stari serator wrote:
ma nije ni nova generacija ba, i nemam ja nista protiv njih, cak cu im i pivu kupit, al oni s metalom veze nemaju, to je sve sto im zelim rec, oni su tu zalutali, ko ja da u dzamiju sutra krenem, nece slonce u lonce...
E vidis..
Nije toliko vezano specificno za ovaj post ali ja cu pricati iz licnog iskustva.
Ja sam jedan od te mlade generacije , znaci nemam neki strasan staz godina ali sa druge strane ne slusam metal od jucer.
Danas preferiram Black Metal , prije sam bio Thrasher i Deather.Ali nikad nista nije prevagnulo na jednu stranu kao tog dana kada sam upoznao Black Metal.
Hocu da ti kazem i danas volim poslusati stvari koje sam slusao prije , volim Thrash , volim Death.
Ali bit ovog posta je to , da ja nikada nisam imao prilike da slusam stvari Hronoloski mozda kao neka starija ekipa?
Mislim , prije sa jedne strane zbog svog ne znanja na odredenom podruciju i kategoricne zablude u pocetcima "karijere blek metalca" nisam kontao Burzum?
Zasto?Zato sto nisam bio dovoljno naslusan definitivno , ali i zato sto sam prije njega cuo milion stvari kojima je on influence , plagijata krade i ostalih pizdarija.Sto me ostavilo u tom momentu da se zapitam sta je to tako specijalno na jednom Det Som Engang Var-u.Kada su svi ti fazoni vec videni , i kada sam ih vec cuo (Naravno , uz malo detaljnije studiranje shvatio sam sta je to ustvari Burzum).
Ne znam jel me bas shvatas , ali hocu da ti kazem da stvarno nije ista stvar kada si slusao Burzum 94 ili 2004.
Scena se neminovno mjenja , ljudi isto.Ja sam imao srecu da sam shvatio klasike i da imam privilegiju da uzivam u njima iako su izasli tada kada sam ja bio klinac.
A sumari ovog svega je da upravo vecina "pozera" pada u slicnu zabludu kao ja tada , zbog hronoloskog reda (ako on uopste moze postojati u necemu kao sto je muzika).
Danas ti je neminovno da ljudi upoznaju naravno COF I Dimmu prije Emperora,svakako.Zalosno je da se ljudi kletu u Amon Amarth , bilo sto drugo a ne kontaju ili nikada nisu upoznali jedan
Hammerheart ili
Twilight of the Gods.
Ali sada da su zato pozeri , vala bas i nisu.
Ignorancija je problem , jebe se meni da ti pravo kazem.Nebi slusao ovo da mi se ne svida.Ali ipak sa druge strane ne osudujem ljude koji
ne razumiju stvari nego one koji ih kategoricno osuduju i odbacuju.Primjera je mali milion , vrijeme je takvo da se danasnji black metalci kletu u raznorazne novopecene bendove , a Under the Sign of Hell ili Pure Holocaust su im besmisleno drljanje.
Naravno govorim za sebe , ali neka historijska kategoricnost je makar meni bila potrebna da kao individua shvatim Black Metal.
Jebga , mozda i ja ne znam sta je muzika.Ali mislim da bi upravo najveci pozeraj bio da se pravim da znam