Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 19. 07. 2025. 03:38

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 41 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 30. 09. 2004. 01:34 

dave mustaine wrote:
Emir (The Aebyss) wrote:
hehehehehe cool

iskreno...utisak sa koncerta..nije lose...mada prva dva benda...nominom i godhate kurcu ne valjaju...ali je benediction oderao...iskreno ne slusam death metal,ali me je benediction pravo iznenadio..to je to.

ukoliko ne slusas death metal, onda ne kaze se "oni kurcu ne valjaju" nego "ne svidja mi se muzika koju sviraju".
Nominon i Godhate su OK

Profile  

Post subject:
PostPosted: 30. 09. 2004. 09:18 

jesu OK ali se ne mogu porediti sa Benediction-om
iskustvo se vidjelo iz prvog riffa koji su odsvirali, ima tu veze i razglas jer se tonac malo i "stelio" na predgrupama da bi sve bilo kako treba na headlinerima (sto je naravno normalno).
Benediction me odusevio, "novi" pjevac je PRVA LIGA! covjek je digao ogromnu atmsoferu!
svaka im cast!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 30. 09. 2004. 10:25 

Quote:
ukoliko ne slusas death metal, onda ne kaze se "oni kurcu ne valjaju" nego "ne svidja mi se muzika koju sviraju"

Pa vjerovatno ne slusa jer mu kurcu ne valja :D
Isto ko kad ja to kazem za rap :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 30. 09. 2004. 10:47 

Ajdine nemoj da ti facu rearanziram djesu one slike pizdune

Posto sam imao cast da pogledam Benediction i u Beogradu, evo utisaka:

1) Nominon SA: Prilicno pozitivno OS iznenadjenje. Neorginalni al koga boli kurac za to kad vec tako samouvjereno drljaju.

2) Godhate SA: Previse zasera da bi se iole uzivalo u njihovoj muzici. Dobar bend, ali u Sarajvu im nije bio dan.

3) Benediction SA: Samo takav.

U BG-u je koncert odrzan u KST-u koji je prostorom najblizi Sarajevskom Kuku samo manje ekscentricne duzine. Zvuk je bio znatno losiji ali zbog zbijenosti atmosfera je bila daleko bolja. Sutka je opet bila prilicno jadna ali bar nije bilo one "crne rupe" iza prva tri reda (koji idiotizam bre) ko u Sarajvu. Ako neko od vas ima slika sa koncerta iz Beograda ili zna neki link neki ih vamo stavi.

P.S. Jes onaj cupo sto je intervjuisao sva tri benda za Metropolis televiziju je vas jedini Libijac. Kozeljnik je kriv, blame him :)

A zajebancija, i u Rajvosa i u BG-u, je bila SAMO TAKVA

Profile  

Post subject:
PostPosted: 30. 09. 2004. 12:04 

libijo cuo sam da si ih odveo na tvrdavu sine?? i da ste pili do 7 ujutro?!!
hehehe zato su oni kasnili u ZG! :)

sto se tice svirke u sarajevu sve je bilo zakon osim zvuka (ko ga je radio moglo je i gore biti), gdje sam stvarno dao sve od sebe da izvedem neku komunikaciju izmedju benda i "tonaca" i rasvjete koja je bila ko da se gleda neka priredba a ne koncert! Medjutim to na stranu ostatak je bio zakon! ! Daz i kompanija su totalne legende i ne mogu vjerovati da jos uvjek ovo rade s tolikim zarom, za to je stvarno potrebna neizmjerna ljubav! Sretan sam sto sam napokon dobio odgovore na neka pitanja o sceni na otoku, koja me muce vec godinama!

Sto se tice svirke u Zagrebu ljudi je bilo otprilike isto, ali je zvuk bio mnogo bolji i klub je manji pa je atmosfera bila uzarenija! I naravno rasvjeta je sljakala pa je i to doprinjelo opcem utisku! Svirali su isti set, i bili su jaako iznenadjeni reakcijom. Valjda im je neko rekao da ce Zagreb biti sucky sucky. Nakon svirke kad su se ljudi razisli nekolicina nas je zajedno s bendovima otisla na savski nasip i orgijanje je pocelo. Cak su zabrijali i s curama nakim, basist i gitarist benedictiona su "score" a i jaako pjani gitarist mislim nominona :) U sest i 30 su krenuli za Ljubljanu!
Eh da i moram reci da je slusaona izmedju bendova i poslije koncerta bila apsolutni zakon - samo old school death i thrash!!

Sutra se ide za Graz a poslije za Innsbruck! Nadam se dobrim svirkama ali sumnjam da ce biti kao ove na prostorima bivse juge. Barem koliko je bend rekao, oni su vise nego iznenadjeni i zadovoljni!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 30. 09. 2004. 13:19 

KoldVoid wrote:
Zvuk je bio znatno losiji

:shock: libijac jesi ti mozda bio manje napusen?? :lol: kako bolan gori zvuk, pa kako je onda to zvucalo? Sinoc su mi rekli da su bili jako nezadovoljni sa zvukom u Sarajevu i da je bio fakat los.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 30. 09. 2004. 20:18 
Moderator

Aruna wrote:
Of course, i Biafru koji je vjerojatno bio u iskusenju da me udari koliko sam mu dosadjivala "a kako se zoves, a kako ti je pravo ime, ono sto su ti ga starci dali..." (al jebiga, tvrdoglava sam i radoznala)

ma kakvi ba... :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 30. 09. 2004. 21:16 

Uriel wrote:
libijo cuo sam da si ih odveo na tvrdavu sine?? i da ste pili do 7 ujutro?!!
hehehe zato su oni kasnili u ZG! :)

Jaraneee...

Nas jeno 8 il 9 i Benediction smo lutali po BG-u do 10... pa smo se onda ja Bojan, Glamoslija (Glad iz May Resulta), Jelena i Milica malo igrali Rusa i Muamera po gradu... do jedno 6 posle podne...

Ma jaro moj.. dernek samo takav... lose lose

P.S. Tenks Danijelu, Neni, Damiru, Kozeljniku, Marku, Milici, Jeleni i svima ostalima koji mozda ovo citaju i ucinili su da Benediction u BG-u bar meni, bude apsolutno nezaboravan

Profile  

Post subject:
PostPosted: 30. 09. 2004. 21:49 

Hajte jos tih slika jebem vas u usta, ajdineeeeeeeeee

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01. 10. 2004. 13:00 
Moderator

Night Graver wrote:
Ma koncert je bio super iako nije bilo bas dovoljn raje i razgles je bio los al eto.. bilo je dobro! Sta ba biafra ti si bio gori od mene :D

da,ja sam pospan bio

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01. 10. 2004. 16:28 

iduci put ima da te poljevam kanisterom rakije da mi ne spavas hehehe

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01. 10. 2004. 21:17 
Moderator

Raziel wrote:
iduci put ima da te poljevam kanisterom rakije da mi ne spavas hehehe

ma moze! :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 10. 2004. 02:05 

jos slika..

http://www.rock-planet.com/img/benediction-2

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 10. 2004. 13:09 
Moderator

ekvinoks wrote:

jao sto ste evil...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 10. 2004. 14:28 

ovom prilikom bi pozdravila biafru,night gravera,raziela (hehe,cuter),ba dexxxtera(legendoooooooooo,gdje su ti majiceeeee)tyr-a....sorry ak sam nekog izostavila.joj ludi ste ko struja (valjda me se sjecate :D ) pozdrav

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 10. 2004. 16:51 

Evo par dogadjaja s koncerta u Austriji, Grazu u petak navecer!! Stiglo se malo ranije pa se opalilo po velikoj pici i pivi a onda trazenje dvorane po gradu. Dvorana ala obala, malo prkno ali zvuk jebeno dobar! Pozdravljanje s bendovima i Polom Shpekmenom, cuga, zajebancija po cijelom klubu, upoznavanje novih interesantnih ljudi (citaj mrak cura u bekstejdzu hihihi)...
Godhate su zvucali odlicno, najbolji njihov nastup na turneji, jedino su hladni austrijanci bili malo staticni, ali sam ja malo pomogo u guranju :twisted: Nominon nist posebno jebiga, ma oni su mi cisto nako bend inace! Onda malo duza pauza, opijanje s bendovima, urlanje Lions Den-a s Godhate-om, i pocetak benedictiona....no na kraju prve pjesme Dave je dozivio kolaps! Frajer je jednostavno pao i nije mogao nastaviti koncert. Satrlo ga 17-dnevno opijanje po cijeli dan i noc. Benediction je prekino koncert i sjebo se! Duza pauza i sjebavanje no na kraju su zamolili Paula da im uleti, no to nije bas jako dobro zvucalo, ovaj ima krestavi glas i improvizira dosta! Onda je uletio pjevac Godhate-a koji nije znao text pa sam mu malo pomogao na pjesmi Stigmata. Tu se onda izmjenjalo hrpa lokalnih klinaca i pjevaca koji su trvdili da znaju pjesme sve dok nije dosao jedan decko iz nekog lokalnog DM benda i odro! Fakat je spasio stvar! Nije znao Subconscious Terror text pa sam ja iz publike se dero umjesto njega! :lol: Na kraju su odlucili da odsviraju instrumental Agonize! Jedinu pjesmu koju fakat dobro znam odraditi, i mislim da je to primjetio i Daz te mi je na sredini pjesme bacio mikrofon u ruke i pozvao me da ipak zavrsim tu stvar! Posto sam ja veeliki fan onih finih neandertalskih urlika iz vremena Barnija i Ingrama odlucio sam dosta toga ubaciti i vise sam zvuco ko Barni nego Dave. :D Tako se i zavrsio koncert. Poslije toga Benediction se nisu htjeli sjebavati (ovo im se prvi put desilo) sto su ostali bez pjevaca pa su odlucili se proveseliti i ubiti se ko zivotinje - ponovo! :lol:
Nastupilo je najvece opijanje koje ikad dozivjeh u zivotu jer je tour manager izasao na binu i izjavio frei bier fur alle!! Eto kao izvinjenje za sranje sto se desilo s vokalom! Jao majko mila, trebali ste vidjeti tog odrona! Peter se tako napio da je bio presmijesan, Frank takodjer iso bariti curice (sta je novo), Daz je pustao one njegove zvukove ko neka mala sirena i slikao sve budalastine koje su se desavale a Bubnjar je odnekle zbavio trave! YAY :D Eh, nakon toga se fakat vise nije moglo kontrolirati - to je bilo orgijanje ali na sesnaestu! Upoznah mrak ljudi (izmedju ostalih i bivsu curu Dave Ingrama koja ih prati vec 13 godina po koncertima), ubih se ko zivotinja s bendovima i provedoh se bolje nego i u Zagrebu i Sarajevu!

Nakon toga za mene noc nije bila gotova, jos sam iso sa sejinom sekom po nakim mjestima, i bilo je totalni zakon voziti po Grazu pjan i napusen ko stoka!!! :lol:
Jedva cekam koncert Obituary-a u Grazu 14-og jer fakat se nadam da ce mi biti barem upola dobro ko u petak i vidjet cu neke ljude koje upoznah (citaj-lepo austrijansko meso)!

Hail

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 10. 2004. 21:16 

i znaci na kraju taj momak iz nekog lokalnog DM benda psasio stvar?? nice

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19. 10. 2004. 18:06 

odlichno je bilo...
upozno sam i kilu i po raje... al' pola sam vas zaboravio, javite se :D
biafra veliki zavodnik ;)
meni se Godhate najvishe svidio, zao mi shto nisam ufatio njihov cd... al' barem imam majicu :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19. 10. 2004. 19:32 
Moderator

ba_DeXxTeR wrote:
odlichno je bilo...
upozno sam i kilu i po raje... al' pola sam vas zaboravio, javite se :D
biafra veliki zavodnik ;)
meni se Godhate najvishe svidio, zao mi shto nisam ufatio njihov cd... al' barem imam majicu :D

jesi makar majicu oprao? :lol: :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 10. 2004. 03:11 

E narode, DVD sa koncerta je gotov. S obzirom da smo sve zavrsavali u "posljednji cas" ispalo je koliko toliko OK. Za sve one koji bi htjeli imati ovaj bootleg i sjetiti se koncerta, ali i pomoci da se vrati dug ljudima od kojih sam posudio lovu s obzirom da smo malo lose prosli sa koncertom, mogu komotno da me kontaktiraju kako bi narucili svoj primjerak DVD-a.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 41 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]