Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 06. 07. 2025. 12:36

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 266 posts ]  Go to page Previous  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 27. 09. 2004. 16:01 
Administrator

Bilo je dobro i isplatilo se doci, iako nisam fan ova 3 strana benda sto su svirali.
Nominona se vec ne sjecam, a Godhate (onaj celavi isti K.King samo mrsaviji, a vokal/gitarista lici na Hetfielda iz mladjih dana) su mi vec vise legli, iako cu njih najvise zapmtit po poziranju. Jest, vokali kod oba benda su bili smanjeni, al i gitare isto. Ali isplatilo se doci zbog Benedictiona i Krvi. jedino eto to cekanje i veliko kasnjenje pocetka koncerta.
Hvala jos jednom i Emiru sto nam je izasao u susret sa standom i pohvale sto se upustio u organiziranje sinocnjeg koncerta. Nije bas nesto raje bilo, valjda nije puno u minusu. Al opet ako kazu da je u Madjarskoj bilo samo 100, onda smo puno bolji.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 09. 2004. 17:32 

AdVers wrote:
Meni svirka nije bila nis specijalno, upeglalo cekanje a i bio sam pravo pospan. To se desi kad krenes cugati, i onda umjesto fino da nastavis, unutra naletis samo na bljutavu konzerviranu pivu.

Eh to je vec do tebe :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 09. 2004. 17:36 

eto prodje koncert. mogao sam i predpostavljati da cu biti u minusu nekih par stoja, al eto. sljedeci koncert cete cekati i cekati i cekati i nacekati se.
samo da jos ovdje izjavim da je bilo i shupchina koje su se besplatno uvukle na koncert ko zna kako i na koji nacin. takodjer, bendovi su se pozalili i na neugodne situacije na backstage-u.
jos jednom su nasi ljudi pokazali kako se za njih ne treba nista ni uraditi kao sto su koncerti.
ja imam jos uvijek nekih ponuda od bendova pa ko hoce da organizuje sta neka mi se javi inace ja jos jako dugo vremena nemam namjeru nista uraditi zbog pojedinaca koji ce mi usrati stvar. zahvalite se njima sto cete opet mozda cekati par godina na neko desavanje. oni koji su zaista zainetesovani za koncerte imace priliku putem nasih aranzmana ici u zagreb ili osijek.

e sad, oni koji su slikali digitalnim kamerama neka mi se jave da mi posalju sve slike. ipak sam im dopustio da unose digitalce pa bi bilo ok da mi te slike i posalju. primjetio sam da se tu naslo i nekih video kamera pa bih zamolio takodjer da mi te snimke dostave.

e sad se valja izvlaciti za lovu.

ko hoce, moze kupiti plakat i ulaznicu po cijeni od 2 KM
a bice i jos nekih stvari pa eto.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 09. 2004. 20:39 

a bice i jos nekih stvari pa eto.[/quote]

ajd cucu se sa Darkmanom pa cu kupiti 2 plakate i 2 ulaznice!
da bar malo pokusam pomoci!
a verovatno ce i on uzeti bar po 1 kom!

Zalosno!
ljudi imaliste priliku i uprskali zao mi je ljudi koji su bili iskreni i dosli sto nece imati dugo priliku da nesta vide!
a ostatak sta reci_!
emire svaka cast vama sto ste to odradili sve i hvala za stand!
dace ti drkman neke diskove za recenzije i preslusavanje!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 09. 2004. 20:41 

Najbolji bio Hata na kraju :lol:[/quote]

ha ha legende ostaju legende!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 09. 2004. 20:54 

WALK wrote:

a bice i jos nekih stvari pa eto.

ajd cucu se sa Darkmanom pa cu kupiti 2 plakate i 2 ulaznice!
da bar malo pokusam pomoci!
a verovatno ce i on uzeti bar po 1 kom!

Zalosno!
ljudi imaliste priliku i uprskali zao mi je ljudi koji su bili iskreni i dosli sto nece imati dugo priliku da nesta vide!
a ostatak sta reci_!
emire svaka cast vama sto ste to odradili sve i hvala za stand!
dace ti drkman neke diskove za recenzije i preslusavanje![/quote]

ccc, sta vam je ljudi, ne treba sad pravit patetiku od toga, nije bilo dovoljno ljudi i sta sad? niko nije garantovo da ce doci i druga stvar, ne treba sad nista nazor ako ljudi nisu zainteresovani, nisu - s vremenom ce doc tobe pa i ako bude kasno njihov gubitak... dosta je ba te vise "imali ste priliku", nije kraj svijeta, isto ko da se meteor priblizava zemlji pa ga nismo uspjeli izbjec...
bice koncerata, nemora sljedece godine, al ce bit, i svaka cast emiru, iskreno svaka cast, al i nismo za koncerata ako nema jo neko OSIM njega to organizovati...

na kraju krajeva, zivot ide dalje

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 09. 2004. 02:35 

jest drug, nije kraj svijeta ali bar sto se mene tice trebat ce dosta vremena da vratim gubitke pa tek onda da razmisljam o necem kako bi doveo neke bendove.
bilo je ljudi od kojih je pola otislo prije nego smo poceli pustati u salu ali jebi ga, greska je sto su ljudi koji su imali neku predstavu u sklopu "Theater Fest" malo kasnije izasli.
jos uvijek je ovo situacija "hajmo uci besplatno pa kako god", a u prenesenom znacenju "jebo i organizatora i organizaciju, samo hoce da zarade pare". E pa sad poslije ovog jeste u pitanju to da hocemo da zaradimo lovu. Kad kakav koncert dalje bude mozete to komotno reci jer ja vise necu nista za svoje pare raditi. ja se zavalim oko 400 maraka a ljude boli kurac za to jer su se nekako uvukli i nisu platili kartu.
za 180 ljudi se fakat ne isplati nista raditi jer jednostavno to nije dovoljno za pokriti troskove svega.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 09. 2004. 11:29 

to razumijem i u potpunosti se slazem, inace meni je draze dat npr. 50 maraka za neki dobar koncert a la dismember u sarajevu nego sto bi te i jos para dao da odem(i smorim se od puta) u HR.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 09. 2004. 16:44 

a jebi ga, bas zbog toga sam i uradio ovaj koncert u Sarajevu, a vjeruj mi manje bi me glava bolila da sam skontao kakav aranzman za Zagreb ili Dubrovnik a ne ovo ovdje.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 09. 2004. 17:01 
Moderator

emire, plakat imam, al eto, ako bude kakvih drugoih sitnica, postaj, kupit cemo, ja imam neke slike na cedeju koje sam snimio, dobacicu ti nekako, a valjda ce i ekvinoks, a jedina kamera koju sam vidio bila je ona od basiste nominona. Kakve ba neugodne situacije na backstageu?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 09. 2004. 17:20 

bilo je nekih sranja za koja mi je rekao njihov tour menager kojem su se clanovi zalili. neko im je popio pivu i pojeo hranu.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 09. 2004. 07:26 
Administrator

Emir (The Aebyss) wrote:
bilo je nekih sranja za koja mi je rekao njihov tour menager kojem su se clanovi zalili. neko im je popio pivu i pojeo hranu.

Tipicno bosanski :?

Trebao si im reci da je to kod nas obicaj i da tako iskazujemo zadovoljstvo zbog njihove posjete :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 09. 2004. 11:17 
Moderator

Emir (The Aebyss) wrote:

hahaha, evo jarane, da ti odmah kazem, imam ja video snimku likova koji jedu hranu...sto se tice pive, da priznam i ja sam popio par komada, ali samo zato jer su mi ljudi dali zato jer sam im pomogao oko prevodjenja sa tehnicarom...dakle nista nezakonito. hranu tako nisam.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 09. 2004. 12:02 

ma hajd sad, bilo proslo. al tu snimku sa hranom mi moras dostaviti :)

fakat, prikupljam sav materijal sa koncerta jer ja nisam od silne frke ni stigao nista napraviti.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 09. 2004. 17:22 

:twisted:

Koncert je super organizovan i fakat hvala ti Emire što si nam doveo Benediction,i što se tiče neposječenosti koncerta to ti je taj naš mentalitet i ti naši "metalci" nezahvalni i blentavi,a što se tiče ko je ušao đaba na koncert i ko je pojeo hranu i popio im pivu i vodku,taj se nebi ni trebao ni pojaviti više na ovoj stranici,a svi znamo ko je taj lik i koliko god on dobro živi i u kojoj okolini nema večeg primitivca od njega,a on se pravi ko da je najbolji i najljepši i najveći,e pa sine jesi velik,ali si ko čovjek manji od makovog zrna nisi više vrijedan ni spomena ovdje.Prema tome skini nam se s kurca.
A Emire fakat mi je žao što si od svoje love odvojio i dao za njih,i imam ideju da se napravi metal party i da sviraju ove Sarajevske metal grupe đaba te da se tebi vrate pare samo treba naći prostor i hajmo ideja je fakat super i tamo možeš prodavati te plakate i karte.Stvarno razmotri tu ideju i javi ali mislim da bi se trebalo to uraditi prvo iz zahvalnosti prema tebi :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 09. 2004. 17:56 

hvala za podrsku. vecinu love sam posudio i otplatio nesto, a ostalo mi je jos do ponedjeljka da platim jos 100 KM za prostor (ljudi su mi izasli u susret i dali mi fore 7 dana da im donesem ovo sto je ostalo neisplaceno).
druga stvar je da je pametnije taj festivalcic ili koncertcic napraviti da bi skontali kakve love da se dovedu neki drugi bendovi. ukoliko se unaprijed skonta vise od pola love koja je potrebna da se napravi jos neki koncert, ja cu bez ikakvih problema kontaktirati ljude i traziti da mi posalju ponude.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 09. 2004. 18:38 

na ovo gore mogu samo reci:

Balkane, Balkane, Balkaaaane moj!

P.S. Emire sorry sto ti nisam stigao javiti za (ne)potvrdjivanje...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 30. 09. 2004. 00:48 

Emir (The Aebyss) wrote:
hvala za podrsku. vecinu love sam posudio i otplatio nesto, a ostalo mi je jos do ponedjeljka da platim jos 100 KM za prostor (ljudi su mi izasli u susret i dali mi fore 7 dana da im donesem ovo sto je ostalo neisplaceno).
druga stvar je da je pametnije taj festivalcic ili koncertcic napraviti da bi skontali kakve love da se dovedu neki drugi bendovi. ukoliko se unaprijed skonta vise od pola love koja je potrebna da se napravi jos neki koncert, ja cu bez ikakvih problema kontaktirati ljude i traziti da mi posalju ponude.

ej...emire,svaka cast za bendove koje si doveo..skidam ti kapu...cak ima dosta metalaca koji nisu dosli na koncert iz mnogo razloga ali kao najveci je zato sto ne slusaju death metal...ok...razumijem i njih..znaci stvar ukusa,jebiga,ne mozes nekog prisiliti da dodje ako ne zeli..ali opet to nije bio razlog da padnes u dugove..stvarno zalosno,pa stvarno je ponizavajuce da padne nekome napamet da se provuce kroz ulaz a kamoli to i uradi..pored toga cuo sam za to sranje sa hranom...pa to je kretenluk,primitivizam..i jos hocemo u europu...e hocemo kurac...jos jednom hvala emiru.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 30. 09. 2004. 01:48 

kao sto napisah, prezivjet cu ja vec nekako finansijsku situaciju, ali eto ukoliko hocete da gledate Dismember u Sarajevu ili gdje vec u BiH, skontajte odma kako doci do nekih 4500 KM i ulaz moze biti i djaba.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 30. 09. 2004. 11:51 

Emire jedan savjet: organiziraj prevoz na koncerte koji se budu desavali u Zagrebu i Beogradu (ili bilo gdje okolo). Tu si i ti dobar i ponovo nudis ljudima opciju da odu na svirku. Ti si tu cist, nema zajebancije, nema gubitaka i najvaznije nema sekiracije!

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 266 posts ]  Go to page Previous  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]