Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 06. 07. 2025. 12:28

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 266 posts ]  Go to page Previous  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 21. 09. 2004. 21:44 

Hm...
Idem na Benediction, bit ce ludo i nezaboravno, nadam se. :wink:
Sto se tice ovog sto je Ogi napisao, ne mogu reci da on djelimicno nije u pravu, kao i Agonize_Lady.
Ogi kaze: "vidio bih vas koliko bi ste se popalili da mjesto benedictiona stoji recimo Ice Age i dali bi ste u toj situaciji hladnokrvano bili spremni izdvojiti 15 km i biste li za njih bez trunke razmisljanja vozarili iz kog mjesta da ste :S " i bojim se da ima istine u ovome. Cinjenica je da bi vecina otisla na neki koncert black metal grupe za koju nikada u zivotu nisu culi i koji mogu biti daleko ispod prosjecnog metala, samo da pokazu kako su "zajebani" metalci, a za neki kvalitetni power rekli bi da je sranje, jer je, zaboga, sporije i ne bi im palo na pamet "podrzati" scenu. Naravno, to ne znaci da ljudi ne trebaju doci na ovaj koncert, meni ce licno biti drago da svi budemo tamo u sto vecem broju, ali mi isto idu na zivce price tipa "ne ides na Benediction, kakav si ti metalac??? :shock: "
Ljudi su bar iskreni, ako im neki bend ne lezi to ih ne cini manje vrijednim ili manje metalcima od onih koji ce se trenutno nafurat' da je taj bend nesto najbolje sto se desilo, nabubat' njihove tekstove u 3 dana i odletjeti na koncert.
Cast pravim fanovima ovog benda, za njih nista ne kazem.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 09. 2004. 21:51 

ihti wrote:
Ravager wrote:
ako se ovo odnosi na mene, a sumnjam budući da bi me malo ko nazvao baš METALCEM, samo da ti napomenem da sam na 90% svirki na kojima sam bio s vama, bio isključivo zbog raje... :P :)

ma kaki ti se legenda ;)
steta sto neces sad bit

Quote:
btw. zna li neko tacnu adresu gdje ce koncert biti

uprati miris alkohola i kosonje u metal majicama i neces fulat

a ne ozbiljno ba ihti, koja je tacna adresa, znam da je omladinski centar, ali mi treba adresa!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 09. 2004. 23:15 
Administrator

jos nismo u poziciji da biramo na koji cemo koncert otic a na koji ne jer koncerata u nas skoro pa i nema ali uz podrsku svih ljubitelja metala bi nekad i mogli birat

i sam da mogu birat nesto drugo mozda ne bih otisao na koncert jer Benediction ne slusam ali idem zbog te jebene podrske i sto ce sigurno bit odlicno na koncertu u nadi da ce nekad doci neki meni drag bend, a isto bih tako otisao na Ice Age i bilo koji drugi metal bend, naravno opet bi se naslo ljudi koji ne kontaju pa ne bi dosli jer bend ne slusaju

a i sama cijena karte je smijesna pa ne vidim razlog sto ne bi dosli

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 09. 2004. 23:35 
Administrator

mystified wrote:
bilo je samo pitanje vrmena kad ce se i ova tema pretvoriti u prepucavanje tipa podrzavat scenu il ne :)

mislim da je mala tuzlanka ipak pogodila poentu. ne skroz al eto to je misljenje s kojim bi se najvecim dijelom slozio. sad kako je ostaku jedini pravi kontra argument "degradira se scena, necemo vise imat koncerata i sl." tu mogu reci da ste u situaciji da tako nesto pricate jer vam odgovara razvoj situacije (bend iz pravca koji ako ga svi ne slusaju ono barem postuju). vidio bih vas koliko bi ste se popalili da mjesto benedictiona stoji recimo Ice Age i dali bi ste u toj situaciji hladnokrvano bili spremni izdvojiti 15 km i biste li za njih bez trunke razmisljanja vozarili iz kog mjesta da ste :S
zaista mislim da bi za "peglativne amere koji smaraju sa dvominutnim solazama" slabo ko (opet vjerujem da ima neko takav i njemu svaka cast) pricao pricu kakva se mogla citati 10 prethodnih stranica ove teme - tipa to se ne propusta, koliko god da je karta nije puno, esencijalni znacaj za scenu i tako to :roll:

ako ko ima kulturno odgovorit na ovo - super, to bi volio procitati. cak bih volio da me neko razumvjeri. al ako krenu kilometarski postovi jebavanja matere to se odmah brise pa stedite net vrijeme i potrosite ga na neki bolji nacin :roll:

Ogi svaka cast za ovaj post. I ja bih volio kad bi dosao tako neki band pa bi onda vidjeli koliko bi doslo metalaca na taj koncert.
nadam se da se varam, ali izgleda da je death/black metal posto najcijenjeniji metal pravac (ne znam zbog cega) i da te svi gledaju ispod oka kao pozera kad kazes da ne slusas cof ili recimo carcass :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 09. 2004. 23:40 

ne slusam benediction,ali cu doci obavezno,jer smatram da to ne treba propustiti.bit ce loodo i jedva cekam!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 09. 2004. 01:02 

Mene iskreno boli neka stvar za benediction, ali cu otici cisto jer se kod nas nikad nista ne desava :)
Ovo je taman neki krov za cijenu karte, mislim da vise ne bih dao.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 09. 2004. 02:16 

eh, hvala svima koji podrzavaju ovaj koncert i samim time i scenu. situacija sa koncertima kod nas je trenutno nikakva ali da bi bila treba biti ujedinjen. kada bi dijelili ljude koji slusaju samo odredjene pravce, kod nas bi na koncertima po vrsti muzike bilo po 20 do 50 ljudi a samim time niko i ne bi radio koncerte jer se to definitivno ne isplati ni u kojem smislu.
ovdje metal koncerti nisu komercijalni iz tog razloga sto nema sanse da ista zaradis tako da ovo sa nase organizatorske strane je totalno besplatno i humanitarno. ko god misli da se ovo radi da bi se nesto zaradilo, ja bih mu istog trena prepustio mjesto organizatora i objasnio sta treba uraditi pa nek on nastavi gdje sam ja stao a ja cu doci i platiti kartu i mirno gledati koncert i cugati.

nego, dobio sam informaciju da koncert ne mora biti zavrsen u 23 : 00 tako da ce i poceti sa ulazom u 7 umjesto u 6. METAL PARTY CIJELU NOC.

karte cete moci preuzimati od cetvrtka najvjerovatnije (sorry ali imali smo nekih problema) a sutra cu napisati i tacno mjesto.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 09. 2004. 11:24 

ono, nisam sugiran da l' cu doc, a sigurno je da imam zelju... a sto se tice koncerta, pa ljudi nije to samo benediction koncert, sviraju dva strana benda, za koje sam ubijedjen da ce BAREM svirati isto tako dobro kao i benediction a vjerujem da ce Godhate i bolje... al neka ostane to da se vidi, i na kraju, svira jedan domaci bend + druzenje na koncertu. that's value for money.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 09. 2004. 14:16 

Biti dio nekog desavanja, to je bitno.
Pa bolje i ici na neki koncert benda kojeg inace ne slusas, ali spada u smjer muzike koju volis, nego provesti jednu jebenu noc u Slogi, Rock Teatru i sl. popivsi tih 20tak KM uz muziku koja ti ne odgovara i raju koja ti jos manje odgovara.
Bit koncerta jest druzenje, uzivanje u muzici koju mozes slusat i imati HELL OF A TIME!

:twisted:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 09. 2004. 14:28 

e bas to, mi smo u hrvatskoj cekali nekih 3 sata na vader da pocne al toliko smo se zajbavali ispred da mi je na kraju i drago bilo sto su kasnili... nekad je bolje ispred nego unutra :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 09. 2004. 14:45 

Nije sam koncert tu da bi se bilo vec sam dogadjaj kojem treba prisustvovat.
A on se sastoji od raznih stvari i faktora za koje bi trebalo pet dana da se ispisu a samo taj dan i vecer da se dozive.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 09. 2004. 15:17 

mystified wrote:
bilo je samo pitanje vrmena kad ce se i ova tema pretvoriti u prepucavanje tipa podrzavat scenu il ne :)

mislim da je mala tuzlanka ipak pogodila poentu. ne skroz al eto to je misljenje s kojim bi se najvecim dijelom slozio. sad kako je ostaku jedini pravi kontra argument "degradira se scena, necemo vise imat koncerata i sl." tu mogu reci da ste u situaciji da tako nesto pricate jer vam odgovara razvoj situacije (bend iz pravca koji ako ga svi ne slusaju ono barem postuju). vidio bih vas koliko bi ste se popalili da mjesto benedictiona stoji recimo Ice Age i dali bi ste u toj situaciji hladnokrvano bili spremni izdvojiti 15 km i biste li za njih bez trunke razmisljanja vozarili iz kog mjesta da ste :S
zaista mislim da bi za "peglativne amere koji smaraju sa dvominutnim solazama" slabo ko (opet vjerujem da ima neko takav i njemu svaka cast) pricao pricu kakva se mogla citati 10 prethodnih stranica ove teme - tipa to se ne propusta, koliko god da je karta nije puno, esencijalni znacaj za scenu i tako to :roll:

ako ko ima kulturno odgovorit na ovo - super, to bi volio procitati. cak bih volio da me neko razumvjeri. al ako krenu kilometarski postovi jebavanja matere to se odmah brise pa stedite net vrijeme i potrosite ga na neki bolji nacin :roll:

mislim da si ovim postom pogodio srz.....sad, but true

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 09. 2004. 18:09 

danke ogi ;)

ja mislim da se s domace metal scene moglo skontat koliko ja podrzavam ove bendove i sve to tak da...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 09. 2004. 18:33 

Ma joj eto nam Benedictiona samo sam malo zabrinut kako još nema plakata ali vidim ovdje je sve ok pa da vidim šta je kakao je,valja sve te plakate poskidati već sam našo fino mjesto u sobi gdje da stoji :D
A što se tiče tih naših "metalaca" nemam komentara dobro takav je mentalitet kad ja njih pitam hoćeš ići,a oni nemam vremena,učim, nemam para ili još bolje ja to neslušam.Svaka čast samo ti njima nemožeš utuvit u glavu da je to podržavanje metal scene kod nas no međutim oni će ćekati da dođe neko koga oni slušaju kao što je metallica ili još kakav hard core :lol: neznam ja znam da ja idem i da će mi biti super svaka čast organizatoru što nam je ovo omogučio :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 09. 2004. 18:40 

Tiranin wrote:

A što se tiče tih naših "metalaca" nemam komentara dobro takav je mentalitet kad ja njih pitam hoćeš ići,a oni nemam vremena,učim, nemam para ili još bolje ja to neslušam.Svaka čast samo ti njima nemožeš utuvit u glavu da je to podržavanje metal scene kod nas no međutim oni će ćekati da dođe neko koga oni slušaju kao što je metallica ili još kakav hard core :lol: neznam ja znam da ja idem i da će mi biti super svaka čast organizatoru što nam je ovo omogučio :wink:

znaci ja koja ne slusam benediction, nemam pojma ni o njima i o onome sto rade trebala bi doc dole da sama sebi izgledam smijesno?to nema nikakve logike.
moje podrzavanje nase scene apuslutno nema veze s ovim, a benedicion ionak nisi bend s "nase strane" i imaju dovoljno i publiciteta i fanova sto se ne bi moglo rec za nase bendove.
al naravno, kako to objasnit jednom ortodoksnom metalcu koji bi, vidjevsi mene dole, rekao vidi pozerke, a onda ovdje optuzuje zasto ne idem(o)?
:roll:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 09. 2004. 01:15 

Hehe.. Benediction su metal legende i to moze osporit samo niko.
Stvarno imamo veliki izbor metal koncerata u ovoj zemlji da mozemo da biramo na koji cemo otic... :lol:
Ljudi, to ce bit vece metala koje cete sigurno pamtit, bez obzira da li volite Benediction ili ne volite... Ako ste metalci pojavite se tamo, to je ipak metal svirka. Kladim se da vise od pola ovih "mp3 metalaca" na forumu ide i daje pare na koncerte koji nisu metal.
A Benediction ne moze biti los, headbanging, totalni old-schoolerski riffovi... jednom rjecju METAL !!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 09. 2004. 01:56 

hehehehehe TOTAL METAL OF DEATH !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

evo news-a. Karte su gotove jos samo da se numerisu i izlupaju pecati i to je to.
vrata se otvaraju u 19 : 00

ko je rezervisao karte moze se javiti da se dogovorimo za preuzimanje.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 09. 2004. 02:06 

U potpunosti se slazem sa Acronian-om....Jedan veliki Hail za post!!!
Kao sto je i sam Emir rekao ovo ce biti jos jedan test za Sarjevo tj. citavu BiH.
I samim tim podrzavam sve ovo sto Emir radi, svaka ti cast care!

Jebi ga ja umirem jer necu biti u mogucnosti da odem na koncert iz razloga jer nisam u BiH, dok neki drugi likovi govore da nisu neki fanovi Benedtiction-a pa nece ni ici. Isto kao da vec sljedece sedmice (lupam) Edguy :oops: dolazi da svira na Skenderiji...

TOTAL METAL OF DEATH !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

P.S. Nele, jesi imao vremena da preslusas ono sto sam ti poslao?
Na sta lici, jeb'ga javi se mailo-m!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 09. 2004. 02:24 

Ma drug moj, ako ovo propadne doci ce kurac iko vise ovdje pa vise nece biti dvoumljenja ide mi se na ovo ili ne ide mi se nikako. Mozda ce neko htjet nesto i uraditi ali ja mu iskreno savjetujem da uci na mojim greskama (koje vec pravim 100-ti put ali iz ljubavi prema ovoj jebenoj muzici). Jebi ga ali tako je. Ja znam da ako bi mi zafalilo love sad da otplatim ove troskove, nece niko reci evo posudicu ti ili sta vec, nego ce biti "jebo te Benediction hajd dovedi Sonata Arctica-u ili Iron Maiden ili stajaznam". E zato kazem, evo testa pa cemo vidjeti.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 09. 2004. 03:06 

Normalno je da treba ići na koncert ne samo zbog organizatora i podrške njima i sceni nego i zbog sebe.Bez obzira koji bend je u pitanju ili koja vrsta metala na koncert se ide naravno ako si istinski ljubitelj metal muzike.A ako nisi?????

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 266 posts ]  Go to page Previous  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]