Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 20. 07. 2025. 01:56

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 151 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 17. 02. 2004. 21:02 
Moderator

Krypton wrote:
Ne zelim nikoga stavljati pod "komercijalu", samo cu navesti bendove za koje mislim da su najcesce u igri kad neki novopeceni metalac zeli "poceti nesto slusati":

Heavy - Maideni
Thrash-Metallica,Pantera
Power - Helloween,Guardian
Black - Borgir i COF
Death - Cannibal Corpse i Deicide

I naravno Manowar, ali ne znam koja je to kategorija...Gay metal zvuci pre okrutno. :roll:

eeeeej, za taj thrash... izbaci panteru a ubaci slayer ili anthrax

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17. 02. 2004. 22:54 

...ni meni nije jasno zashto su se svi odjednom okomili toliko na Panteru...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 02. 2004. 16:39 

Ma ova novija sranja...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 02. 2004. 17:31 

destructor wrote:

Zaboravih Slayer, sorry. :x
Ovo je samo lista na osnovu onoga sto vidim da se najcesce nosi na majicama, ili sto ti neki "novi metalac" kaze da slusa kad ga pitas....ja osobno ne volim pojam komercijalnost, niti me je brige za to...pa sto onda da se npr.Dimmu Borgir pojavio u OK-ju i Hit Depou i sto se vrti na Vivi...ja cu ih i dalje slusati, sve dok ta komercijalnost ne pocne utjecati na njihov zvuk.
Samo mi je mrsko gledati mulariju/mulice kako odmah skacu na Black/Death jer zele biti opaki, nema tu vise postepeno, heavy power black death, nego ajmo, u CD shop kupi majicu i zakrpu na neki "opaki"bend i kao, sad je on/ona kul...... :evil:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 02. 2004. 15:22 
Moderator

Krypton wrote:
destructor wrote:

Ovo je samo lista na osnovu onoga sto vidim da se najcesce nosi na majicama, ili sto ti neki "novi metalac" kaze da slusa kad ga pitas....ja osobno ne volim pojam komercijalnost, niti me je brige za to...pa sto onda da se npr.Dimmu Borgir pojavio u OK-ju i Hit Depou i sto se vrti na Vivi...ja cu ih i dalje slusati, sve dok ta komercijalnost ne pocne utjecati na njihov zvuk.
Samo mi je mrsko gledati mulariju/mulice kako odmah skacu na Black/Death jer zele biti opaki, nema tu vise postepeno, heavy power black death, nego ajmo, u CD shop kupi majicu i zakrpu na neki "opaki"bend i kao, sad je on/ona kul...... :evil:

i meni takvi idu na zivce,a ima ih dosta i u mom gradu,ono kobajagi slusaju one prave metal bendove,sta ja znam,morbid angel,sepulturu itd. a vamo kad ih pitas koje su im omiljene pjesme od tih bendova onda navode neke melodicne instrumentale i obrade,sto je znak da oni tu muziku ne slusaju sto je vole neg samo zbog toga sto ce neko mislit da su oni cool :roll:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 03. 2004. 20:42 

Ja mislim da su NU i Gothic metal najiskomercijalizovani pravci, ili se uopsteno mogu uzeti svi zanrovi koji su nastali preko bare u SAD, jer Ameri gledaju da iz svake gluposti izvuku sto vise para.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 03. 2004. 21:21 
Moderator

metalgod wrote:
Ja mislim da su NU i Gothic metal najiskomercijalizovani pravci, ili se uopsteno mogu uzeti svi zanrovi koji su nastali preko bare u SAD, jer Ameri gledaju da iz svake gluposti izvuku sto vise para.

mirable victu

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 03. 2004. 14:50 
Moderator

destructor wrote:
metalgod wrote:

mirable victu

greska pri pisanju...MIRABLE DICTU

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 03. 2004. 18:02 

AdVers wrote:
Cini mi se bezveze bazirati stavove samo po pojavljivanju na TVu. logicno je da se na MTVu, kad je vec u pitanju metal, nece vrtiti immortal vec within temptation. 'normalan' covjek ce uvjek lakse svarit nesto laganije i manje brutalno.

S druge strane, apsurdno mi je govoriti o komercijalnosti metal bandova jer svi znamo da metal nije mainstream muzika i samim tim po definiciji nije komercijalna. to sto vise ljudi slusa power il gothic (mada je i ovo upitno) od death il black metala je kao da poredite mrava i muhu. moze muha bit veca,al u odnosu na slona, razlika je zanemarljiva.

Kad neki bandovi ubace ponesto sto ce ih lakse progurat siroj publici mi je sasvim ok ukoliko ne kvari samu muziku. Jebat ga, i muzicari trebaju da zive od necega.

...U potpunosti se slazem s tobom ovo je jedan od rijetkih pogleda na metal, u zadnje vrijem cujem kako nightwish depopularizira metal muziku i kako je komercialan i td. meni licno to ne smeta dok god prave dobru i kvalitetnu muziku!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 06. 2004. 00:38 

Pa sta ako neki "novopeceni metalac" slusa te bendove, znaci da oni nevaljaju? I, glede majica, JA nosim Maiden majice, ali iz jednog vrlo jednostavnog razloga: smatram da njihove majice najbolje izražavaju njihov stil glazbe (dobro, osim Cannibal Corpse, ali njihove majice bas i nemogu nac da se negdje prodaju...). Vi ste tu cak napali i gothic/black/death metal kao komercijalne, a to nije nista prema npr. modernoj glazbi koliko se prodaju. Ne bih mogao istaknuti neki posebno iskomercijalizirani pravac osim onih sranja kao npr. love metal, sweet metal, nu metal i sl.[/quote]

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 06. 2004. 12:07 

Me(n)tALaC wrote:
Pa sta ako neki "novopeceni metalac" slusa te bendove, znaci da oni nevaljaju? I, glede majica, JA nosim Maiden majice, ali iz jednog vrlo jednostavnog razloga: smatram da njihove majice najbolje izražavaju njihov stil glazbe (dobro, osim Cannibal Corpse, ali njihove majice bas i nemogu nac da se negdje prodaju...). Vi ste tu cak napali i gothic/black/death metal kao komercijalne, a to nije nista prema npr. modernoj glazbi koliko se prodaju. Ne bih mogao istaknuti neki posebno iskomercijalizirani pravac osim onih sranja kao npr. love metal, sweet metal, nu metal i sl.
izvini stoji to sto si reko al ne mogu da ne primetim tvoj avatar na kom (mislim da) je covek iz jednog mnooooooooogo komercijalnog benda

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 06. 2004. 16:49 

to je skroz tesko pitanje, mozda nu metal, ali to ne znaci da black nemoze biti komercijalan kao ni death i drugi pravci.
Sta mislite : Da li pjesma Progenies of the great apocalypse od borgira naginje malo komercijali?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 06. 2004. 18:28 

Po meni najkomercijalniji:

BRUTAL/GORE/GRIND/DEATH.... kombinacija

Hehe :-)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 06. 2004. 23:22 
Moderator

Acronian wrote:
Po meni najkomercijalniji:

BRUTAL/GORE/GRIND/DEATH.... kombinacija

Hehe :-)

jes vala,eno sad bio benediction na mtv pop :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 06. 2004. 13:05 

Krypton wrote:
destructor wrote:

SVAKA TI CAST! :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 06. 2004. 13:06 

Me(n)tALaC wrote:
Pa sta ako neki "novopeceni metalac" slusa te bendove, znaci da oni nevaljaju? I, glede majica, JA nosim Maiden majice, ali iz jednog vrlo jednostavnog razloga: smatram da njihove majice najbolje izražavaju njihov stil glazbe (dobro, osim Cannibal Corpse, ali njihove majice bas i nemogu nac da se negdje prodaju...). Vi ste tu cak napali i gothic/black/death metal kao komercijalne, a to nije nista prema npr. modernoj glazbi koliko se prodaju. Ne bih mogao istaknuti neki posebno iskomercijalizirani pravac osim onih sranja kao npr. love metal, sweet metal, nu metal i sl.
[/quote]

Hm...tvoji postovi su mi diskutabilni! :roll:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 06. 2004. 13:16 

The_Avenger wrote:
Sta mislite : Da li pjesma Progenies of the great apocalypse od borgira naginje malo komercijali?
ne naginje nego jeste :twisted: moro sam

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 06. 2004. 13:37 

Meni bi ta pjesma cak bila solidna da nema onih horskih djelova na sredini. Uvod sa abbathom zvuci jebeno ma kolko mi i album i band bili bezvezni.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 06. 2004. 23:46 

Ne znam, ne bih zelio ovdje komentirati jer je pomalo nesuvislo, svi ste se uzeli raspravljati zbog ovog il onog iz jednog opce poznatog razloga.

Pomalo vas gane cinjenica da odredjeni bend koji volite jest komercijalan.

Po meni, komercijalnost odredjenog zanra muzike je u dvije vrste:

1) Oni koji su od pocetka konstruisani sa publikom na umu

2) Oni koji se kasnije adaptiraju odredbama "zeitgeist"-a.

Sa tim na umu, kao definicija prvog, stoji recimo jedan Linkin Park.

Kao definicija drugog, tu je In Flames.

Da bi se Heavy Metal bilo kakve podvrste podvrgnuo neophodnim kriterijama uspjeha, neophodno je da donekle zrtvuju "metalnost" i ubace elemente opce prihvacene popularne muzike koji niti imaju veze niti trebaju biti ubaceni u Metal.

"Reroute to Remain" i "Soundtrack to Your Escape" su najbolji primjeri takvih poteza naseg vremena.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 06. 2004. 17:47 

Ma daj bogati.GOTHIC RULES!!!New Metal sucks

Denis Dedic666

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 151 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]