Agonize_Lady wrote:
@koldvoid
ti si upravu, ali nije li prednost danasnjeg doba to sto ne moras da foliras odjecom da si metalac nego zaista mozes da slusas ono u cemu uzivas?
Nije
Metal je nekad bio podkultura, pokret...ne bas intelektualno razvijen, al sta se moze...
Danas je "Metal", primarno, proizvod.
Agonize_Lady wrote:
i usput, i ti si mamino/tatino dijete koji voli da zajeb starije metalce i ne znam cemu takvo vidjenje svijeta kad si i ti tek presao granicu punoljetnosti...
ipak, nije sve u godinama nego i u glavi

i sreca moja pa ne pokusavam bit ni metalka, ni rockerica nit me zanima takvo sto.
za razliku od nekih, nemam takvih kompleksa.
Ja ne volim da zajebavam starije metalce. Jebiga, ne smijem debelog Edu zajebavat kad ode do stare u sobu i na kasetasu pusti neko Slovenacko izdanje Slaughterovog Strappada na kaseti. To ti je veci KULT neg sto cu ja ikad bit. Al da zajebavam nekoga ko je na tom Slaughteru odraso a sad slusa svakava ruzicasta sranja (hint: moj dragi haver Gaylord Asmodeus Grosho), to mogu s vremena na vrijeme, jebiga. Prodo je ploce, vise nije kult. I da, upravo sam vidio kako lik kupi Mass Appeal Madness na ploci na eBAY-u za 35 dolara, a Grosha ga Edi proda za petaka il cenera. Dje ga necu za to zajebavat!
Mnoge stvari su u godinama. Ja sad hodam sa redenicima na sebi po faksu. Da sam jos pod starcima, isli bi mi na kurac svaki dan zbog toga. Kad sam bio mladji to mi ne bi ni dopustili.
Ja se osjecam kao metalac, mnoga moja razmisljanja se podudaraju sa vizijama i tekstovima odredjenih umjetnika. Ne pokusavam ja biti nista sto nisam

Ja samo pokusavam da sto vise izgradim ono sto jesam. Nema poente lagati sebe, bolje je lagati druge
Ako ti to smatras kompleksom, hebiga, ja tvoje vidjenje tog "kompleksa" smatram papanlukom, jer jebiga, budimo iskreni prvenstveno sami sebi, svi ljudi imaju zelje i snove, ako te zelje i snovi nisu u skladu sa Balkanskim zeitgeistom, kako je to kompleks? Papansko razmisljanje. Svi koji NE zele dizelasa Mecku iz 88-e su ocito iskompleksirani?