Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 04. 07. 2025. 10:54

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 21 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: ILDJARN
PostPosted: 16. 06. 2007. 23:14 

meni osobno najjači one man black projekt-Minimalistički i totalno hladno sa dosta noise i grin hardcore utjecaja(ali čisto u šabloni-ne u samom izričaju)-Forest poetry,Norse i strenght and anger su remek djela black minimalizma i totalne mržnje-Kult :)

Profile  

Post subject: Re: ILDJARN
PostPosted: 17. 06. 2007. 01:53 

poslusaj BEHERIT Messe Des Morts

Profile  

PostPosted: 17. 06. 2007. 14:17 

meni licno nista posebno :S

Profile  

PostPosted: 18. 06. 2007. 17:49 

Det frysende nordariket, Son of the northstar, Landscapes I i II isto zakon

sam jebote to mi uništi zvučnike :lol:

Profile  

PostPosted: 18. 06. 2007. 19:23 

dobar je ildjarn, al mi je puuno burzum bolji ;)

Profile  

PostPosted: 18. 06. 2007. 19:59 

lo fi BM, BURZUM je muzicki odlican, jos men dobri MUTIILATION (rani, mada i noviji nije bas fensi), HAVOHEJ (ameri koji su totalno potisnuli gitaru a istaknuli bubanj i ambient/noise, zanimljiv minimalisticki zvuk), od novijeg URFAUST (odlican, otprilike kao BURZUM al sa clean vokalom), ima jos tog, al BEHERIT kosto rekoh to odradili prije svih njih, od "grind" struktura do prelaza u electro black ambient... ILDJARN me brzo zamori, mada pristup nije los, ima momenata, sam ko XASTHUR sve na istu fintu.

Profile  

PostPosted: 18. 06. 2007. 20:06 

btw, odkad je STRIBORG preso na SOUTHERN LORD, koji su ipak mainstream, one man lo fi BM je posto samo jos jedan trend, al naravno, uvijek ce biti dobrog i loseg za slusati, nema s kojim se pravcem to nije desilo...

Profile  

PostPosted: 18. 06. 2007. 21:00 

kktz wrote:
lo fi BM, BURZUM je muzicki odlican, jos men dobri MUTIILATION (rani, mada i noviji nije bas fensi), HAVOHEJ (ameri koji su totalno potisnuli gitaru a istaknuli bubanj i ambient/noise, zanimljiv minimalisticki zvuk), od novijeg URFAUST (odlican, otprilike kao BURZUM al sa clean vokalom), ima jos tog, al BEHERIT kosto rekoh to odradili prije svih njih, od "grind" struktura do prelaza u electro black ambient... ILDJARN me brzo zamori, mada pristup nije los, ima momenata, sam ko XASTHUR sve na istu fintu.

da,meni su npr Havohej takođe jebeni-prejeben vokal i totalno genijalno izražen i jasan bubanj-Oni kao i War imaju svojih trenutaka...od sličnih bolesnika su još ok Goat i neke faze Sadistik Exikutiona,koji su dosat mučni za slušat(naravno-ko nije naviko)-Btw-neko je prije spomenuo paralelu Ildjarn_burzum-apsolutno,nikakve sličnosti ne vidim -osim što su one man projekt-BTW Burzum mi je posato jeben tek sa Filosofemom-koji je prejebeni black-Ambient...a Hildjskaf i ostalo je već ogromni odmak ka jasnijem ambijentalnom prizvuku...također dosta dobar rad-No Meni Ildjarn rulez-npr ona stvar totalnog minimalizma-Hate meditation-17 minuta "strujnog zla"-iako je to još profurao Klaus Schulze krajem 60-tih...neznam za mene je Ildjarn Pankerski Black-i zato mi se valjda tolko sviđa-iako nije baš prepopularan među blekerima...

Profile  

PostPosted: 18. 06. 2007. 23:42 

heh, u pravu si, je ILDJARN pankerski u zvuku, cak i industrial/mehanicki prizvuk po toj hladnoci, ne po instrumentima. WAR i GOAT nisam sluso. super sto i tebi pase HAVOHEJ. provjeri BEHERIT ak imas volje, finci, krenuli iz SARCOFAGO / BLASPHEMY skole, al bili bas posebni, kasnije kolko znam prvi postali bas experimentalni, zadnja dva albuma su primitivnija elektronika. cak je jedan od njih poslje imo solo projekt koji su dost poredili sa TANGERINE DREAM, poslje nestali. imali su jos par bratskih bendova / projekata, npr BLACK CRUCIFIXION, men odlican bend, prije black sirovi, pa na fin dark/folk metal, sad opet rade, imaju novi album koji su zapoceli snimat prije nekih 15 godina, heh. vise gothic metal, sto bas i ne volim, al meni ovaj od njih zakon, zove se Faustian Dream, no to je mozd i zato sto sam BEHERIT fan, heh, mada poslje prvog dema i nemaju neke vaze po clanovima sa BEHERIT, ali navuko se. BURZUM, mislim da je ideoloski totalno unazadio black, ali muzicki sto je je, i te kako osvjezio. pasu mi i njegove black i ambient faze, cak mogu reci da je dost muzicki utjeco i na neke gruuthaagy stvari. a od BURZUM klonova, kojih sad ima masa ko i od DARKTHRONE, nadje se pravo dobrih, spomenuh URFAUST, jos mi se istako VINTERRIKET, i mislim od istog lika jos hladno mizantropski psihodelicniji DARK SPACE, dobra muzika, atmosfere, mada je ona vargova psihoticnost neponovljiva.

Profile  

PostPosted: 20. 06. 2007. 19:34 

Meni je Beherit prejeben bend, unikatan. Drawning dawn the moon pogotovo.
Burzuma što se tiče to je prvi BM bend koji sam čula i nekako mi se duboko urezao. Poštujem vargovu glazbu bez obzira na njegova pojedina razmišljanja i ponekad preseravanja. Lik se uživio, nema šta. :lol:

Profile  

PostPosted: 23. 07. 2007. 23:39 

Ovih dana medju gomilom smecha od ubm-a,nadjoh, te poslushah bash, Ildjarn-Nidhogg,chija jedintvena atmosferichnost,hladnocha mi krajnje promijenishe osjechaj za atmosferu i temperaturu Doba,koju dosad imah.Nidhogg je odlichan

Profile  

PostPosted: 05. 01. 2009. 18:41 

NAJBOLjI BLEK METAL BEND...
Moje misljenje naravno...
Sve sto je ikad snimljeno je zakon...
Ne znam da li je iko sluso TRIBUTE...
Zakon...
Valja imati...

Profile  

PostPosted: 05. 01. 2009. 20:53 

odličan, prejben, govorim prvenstveno za Det frysende nordariket... po meni genijalno.

sad stetu nabrojali još pun kurac... al ja nebi ništa od toga uspoređivao sa ildjarnom... možda samo po pristupu.
ildjarn i recimo spomenuti mutiilation me peru na skroz drugačiji način...
a šta se havoheja tiče, meni valja, al ak hoće da me opere ko neka neznam kako bi nazvao, ritualna, "šamanska" (haha" atmosfera, opizdit ću jebni VON... savršeno

Profile  

PostPosted: 05. 01. 2009. 21:02 

slabo ja ILDJARN, vise mi lezi ta HAVOHEj i VON skola, ima dobar noviji norveski projekt, koji nije uopce norveska brija, pa ni ILDJARN minimalizam, vec bas extremna VON / BEHERIT / BLASPHEMY / HAVOHEJ skola, UNHOLY CRUCIFIX, preporucam.

Profile  

PostPosted: 08. 01. 2009. 03:48 

imam totalno suprotno misljenje od kukca po ovom pitanju...

ildjarn samo takav

havohej i von nula poena...dobro mozda von malo i gotivim al havohej bas nikako.

Profile  

PostPosted: 08. 01. 2009. 17:08 

hehe, znao sam.

Profile  

PostPosted: 08. 01. 2009. 18:21 
Moderator

Forrest Poetry, Landscapes i istoimeni razdor totalni.
Imam diskografiju doduse ne znam sve.

Profile  

PostPosted: 08. 01. 2009. 18:36 

Ja iskreno nikad nisam kontao ovaj Ildjarn.
Jel moze ko da preporuci sta konkretno da promjenim misljenje?

Profile  

PostPosted: 08. 01. 2009. 18:57 
Moderator

Ildjarn, Forest Poetry, Landscapes...A ima i onaj jedan fin sto je sama ambijentala, al jebeno zvuci.

Profile  

PostPosted: 08. 01. 2009. 19:19 

Rietas wrote:
Ja iskreno nikad nisam kontao ovaj Ildjarn.
Jel moze ko da preporuci sta konkretno da promjenim misljenje?

ako ti se ne svidja jedan, tesko da ce ostali, al ja sam poceo sa det frysende nordariket, forest poetry je bolest teska...

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 21 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]