD nekog našeg benda koliko para toliko i muzike onda se nemamo šta žaliti na našu metal scenu i bendove.LJudi moji sve košta i toga moramo napokon biti svjesni.A kakvi smo najbolje smo pokazali na koncertu DESTRUCTION I KREATOR u slozi mislim što se odziva tiče.

ja ovo trubim vec dugo vremena!
ali ispametice se i kod nas narod!
ali u svakom slucaju postoji vernih metalaca koji zasluzuju da se zbog njih trudi!!
zato dok postoji ijedan veran metalac i mi cemo postojati!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 06. 2004. 03:02 

zlays wrote:
Ima klubova samo što je većina teška na plaćanju,pošalji mi kontakt telefon da ugovorim svirku za Rapid fire.

061185860 - eto ti za AA

A bio sam ova dva dana u Tuzli i razočarao sam se.

Ona birtija underground ko biva rockerska kafana, kad tamo trebe u štiklama i to. Da nisam vidio Willya i Havela, rekao bih da nema ba rockera tamo. Vidio sam Hatu, ali naravno ne u nekim prostorijama. Pravi rocker/metalac (mislim na true) nema tamo šta tražiti. Iako mislim da ona Palma o kojoj sam samo slušao priće možda i zna biti fino mjesto. U globalu sam se razočarao, za mene je Tuzla bila metal bh grad, kad ono šminker city.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 06. 2004. 08:35 

Serenity wrote:

A bio sam ova dva dana u Tuzli i razočarao sam se.

Ona birtija underground ko biva rockerska kafana, kad tamo trebe u štiklama i to. Da nisam vidio Willya i Havela, rekao bih da nema ba rockera tamo. Vidio sam Hatu, ali naravno ne u nekim prostorijama. Pravi rocker/metalac (mislim na true) nema tamo šta tražiti. Iako mislim da ona Palma o kojoj sam samo slušao priće možda i zna biti fino mjesto. U globalu sam se razočarao, za mene je Tuzla bila metal bh grad, kad ono šminker city.

U pravu si druze, tz i jest sad sminker city. Ali ti si otisao na mjesta na koja metalci ne dolaze, pa i ne treba puno da se cudis. Jedno vrijeme je radio klub 54 u kojem si mogo veoma lako da cujes Krisiun ili Kreator i to petkom uvece kad su sva mjesta puna sminkera i ostalih provincijalaca. Al sad je sve poprilicno mrtvo.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 06. 2004. 16:27 

Hvala za broj vidjećemo šta će biti.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 06. 2004. 17:49 

KoldVoid wrote:
Poenta je upravo u infrastrukturi. Bez koncertnih prostorija nema koncerata. Bez publike nema koncerata, a za grupe...jebiga, nece niko furat tako nesto ako je kompletno bezperspektivno. Danas svaki iole sposoban muzicar koji zeli da se izrazi muzicki moze sjest kuci za kompjuterom od 3000 kerma i napravit sta god hos. Rave, Trance, Ambient, Punk, Techno, Metal, ma stagod.

Ali, ako neko hoce da se jebava sa svim tim popratnim paketom koji cini "rock n' roll" onda mora da konta dje ce imat probe, na kakvoj opremi (koja KOSTA JEBENE PARE), pa onda sve ono sto vam je Zlaja naveo, sva ta logisticka sranja koja mnogi BH metal muzicari nemogu sebi podmirit i da sjede u kuci na mjestu a kamoli da se potucaju po Bosni il dalje.

U BiH malo ko se brine za kulturu (dapace, majke im se najebem, 99% posto nase dijaspore dodje kuci iz "kulturnih zemalja" dje se prave "kulturni ljudi" i onda preko ljeta divljaju po sarajevu u ofirnim polovnim bmw-ima iz kojih treste halidi, semse i slicno). Pohlepa sitnih Bosanskih robovlasnika (gazdi kafana u prvom planu) nikad nije ni imala granica pa ne ocekujem da ce se stvari po tom planu ista promjeniti.

Dragi moji mladji narastaji. Buducnost je na vama. Koliko vi date za metal toliko ce ga i biti.

Svaka cast.Ziva istina!E zato su u mom bendu(Apocalypse-Trebinje),ljudi bili bez feninga mnooooogo vremena,ali se na ustrb toga ustedilo za KOMPLETNU opremu.Zato,na predstojecoj turneji NIKOGA necemo moliti ni za sta.Gazde klubova nam nisu potrebni.Stavljamo SIMBOLICNU ulaznicu,i onda iskljucivo od vas zavisi da li cemo uopste skrpiti put!Rizicno,ali jedino moguce rijesenje.Izvinjavam se sto sam preskocio temu.POZ!

Profile  

Post subject: Re: gde su domaci bendovi?
PostPosted: 29. 11. 2010. 19:08 

Image

Image

Image

Image

Profile  

PostPosted: 29. 11. 2010. 23:01 

treba se znat poredak muzike i kulture !!!! metal definitvno na vrhu piramide.jebiga,ako nije etako zasto pjevat i pisat o buntu,dominaciji i takvim stvarima.prestanimo bit forumashi i idimo na svirke.!!

Profile  

PostPosted: 30. 11. 2010. 16:43 

dassa wrote:
Image

Image

Image

Image

Dasso druze, fulo si forum gdje ovo trebas postavit :) A ovi iz Slobodne bosne ko da informacije kupe prije na TV-u nego na terenu :)

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 64 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]