Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 06. 07. 2025. 21:25

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 
Author Message
 Post subject: Dissection, Watain - Graz 21.11.
PostPosted: 22. 11. 2004. 14:30 

Ja vise komotno nemoram ici po koncertima nakon sinoc!!!
Dzenaza, u najpozitivnijem smislu! :D

Ljudi, jucer sam krenuo na koncert nemajuci pojma koliko ce mi znaciti sinocnje vece i koliko cu profitirati na mnogo nacina, jer sam sreo ekipu koju ne vidjeh dugo, koja mi moze valjati, ostvario nove kontakte, kupio diskova wataina i dissectiona, ubo MRAK majicu i najvaznije proveo jedne od najljepsih trenutaka nakon svirke!

Tri predgrupe su svirale od kojih je jedna death metal (Condemned), jedan black (Sanguis) i jedna thrash (lokalni momci). Jedino su thrasheri bili slusljivi dok su ovi blekeri bili presmijesni, četvrti preslik setheriala i marduka. Ekipa ko standardni austrijanci, mrtvi, troje ljudi mase glavom ostali stoje ko kipovi! Zakurac sto se tice atmosfere, ali zakon jer mores piti pivo u prvom redu, fotkat bendove a da te nitko ne gurne!

Onda je nastupilo nesto sto se moze nazvati NAJVECIM iznenadjem u mojoj "koncertnoj karijeri": mocni i premocni WATAIN
Bend nisam slusao prije koncerta, ali je jako hvaljen od jedne kamile kojoj vjerujem za true black spiku - koja posast i pocast za usi i oci!! cetvorica najtrue blekera koje ikad vidjeh i upoznah su izgledali ko zombiji, sa odlicnim stage presence-om, u corpse paintu i total grim odjeci momci su vladali stageom, izgledalo je sve to kao da ste 10 godina unazad otisli dok vam najbolji black metal trenutno przi mozak. Stvarno mi je tesko naci rijeci hvale za ove ljude, sve im je savrseno, od odnosa sa fanovima, do izgleda, do ponasanja na stageu, do muzike, do uredjenja stagea(dva velika antikrsta sa ogromnim svjecama na vrhu), vokal je odlican, gitarist je stoka ogromna koji izgleda ko da si spojio najzajebanijeg clana dark funerala i koldbranna u jedno! EVIL!! Cijelo vrijeme sam razmisljao sta bi sad uradili njih dvojica(kold i nightwing) da su sad tu...pojeli bi si muda svoja koliko je ovo dobro!! Kratak nastup nazalost ali vrlo efektan, furiozan, iskren i prelijepo brutalan na najiskreniji black metal nacin! Fanovi poput koldvoida bi stvarno mogli zaplakati na ovakvom koncertu! Ovo kazem sa potpunom ozbiljnoscu! Stvarno pohvala svaka, ovi momci zasluzuju mnogo vishe paznje u undergroundu ali i izvan toga!

I onda su izasli Dissection! Mislim da ovdje nema potrebe za puno price, jedino sto stvarno mogu reci je da sam doslovno bio blown away!! Dissection IS alive my friends i zvuce SAVRSENO!!! Jon je celava, nabildana istetovirana stoka koja u backstageu poslije koncerta ne pije alkohol nego proteine i jede tunjevinu rio mare (moj covjek definitivno, ja ponio cokoladni whey a on imo jagoda flavor....zajebancija samo taka). Atmosfera nije bila uopce tako dark ili grim kao na Watainu, ali je zato zvuk bio bolji nego na cdu! Bubnjar me odusevio - sejo da si vidio covjeka kako svira noge bi ti se oduzele! Ne sjecam se kad sam zadnji put toliko pratio nekog bubnjara na koncertu, a tek set bubnjeva... :) Svirali su sat i 45 minuta, odsvirali su cijeli Storm, pun kurac stvari sa somberlaina plus Maha kali i Elisabeth bathory! Najbolje su mi zvucale Unhallowed, Where dead angels lie, Nights blood, i Somberlain! Eh i Soulreaper je zvucala ubitacno dobro - grind je bio brz ko smajser! Nevjerovatno dobra svirka, imao sam osjecaj da je tip vjezbao svaki dan u zatvoru i vratio se jos snazniji, usviraniji i spremniji. Nakon koncerta Jon i ekipa su ostali se pozdravljat i pricati s fanovima dva sata, potpisivali su cde i ponasali se kao da su lokalni dripci iz nekog demo benda, totalno pohvalno!

Nakon potrosenih 100 eura na merchandise i pivo u dva ujutro smo krenuli natrag, 200 na sat pravac ZG! Dosao sam doma, sretan ko malo dijete kad dobije prvi bicikl i jos ne mogu vjerovati koliko je sinoc sve to dobro zvucalo i felt right!! Ima se pun kurac fotki sto sa Watainom, sto sa Dissectionom, ali mislim da su najbolje fotke ipak one live! Bice uskoro available.

I sad za kraj, da, svidja mi se maha kali single, ali jebiga ja sam uvjek bio openminded covjek sto se tice metala, i vazdan sam volio soilwork! :D

On Horns Impaled!

Last edited by Uriel on 23. 11. 2004. 12:59, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 11. 2004. 00:33 
Administrator

fino, fino ;)
Watain jebeni ZAKON!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 11. 2004. 12:15 

kapa dole za ovo... i ja bi volio vidjet dajseksn jebemu.... iako mi je ko kurac ovaj novi sing (u odnosu na ranije albume)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 24. 11. 2004. 09:27 

Ja bi muda svoja odrezo i metno "ON HORNS IMPALED" da Watain zagrmi u Rajvosa...

Al jebiga.

Haj nek si uvidio Corise da je danasnji True Black ipak vrlo zajebota muzika :D

Haj pljuni koju sliju sa E, P i H :D Da mi useres zivot. Vjeruj da sam bio u Rajvosa, stopom bi do Grebaza ako treba samo da to vidjam.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 24. 11. 2004. 12:11 

Evo danas cu dobiti fotke i filmice pa ti posaljem na mail toga. Jarane u Nedelju navece sam po prvi puta u zivotu potpuno progledo sto se tice kvalitete i sile true black metala. Malo je takih bendova IMHO, mores ih na prste prebrojati! Doslovno me pomelo i izbacilo iz orbite! Ozbiljno razmisljam otici u Minhem u subotu i ponovo pogledat ovu svirku! I to zbog Wataina najvishe!

Libijac, frajer koji je prodavao merchandise je tip koji je uradio artwork i layout casus luciferi albuma, pricali smo o tome i o ploci, da vidis kako izgleda i kako se ponasa...freak u pozitivnom smislu, ima 30 kila frajer.
Basista mi kaze da je bolje da uzmem plocu umjesto cd-a, ali reko nemam na cemu slusati sada. Al slusacemo mi jednom u sarajevu one tvoje ploce, zapalit, zavalit se i odvrnut na najglasnije!
A sad sjeb - znas ko je assistant tour manager bio na Dissection turneji Jorgu? - Perra, bubnjar Nominona jarane! Reko jesi to Jorga potego za rukav malo za vrijeme Benedictiona. Dobar je lik skroz, pripazio me na koncertu, pa su neke fotke ispale aman!
U svakom slucaju jarane moj, da si bio na koncertu, ti se ne bi vratio iz Graza! Pjevac Wataina (koji ima prisivak sodom obssesed by cruelty i nista vishe na izlizanoj koznoj jakni :D ) mi rekno da mu je drago da ovi njihovi cdi idu u ruke nekog ko ce znati cijeniti tu muziku. Reko jarane ja i nisam bas neki black metal fan, vishe gotivim staru treseriju i dederiju :) Kazu oni pa i mi isto! hahaha tu smo se nasli onda, svi smo odrasli na possessedu i bathoryu!

jebo te ta libija, emirati i amerika! Haj ti vamo s rajom Emire, pa da furamo po koncertima, palimo vesele siljke i vicemo iju iju na putu do graza, beca, ljubljane, itd. Europa je ono gdje pripadas i gdje su dobre svirke! Stas u americi gledat - kult of izbljuv.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 11. 2004. 11:40 

E moj Boro, da meni nije mog "statusa parazitnog kofera", bio bi ja umjesto Perre na tom busu :D Al haj drago mi da ti legose P, E, H i ko jos bi sa njima na toj turneji. E(rik) je samo taka budaletina.

A i Perra je totalni lik nad likovima, alkosa nakog majka vise neradja.

Nego, pokusaj ti upratit nedje Antaeus uzivo :)

Uglavnom, I shall return, and when I do, fire will rain from the skies.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 11. 2004. 16:32 

KoldVoid wrote:
E moj Boro, da meni nije mog "statusa parazitnog kofera", bio bi ja umjesto Perre na tom busu :D Al haj drago mi da ti legose P, E, H i ko jos bi sa njima na toj turneji. E(rik) je samo taka budaletina.

A i Perra je totalni lik nad likovima, alkosa nakog majka vise neradja.

e to mozes ponovo reci! Cojek je takav alkos, tako se zgromi, izgleda ko da mu treba zvati hitnu... al kurac, ziv je on, jos ode jebat na nasipu kod Mocvare takav, ko zombi jarane!
Al zato da ga vidis na turneji sa Jorgom, ozbiljan, trijezan, nema kapi alkohola, ful ozbiljna prica bez previshe zajebancije, radi mali pravo... zamolio me da mu posaljem fotke picoza koje su bile na koncertu u Sa i Zg. hahaha ja budale, odakle mi to!

btw - check your mail emire.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 11. 2004. 22:59 

Evo gledim, proso sam kroz jenu seriju. Tebi bilo ko bubregu u loju picko :(

Pera Rumenko, tako sam ga ja bar zapamtio. Meni su on i vokal Nominona bili najvece face na onoj turneji. A naravno i Rew te Mala Sirena. Jebiga, teske odluke.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]