khasma wrote:
paradoksalno je kako metalci koji su puni bunta, srdzbe prema nepravdi ovoga svijeta i koji ce okriviti i ono sto je nekima sveto za svoje nezadovoljstvo su cesto tako konzumenti sredstava koja unistavaju njihov sopstveni organizam i duh.
Jarane, al fakat, jel ti zaista mislis da su to samo sredstva koja unistavaju "organizam i duh". Jesil kad cuo mozda za sredstva koja podspjesuju svjesnost, omogucavaju dozivljaje inace nemoguce u normalnim stanjima, jesu li ti termini tipa "delirium", "psihoza", i "meditacija" nepoznati?
mislim da si dosta toga u zivotu propustio.
Khasma wrote:
"Redovita konzumacija kanabisa ima Å¡tetne posljedice za mentalno zdravlje, tvrde studije provedene u Å vedskoj i Novom Zelandu. Osobe koje redovito konzumiraju kanabis imaju 4 puta veæi rizik da æe patiti od teÅ¡ke depresije, a slièan rizik postoji i za pojavu shizofrenije. Struènjaci kažu kako puÅ¡enje kanabisa ima jednako Å¡tetan uèinak na tijelo kao Å¡to ga ima i puÅ¡enje duhana, no za razliku od duhana ima i jak Å¡tetan utjecaj na duh. PrijaÅ¡nja istraživanja su ukazivala na povezanost kanabisa i raka usne Å¡upljine, jezika, grla, jednjaka i pluæa, a vjeruje se i da zbog upotrebe kanabisa dolazi do smanjene plodnosti."
Redovita konzumacija Arduaninog talk-showa na Hayatu prouzrokuje kancerogene tumore na mozgu. Redovita konzumacija slucajnih gluposti u gradskom prevozu prouzrokuje teske komplekse. Redovito slusanje popova, hodza i slicnih prouzrokuje mentalnu nestabilnost.
Za razliku od tih Kivija i Skandinavaca, ja imam zive dokaze.