Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 19. 06. 2025. 23:26

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 264 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 02. 12. 2004. 23:22 

Carcass...PURE GODS !!!
\m/__(^^)__\m/

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 12. 2004. 21:30 

Ehe, pa ti stvarno svakim danom zadivljujes svojim izljevima muzickog ukusa.
ko bi rekao ?

Nema dileme, Heartwork mi je najdrazi i najbolji album jer mi je tako legao na prvo slusanje, a ove ostale sam morao preslusati 3 puta najmanje.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 12. 2004. 02:21 

A za sta si me to ti smatrao? :roll:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 12. 2004. 04:08 

Undead wrote:
Hm,ja toliko volim carcass da ne mogu da se odlucim lako za najbolje al recimo

Heartwork
Swansong
Necroticism

ccc...........CARCASS SU PRVA 3 ALBUMA I DEMO!!! ostalo nije carcass...... :evil: :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 12. 2004. 14:47 

Jebi ga, nije metal,pa ni carcass,samo kidaj kolji krljaj... Nekad nije zgoreg ni malo muziciranja..... Iako to zna da se protumaci kao tako untrue... medju pravim zajebanim okorelim surovim itd. true metalcima,kakav ja bas izgleda i nisam...Uostalom nije bez razloga da sam bio 26 % gay na onom gay-o-meteru :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 12. 2004. 13:18 

Pa opet muziciranje mozemo prepustiti drugim bendovima... ima ih tonu, dok Carcass bi trebao da bude Carcass :twisted:
Btw. ja sam bila oko 40% pa sta :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 12. 2004. 18:06 
Moderator

neki dan sam nabavio dosta albuma carcassa,i sada vrtim swansong i heartwork, i moram priznati da se i ovdje nakon dugo vremena ponovno podudaram sa urielom, i da je i meni swansong najslusljiviji. Grinf fatu carcassa ne volim toliko, jest kvalitetna, ali mi je i prebrutalna...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09. 12. 2004. 00:27 

dobar je carcass, ubjedljivo meni najbolji album "Heartwork"

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19. 01. 2005. 00:20 

Ma heartwork zakon

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19. 01. 2005. 05:08 

bloodflood wrote:
Undead wrote:

Heartwork
Swansong
Necroticism

ccc...........CARCASS SU PRVA 3 ALBUMA I DEMO!!! ostalo nije carcass...... :evil: :wink:

jest, a ostalog bas onako ima jako puno :roll:

ajd sad iznesi svoje tvrdnje u cemu je fol prva tri albuma a ne i Heartwork ? razumio bih te za Swansong jer se udaljio od predhodnih al' skontaj ba.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 01. 2005. 00:41 

Necroticism i samo Necroticism.
Taj album sam slusala proteklih mjesec dana konstantno. Bas se natovarila nakonon izvjesnog ne slusanja. Ovisnost! To sam jos samo mogla ucinit sa Painkiller-om, Violent Revolution-om i Altars of Madness-om.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 01. 2005. 03:12 

Emir (The Aebyss) wrote:
bloodflood wrote:
Undead wrote:

Heartwork
Swansong
Necroticism

ajd sad iznesi svoje tvrdnje u cemu je fol prva tri albuma a ne i Heartwork ? razumio bih te za Swansong jer se udaljio od predhodnih al' skontaj ba.

na heartworku pjeva samo walker....... :wink: :D jarane, ako ti mislis da se heartwork nije udaljio od recimo reeka onda fakat ne znam sta si sluso...... :roll: fol je u tome da to vise nije carcass.....ista stvar ti je (lupam ti bezveze) sa mayhem-om i pun k....... drugih bendova......na to sam konkretno mislio...ne kazem ja da je heartwork los album, ali meni se ne svida i ne predstavlja carcass, a swansong jos manje.... kad cujes njihov 1. i zadnji reko bi da uopste nije rijec o istom bendu....btw, mislim da ti je jasno kolko je heartwork drugaciji od prva 3 i sta hocu da kazem.... :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 01. 2005. 05:09 

bloodflood wrote:
Emir (The Aebyss) wrote:
bloodflood wrote:
Undead wrote:

Heartwork
Swansong
Necroticism

na heartworku pjeva samo walker....... :wink: :D jarane, ako ti mislis da se heartwork nije udaljio od recimo reeka onda fakat ne znam sta si sluso...... :roll: fol je u tome da to vise nije carcass.....ista stvar ti je (lupam ti bezveze) sa mayhem-om i pun k....... drugih bendova......na to sam konkretno mislio...ne kazem ja da je heartwork los album, ali meni se ne svida i ne predstavlja carcass, a swansong jos manje.... kad cujes njihov 1. i zadnji reko bi da uopste nije rijec o istom bendu....btw, mislim da ti je jasno kolko je heartwork drugaciji od prva 3 i sta hocu da kazem.... :wink:

ma jasno je meni da Reek i Heartwork skoro pa nemaju veze jedan sa drugim. Meni se Heartwork svidja vise od predhodnih jer ima nekako ljepse melodije. recimo, ja vise volim da je bend agresivan i brutalan ali da ima melodiju koja tu vozi. da ne bude samo udri i urlaj i to je to, jebo takav album, a death metal scena je puna takvih bendova. jeb' ga al ja volim vise thrash metal pa mi je Heartwork vjerovatno zbog toga drazi sto ima thrash-a, a da ne govorim kako je sama pjesma Heartwork slicna na momente Kreator-ovoj People Of The Lie

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 01. 2005. 09:28 

carcass je imo savrsenu evoluciju u stvaranju svoje muzike. poceli su sa necim sto je bilo najorginalnije na planeti. posle su to razvili sazrijevanjem i spoznajom novih elemenata muzike. to je sve sasvim normalno. jebes bend koji ima isti prvi i cetvrti album. volim njihovu svaku notu i sve sto su ikad napravili je za skinut kapu!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 01. 2005. 13:54 

E tacno, to je i moj point... Jebo ti takve muzicare koji i sa 18 i sa 30 prave iste stvari... A carcass nisu... I dobro je sto nisu....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 01. 2005. 03:05 

nide veze jarane.........

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 01. 2005. 03:13 

Emir (The Aebyss) wrote:
ma jasno je meni da Reek i Heartwork skoro pa nemaju veze jedan sa drugim. Meni se Heartwork svidja vise od predhodnih jer ima nekako ljepse melodije. recimo, ja vise volim da je bend agresivan i brutalan ali da ima melodiju koja tu vozi. da ne bude samo udri i urlaj i to je to, jebo takav album, a death metal scena je puna takvih bendova. jeb' ga al ja volim vise thrash metal pa mi je Heartwork vjerovatno zbog toga drazi sto ima thrash-a, a da ne govorim kako je sama pjesma Heartwork slicna na momente Kreator-ovoj People Of The Lie

pa ok........ne kontam u cemu je onda fazon.......et i sam kazes u cemu je razlika izmedu heartworka i prva 3 i pitas me "zasto ne i heartwork?" :wink: ja volim samo ravnjak, pa zato ne i heartwork (meni)....neosporavam ja kvalitetu heartwork-a, samo kazem da on "ne predstavlja" carcass...... btw, fakat to za people of the lie stoji....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 01. 2005. 03:23 

Pipsymbol wrote:
carcass je imo savrsenu evoluciju u stvaranju svoje muzike. poceli su sa necim sto je bilo najorginalnije na planeti. posle su to razvili sazrijevanjem i spoznajom novih elemenata muzike. to je sve sasvim normalno. jebes bend koji ima isti prvi i cetvrti album. volim njihovu svaku notu i sve sto su ikad napravili je za skinut kapu!!!

sve to sto si reko stoji.....nije fakat udure da ljudi prave non-stop iste albume :D , ali okrenut se za 180° mislim da je to totalno bezveze.... radije nek se raspadnu... jebiga, mozes ostat bar u istom pravcu, neznaci to da ce ti svaki album bit isti... po ovom sto ti i undead pricate...svaki bend bi znaci proporcionalno godinama kojima je na sceni trebo svirat svaki pravac u metalu od "lakseg" do "tezeg", mislim tehnicki zahtijevnijeg.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 01. 2005. 10:13 

samo da znas da ja swansong ne racunam ko carcass album... a i raspali su se.
svaki bend radi sta hoce, samo je do raje ko sta voli. ja volim kad bend
Quote:
proporcionalno godinama kojima je na sceni svira svaki pravac u metalu od "lakseg" do "tezeg", mislim tehnicki zahtijevnijeg.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 01. 2005. 13:58 

Prvi metalci sa medicinskom fascinacijom :)

Necroticism najaci...

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 264 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]