Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 01. 09. 2025. 06:39

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 171 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Next
Author Message
 Post subject: Re: Metallica - New Album
PostPosted: 24. 11. 2007. 18:33 

Addi wrote:
ma jok, i ne kazem nit je lars reko da ce bit ko justice, nego da ce najvise vuc na to, ono stilom, zvukom valjda... eto bice pjesama preko 9 minuta :-D
ma nista, od ovog albuma fakat ocekujem puno... glasine su da bi mogo oko februara izac...

pomalo sam skeptična...još imam traume od st. angera. ne mora pjesma čim traje devet minuta biti dobra...što ako moja dušica bude opet patila?mislim da to neću moći podnijeti :shock:

Profile  

PostPosted: 24. 11. 2007. 20:49 

metallic_angel wrote:
Addi wrote:
ma jok, i ne kazem nit je lars reko da ce bit ko justice, nego da ce najvise vuc na to, ono stilom, zvukom valjda... eto bice pjesama preko 9 minuta :-D
ma nista, od ovog albuma fakat ocekujem puno... glasine su da bi mogo oko februara izac...

pomalo sam skeptična...još imam traume od st. angera. ne mora pjesma čim traje devet minuta biti dobra...što ako moja dušica bude opet patila?mislim da to neću moći podnijeti :shock:

sto si imala traume?
nije bilo nothing else m.2 na albumu jel?

Profile  

PostPosted: 25. 11. 2007. 12:05 
Moderator

Rasprave o Metallici su stvarno bespotrebne. Svi koji slušaju metal barem će iz navike skinuti novi album benda, oni zadrti će ga i kupiti. Metallica više nikad neće biti onaj bend iz 80tih.

Profile  

PostPosted: 25. 11. 2007. 17:34 

Noise Messiah wrote:
Rasprave o Metallici su stvarno bespotrebne. Svi koji slušaju metal barem će iz navike skinuti novi album benda, oni zadrti će ga i kupiti. Metallica više nikad neće biti onaj bend iz 80tih.

Upravo tako..svi pljuju novije albume ali ih i svi imaju...i svi ce imati ovaj novi bez obzira hoce li biti losh ili dobar..
iskreno se nadam kao veliki fan metallice da ce nas ovaj album malo vratiti u period kada je metallica imala svoj vrhunac..

Profile  

PostPosted: 25. 11. 2007. 17:47 

Nemam ništa Metallice na kompjuteru čak ni albume prije Loada

Profile  

PostPosted: 25. 11. 2007. 22:48 

mislio sam za istinske fanove..
a to za albume ..vash problem..

Profile  

PostPosted: 26. 11. 2007. 21:19 

Jeb'o metlicu, Judas je zakon... Ma, jok, magija justice-a se ne moze ponovit, osim da ih prisile na terapeutsku kuru isposnistva u kakvom jebenom mud-u. Kolekcija ce se dopunit, naravno, i to sa originalom, jebes metalca drugacije.

Profile  

PostPosted: 27. 11. 2007. 01:31 

samo vi serite po njima, znam da vas 80% sto sere po njima jedva ceka novi album ili bilo sta sto od njih izadje, najveci metal band svih vremena, da vidim slayere da sebi dopuste onu mehkocu sa load/reload ili da si dopuste štanger. tesko da je neko uspio da promjeni sve u bandu sto se moze promjenit pa opet bio na prvom mjestu svjetskih top lista. najveca muda u historiji muzike pripadaju larsu i jamesu pa vi vidite sada.

Profile  

PostPosted: 27. 11. 2007. 02:16 
Administrator

dinko wrote:
tesko da je neko uspio da promjeni sve u bandu sto se moze promjenit pa opet bio na prvom mjestu svjetskih top lista.

haha,zbog toga ih i volim..
ljudi su izdali karine od albuma i opet ostali najbolji i najpopularniji,haha,presmjesno.. :lol:

o metaliki se moze pricat dan i noc,bez prestanka.

Profile  

PostPosted: 27. 11. 2007. 02:30 
Administrator

Burnt iN Effigy wrote:
Lustmord wrote:
dinko wrote:
tesko da je neko uspio da promjeni sve u bandu sto se moze promjenit pa opet bio na prvom mjestu svjetskih top lista.

haha,zbog toga ih i volim..
ljudi su izdali karine od albuma i opet ostali najbolji i najpopularniji,haha,presmjesno.. :lol:

o metaliki se moze pricat dan i noc,bez prestanka.

najpopularniji da,ali najbolji smijesno :razz:

da nisu najbolji,zar bi bili najpopularniji..

Profile  

PostPosted: 27. 11. 2007. 11:10 

haj reci koji je to bolji bend?

Profile  

PostPosted: 27. 11. 2007. 15:59 

Burnt iN Effigy wrote:
isto metallica,znamo da ima boljih bendova....

pa reci mi jedan bend?
mislim da je isti zanr muzike.. hajde
sto je to glupo pitanje?
rekao si da ima boljih bendova..haj reci jedan

Profile  

PostPosted: 27. 11. 2007. 16:22 

Mogul ja? :D
Testament :D

Profile  

PostPosted: 27. 11. 2007. 16:35 
Moderator

ne, tu se s metallicom niko ne moze porediti, pa pricajte sta hocete :)

Profile  

PostPosted: 27. 11. 2007. 16:45 

Megadeth :D
a i bio je contest, dobila Metallica 23:17. ali eto ima dosta ljudi kojima Metallica nije najbolja u žanru

Profile  

PostPosted: 27. 11. 2007. 16:59 

Ne znam kako neko moze porediti megadeth i metallicu...
megadeth je nastao zahvaljujuci metallici...
megadeth je mala maca u odnosu na metallicu...
a testament je josh manja maca..
licno testament mi je cak drazi od metallice ali to se ne mere porediti objektivno..

Profile  

PostPosted: 27. 11. 2007. 17:09 

Jel to porediš po financijskom stanju :D

Profile  

PostPosted: 27. 11. 2007. 17:18 

poredim njihov uspjeh i utjecaj na sceni...i naravno samu muziku...
sa jednim ..and justice for all albumom se ne moze porediti ni jedan album megadeth-a ni testamenta..
ne kazem da nema fenomenalnih albuma ova dva pomenuta benda ..ali neuporedivo sa justice-om..
to je bar moje misljenje .... svako ima svoje ;)

Profile  

PostPosted: 27. 11. 2007. 21:06 
Administrator

Burnt iN Effigy wrote:
e jebga ti ermine usra sad fakt.... uzmimo primjer cannibala i deedsa(dva benda koja volis) cannibali mainstream teski,ko nije cuo za cannibale,najpopularniji u svom zanru,a opet s druge strane znamo i ti i ja ko je kvalitetniji i bolji bend.... lupam po primjeru,popularnost ne znaci kvalitet jednog benda.... isto metallica,znamo da ima boljih bendova....

jale te bas dobro upitao,koji ima bolji bend iz zanra ?

i kad se misli najbolji,ne misli se samo na muzicka izdrkavanja.Onda su progresivci najbolji..misli se i na ideje kako se muzika stvara,ideje o samim tekstovima i sl stvari.Uzmi procitaj tekst od One,ono je jedan od najbrutalnijih tekstova ikad.Cuj covjek ostane bez svega na tijelu,a i dalje zivi..haloooo koja inspiracija :shock:
"I Feel Like A Piece Of Meat That Keeps On Living.." buuuuuuuuuu :shock: :shock:
Da ne govorim o Larsovom bubnju na ...And Justice For All i famoznim prelaganim prelazima do kojih se ja,nit iko normalan,nikad ne bi sjetio.

I de mi reci,s kojim je to jos bendom pristao da svira simfonijski orkestar....HAHAHAHAHA,zar nije preludo :lol: :lol: :lol: :lol:

a inace haveru,nisi ni skontao metallicu a pises nesta o njima.uzmi buraz naduvaj se i poslusaj Damage Inc. ili Dyers Eve pa ces o vidjet o kakvoj je nenadmasivuj tresoki rijec.I uzmi dooobrooo preslusaj prvih 5 albuma metallice,upoznaj ih u dusu i onda reci nesto da ne valja.Ja ne znam nikog ko je sve to svario i onda rekao da ima bolji bend...a milion razloga ima da su ljudi najveci.
Ajd da ne seremo bezveze,vidjet cemo se uzivo pa cemo raspravit,jebo forum..

A sto se tice megadeth vs metallica (meni je megadeth jedan od najvecih bendova ikad,RIP zakletva) heheh,to je smjesno poredit.Pa megadeth je uvijek kopirao metallicu u milion stvari..Metallica je Mustaine-u ostala bolna tacka otkako su ga izbacili,samo se vidi kroz njegove rijeci koje im je upucivao nakon sto su ga izbacili..
Al opet je i on genije,napravio jedan veliki bend nakon sto je ostao bez icega.Kvlt!

Al opet,vratimo se mi novom albumu metallice :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 27. 11. 2007. 21:13 

Quote:
sa jednim ..and justice for all albumom se ne moze porediti ni jedan album megadeth-a ni testamenta..
ne kazem da nema fenomenalnih albuma ova dva pomenuta benda ..ali neuporedivo sa justice-om..
to je bar moje misljenje .... svako ima svoje

Quote:
Ja ne znam nikog ko je sve to svario i onda rekao da ima bolji bend...a milion razloga ima da su ljudi najveci.
A sto se tice megadeth vs metallica (meni je megadeth jedan od najvecih bendova ikad,RIP zakletva) heheh,to je smjesno poredit.Pa megadeth je uvijek kopirao metallicu u milion stvari..Metallica je Mustaine-u ostala bolna tacka otkako su ga izbacili,samo se vidi kroz njegove rijeci koje im je upucivao nakon sto su ga izbacili..
Al opet je i on genije,napravio jedan veliki bend nakon sto je ostao bez icega.Kvlt!

POTPIS

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 171 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]