Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 27. 06. 2025. 13:02

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 1435 posts ]  Go to page Previous  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 72  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 14. 12. 2004. 02:38 

Kazu ima lijepa explicitna scena u tome filmu.. :) nije ni cudo da je pobijedio.. :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 12. 2004. 22:34 

@arch
ne da ima jedna, ima vise takvih scena :P

gledala julije cezar-ne valja
gledala posljednju minutu-moglo je i bolje
gledala butterfly effect-isto, moglo je bolje
gledala finding neverland-odlican film ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 12. 2004. 00:30 

Aleksandar je gej.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 12. 2004. 01:12 

eno eqx gledala i ona NEDODJIJU :P hahahahaha :D ko sto vec rekoh, nije los film (al meni nije dobar zato sto glumi depp ko tebi sto je :P)...a cezar je dobar, ne znam sta kakis :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 12. 2004. 02:18 

ekvinoks wrote:
Aleksandar je gej.

Hehe.. previse gayizma u filmu istina.. ali ustvari i jest povijesna dilema i raspravlja se vec dugo o tome je li Alexandar bio ustvari bisexualac.. :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 12. 2004. 02:18 

Ma Aleksandar je tipicni americki pederski izbljuv o njihovoj nametnutoj kvazi demokratiji, jednakosti medju ljudima a u isto vrijeme stalnim i jako otvorenim podjebavanjem svih onih koji nemaju "njihovo Helensko" porijeklo, te prozivanjem Perzijanaca kao najvecih Barbara, šopanjem i ponizavanjem Middle East (citaj, sada uglavnom Muslimanskih) zemalja, podizanjem Americkog duha nekom nidje veze logikom da oni imaju neke veze sa Aleksandrom jer ipak Amerikanci vode porijeklo od Engleza, a Englezi od Rimljana, a Rimljani su ipak Grci, a Aleksandar Makedonski je, naravno bio Grk... Mislim halo, film bi trebao biti o jednom od najvecih vojskovodja u historiji, njegovim pohodima i ne izvrtanju historije. Ali ne... Lakse je sve zivo izvrnut, bazirat film na njegovom privatnom zivotu, americkoj savrsenosti, anti islamizmom, i naravno prikazati svega jebene dvije bitke (:shock:). Mislim, koga uopste interesuje njegov privatni zivot? Uzasno ruzno protracenih haman tri sata, ko moze nek se kloni filma...

"FUCK THE MIDDLE EAST, GOD BLESS AMERICA... AND NO PLACE ELSE"

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 12. 2004. 15:18 

jel iko gledao film Crazy Beautiful??

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 12. 2004. 20:12 

ekvinoks wrote:
Ma Aleksandar je tipicni americki pederski izbljuv o njihovoj nametnutoj kvazi demokratiji, jednakosti medju ljudima a u isto vrijeme stalnim i jako otvorenim podjebavanjem svih onih koji nemaju "njihovo Helensko" porijeklo, te prozivanjem Perzijanaca kao najvecih Barbara, šopanjem i ponizavanjem Middle East (citaj, sada uglavnom Muslimanskih) zemalja, podizanjem Americkog duha nekom nidje veze logikom da oni imaju neke veze sa Aleksandrom jer ipak Amerikanci vode porijeklo od Engleza, a Englezi od Rimljana, a Rimljani su ipak Grci, a Aleksandar Makedonski je, naravno bio Grk... Mislim halo, film bi trebao biti o jednom od najvecih vojskovodja u historiji, njegovim pohodima i ne izvrtanju historije. Ali ne... Lakse je sve zivo izvrnut, bazirat film na njegovom privatnom zivotu, americkoj savrsenosti, anti islamizmom, i naravno prikazati svega jebene dvije bitke (:shock:). Mislim, koga uopste interesuje njegov privatni zivot? Uzasno ruzno protracenih haman tri sata, ko moze nek se kloni filma...

"FUCK THE MIDDLE EAST, GOD BLESS AMERICA... AND NO PLACE ELSE"

ma biznis stari,podic ce pare na ovom...ljigavi su ovakvi filmovi uopste,ja to i gledam samo radi efekta i cuda (bitke i to,zaista spektakularno)..
al sve je to bilo tad barbarstvo, i grci i persijanci,ugnjetavali su podmuklo i mucili sto su stigli i gradili "carstva i civilizacije" na ledjima potlacenih a i danas je tako,samo sto je evoluiralo..istorija se ponavlja.. u filmu je mozda je dobro prikazano kako su perverzni bili..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 12. 2004. 22:11 

@elektron

a otkud ti znas zasto se meni svidio film?
nemas pojma :P

@ekvi
nije uopce stvar u tome sta film propagira kad tu i nema nesto posebno teksta, smislenih dijaloga niti zasto ti svi ljudi uopce ratuju nego samo ekefti, efekti, a 95% stanovnista je vise muka od takvih povrsnih filmova.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 12. 2004. 15:14 

ti sto rade slicne filmove imaju publiku...a to je masa tupoglave omladine kojima kakav dobar dijalog ne znaci nista nit ga znaju prepoznati..

jel ko pogledao Idriza,recimo cuo sam da su djeca (gimnazija) nakon 10 minuta pocela izlazit jer kao dosadno je...izgleda da omladina bez doze akcije nema strpljenja...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 12. 2004. 23:55 

ja sam gledala film i upravo je bilo tako.ljudi si izlazili nakon desetak minuta "meni se spava...jest ovo smor" itd no film je odlican, vjerovatno jedan od najzrelijih na ovom podrucju (uz niciju zemlju) s nekom nadom na kraju.
stos je sto uopce nema neke radnje, bazirano je iskljucivo na dijalogu, ali je cinjenica da film ima toliko bosanskog, od scenografije, nacina govora, samog ambijenta tog seoceta i treba to pogledat.
pogotovu sto je "nas" film.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17. 12. 2004. 00:38 
Administrator

Agonize_Lady wrote:
ja sam gledala film i upravo je bilo tako.ljudi si izlazili nakon desetak minuta "meni se spava...jest ovo smor" itd no film je odlican, vjerovatno jedan od najzrelijih na ovom podrucju (uz niciju zemlju) s nekom nadom na kraju.
stos je sto uopce nema neke radnje, bazirano je iskljucivo na dijalogu, ali je cinjenica da film ima toliko bosanskog, od scenografije, nacina govora, samog ambijenta tog seoceta i treba to pogledat.
pogotovu sto je "nas" film.

Upravo!! Ja kad kazem da je to mozda najbolji post-ratni film u BIH svi me gledaju ono nije dobar :!:
U nas je takav svijet. cime nema picke, jebanja, psovanja, pucanja i slicno.. ko jebe taj film..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17. 12. 2004. 01:17 

Ja sam gledo film, i mogu vam rec da nije nesto al nije ni los. Nas je film i to je najvaznije, prikazan je onaj tipicni naski mentalitet(bosanski). Svi su govorila da je fil sranje, dosadan blabla... cak je i profesor reko kako nije gledo glupljeg filma. To me je stvarno snogu oborilo kad sam cuo.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17. 12. 2004. 14:33 

koji je prof reko takvo sto?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17. 12. 2004. 15:39 

mora da je Gaja :) ...al ne predaje taj stari prdonja vise..
mi imamo odlicne filmove,kako prije tako i poslije-ratne...ja se pravo nostalgicno osjecam kad pogledam kakav stari (iz arhiva) ,kako su samo jednostavni,crno bijeli pogotov ak je kakva drama (neki dan je bio Ugursuz)..od novijih Remake je solidan, Savrsen krug ima par odlicnih scena,Nicija zemlja je dobra "zaokruzena" metafora,jer na kraju se i islo ka tome,Zlatna dolina mi se nije bas svidio,prost je nekako...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17. 12. 2004. 15:53 

@Opeth.g upravu si ti da su i Grci bili barbari, ali to se ne forsira u filmu, i to je upravo ono sto me izivciralo...

@Naida naravno da je vazno sta propagira film (filmovi ne trebaju da imaju politicku pozadinu niti trebaju biti sredstva nafuravanja protiv nekoga ili necega), a to sto nema nikakve price to je samo plitkost holivuda, nista novo...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17. 12. 2004. 19:35 

maloprije sam odgledala punishera i za razliku od spideya, daredevila i ostalih (izuzetak je hulk) ovo je jedan od filmova koji mi se zasita svidio jer nije rijec o nekom superjunaku.jednostava film o covjeku koji izgubi porodicu i zeli se osvetiti.
takodje sam primijetla dosta referenci na film vrana (sjecal se ko ovog fenomenalnog filma s pokojnim brandonom lee-jem?) i ljubiteljima istog mogao bi se i punisher svidjet.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17. 12. 2004. 20:53 

Agonize_Lady wrote:
koji je prof reko takvo sto?

reko onaj stari profesor hemije, asim. nije skroz star, al ima dobrih pedeset godina. on inace pljuje po svemu heheh. :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17. 12. 2004. 21:16 

bolje ti je njega nemoj susat jer ludjeg od njega nema u skoli ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17. 12. 2004. 21:29 

asim je stara budaletina..
punisher je prosjecan,ima par dobrih stvari al eto..tipicna akcija..
ima vise djelova te vrane,s brandonom je u redu al ovi ostali djelovi ne ostavljaju utisak,koliko se ja sjecam.....

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 1435 posts ]  Go to page Previous  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 72  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]