Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 01. 09. 2025. 06:53

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 171 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Next
Author Message
 Post subject: Re: Metallica - New Album
PostPosted: 27. 11. 2007. 22:15 

Vidi se da nisi sluso st. anger :lol: :lol: :lol: Ma licni ukus ko sto ti kazes... neko voli neko ne itd.

Profile  

PostPosted: 28. 11. 2007. 10:07 

Burnt iN Effigy wrote:
Striker wrote:
Burnt iN Effigy wrote:
isto metallica,znamo da ima boljih bendova....

pa reci mi jedan bend?
mislim da je isti zanr muzike.. hajde
sto je to glupo pitanje?
rekao si da ima boljih bendova..haj reci jedan

kako ne kontas da neko ima svoje misljenje i tako je.... oces da ti kazem jedan : KREATOR !!! da ne nabrajam dalje....

nisi procitao moj posljednji post..

Profile  

PostPosted: 28. 11. 2007. 10:09 

Bonded_by_Blood wrote:
Vidi se da nisi sluso st. anger :lol: :lol: :lol: Ma licni ukus ko sto ti kazes... neko voli neko ne itd.

jesam preslushao sam sve albume...
govorim ti za ono sto su prije uradili...i to se nikad nece izbrisati niti zaboraviti...
a ovo novo ..jebi ga..ja sam im zahvalan na onome sto su uradili prije..

a u novi album ulazem velike nade ..100 posto sam siguran da ce biti bolji od st. angera..
sto nije tesko..

Profile  

PostPosted: 28. 11. 2007. 19:10 

Addi wrote:
eto procitah intervju s larsom, kaze novi ce podsjecat na 80-te, kao najvise ce vuc na justice. pjesme su pravo poduge i brze.... nisam mogo nac temu o "ovom bendu" ( :lol: ) pa otvorih... ima ona bay area thrashers al to nije o bendu opcenito, mada nije ni ova bas al eto... nek bude poslije ovog :-) ... i sta mislite jel moguce da ce napravit nesto tako il oni vise nemaju pojma sta je to?
jos jedna vijest: bob rock vise nije producent metallici (covjek koji ih je i usrao bukvalno) vec rick rubin, najpoznatiji u metal svijetu po produciranju slayer albuma...

+ ovaj must-see video, donesite tutu prvo:
http://www.youtube.com/watch?v=hAhJIXS2lw8

Nemogu oni to ponovit sve su sasrali s loudom onim najgorim albumom mozda budu 2-3 dobre pjesme :!:

Profile  

PostPosted: 28. 11. 2007. 20:52 

Metallica je Bog Otac 8)

Profile  

PostPosted: 29. 11. 2007. 10:57 
Administrator

Riot wrote:
Metallica je Bog Otac 8)

a ...And Justice For All je majka svih vremena :razz: :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 29. 11. 2007. 10:59 

A pjesma And Justice For All je najbolja kcerkica ikad :D
Halls of justice painted green money talking :D

Profile  

PostPosted: 29. 11. 2007. 11:09 
Administrator

Riot wrote:
A pjesma And Justice For All je najbolja kcerkica ikad :D
Halls of justice painted green money talking :D

hahaha,dooobaaarrr :D
ne bih taj cd na originalu prodao ni za brdo para..koji je to kvlt :shock:

jos lafo kazu bit ce ko justice,malo ce vuc...kako bi to gotivnooo bilooo,svrsavo bih na novu metallicu ocam :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 29. 11. 2007. 22:40 

evo kako death metal muzicari gledaju na metallicu;
pjevac i gitarista dying fetusa poslije snimanja zadnjeg albuma:"I was actually listening to (Metallica's)..And Justice For All a lot prior to recording. I really like the sound of that record and the execution of the riffs. They fucking sucks now, but back in '88 I was rockin' Merallica. Hetfield's riffs are great, memorable riffs in my opinion.That's kind of what i would like my riffs to be: Memorable."
a evo pogledajte ovaj klip sa Karl Sandersom i dio gdje prica sta je on slusao:http://www.youtube.com/watch?v=A3ngfv_5y3o&feature=related

Profile  

PostPosted: 30. 11. 2007. 01:44 

Striker wrote:
Upravo tako..svi pljuju novije albume ali ih i svi imaju...i svi ce imati ovaj novi bez obzira hoce li biti losh ili dobar..
iskreno se nadam kao veliki fan metallice da ce nas ovaj album malo vratiti u period kada je metallica imala svoj vrhunac..

pa neću valjda komentirati nešto što nisam nikada preslušala??da,nabavit ću novi album metallice i da,preslušat ću ga,a onda ćemo u biti vidjeti čija mama crnu vunu prede.i ne znam tko me citirao,ali meni je nothing else matters jedna od slabijih pjesama.puno su bolje one i naravno,nenadjebiva master of puppets ili fade to black ;-)

Profile  

PostPosted: 30. 11. 2007. 07:26 

Lustmord wrote:
Burnt iN Effigy wrote:
e jebga ti ermine usra sad fakt.... uzmimo primjer cannibala i deedsa(dva benda koja volis) cannibali mainstream teski,ko nije cuo za cannibale,najpopularniji u svom zanru,a opet s druge strane znamo i ti i ja ko je kvalitetniji i bolji bend.... lupam po primjeru,popularnost ne znaci kvalitet jednog benda.... isto metallica,znamo da ima boljih bendova....

jale te bas dobro upitao,koji ima bolji bend iz zanra ?

i kad se misli najbolji,ne misli se samo na muzicka izdrkavanja.Onda su progresivci najbolji..misli se i na ideje kako se muzika stvara,ideje o samim tekstovima i sl stvari.Uzmi procitaj tekst od One,ono je jedan od najbrutalnijih tekstova ikad.Cuj covjek ostane bez svega na tijelu,a i dalje zivi..haloooo koja inspiracija :shock:
"I Feel Like A Piece Of Meat That Keeps On Living.." buuuuuuuuuu :shock: :shock:
Da ne govorim o Larsovom bubnju na ...And Justice For All i famoznim prelaganim prelazima do kojih se ja,nit iko normalan,nikad ne bi sjetio.

I de mi reci,s kojim je to jos bendom pristao da svira simfonijski orkestar....HAHAHAHAHA,zar nije preludo :lol: :lol: :lol: :lol:

a inace haveru,nisi ni skontao metallicu a pises nesta o njima.uzmi buraz naduvaj se i poslusaj Damage Inc. ili Dyers Eve pa ces o vidjet o kakvoj je nenadmasivuj tresoki rijec.I uzmi dooobrooo preslusaj prvih 5 albuma metallice,upoznaj ih u dusu i onda reci nesto da ne valja.Ja ne znam nikog ko je sve to svario i onda rekao da ima bolji bend...a milion razloga ima da su ljudi najveci.
Ajd da ne seremo bezveze,vidjet cemo se uzivo pa cemo raspravit,jebo forum..

A sto se tice megadeth vs metallica (meni je megadeth jedan od najvecih bendova ikad,RIP zakletva) heheh,to je smjesno poredit.Pa megadeth je uvijek kopirao metallicu u milion stvari..Metallica je Mustaine-u ostala bolna tacka otkako su ga izbacili,samo se vidi kroz njegove rijeci koje im je upucivao nakon sto su ga izbacili..
Al opet je i on genije,napravio jedan veliki bend nakon sto je ostao bez icega.Kvlt!

Al opet,vratimo se mi novom albumu metallice :mrgreen:

Sto se mene tice bio sam die hard metallica fan do...and justice , posle toga su se totalno komercijalno sjebali...za mene vise nisu vrijedni diskusije
sto se tice megadeth-a ...isto sranje...i Mustaine je kreno za $$$$...stari megadeth je ubijo dok Dave nije vjerovo u boga i dok je cugo isto ko i James....bila dobra mjuza
Testament nikad nije uplivo toliko u komercijalne vode ko ova dva benda
sto se tice simfonije i orkestara......tallica nije jedina koja koristi simfoniju...Therion je to koristio i prije metallice...trenutno vecina bendova u evropi sa zenskim vokalom koristi simfonije...to nije big deal
KREATOR FUCKIN RULE

Profile  

PostPosted: 02. 12. 2007. 14:02 

de gustibus non disputandem est... ;-)

Profile  

PostPosted: 04. 12. 2007. 05:07 

Cuj megadeth kopirao metallicu :shock: cccc...eh sto serete ko dorati
Kakva ba metalika,davno su oni propali ko kauc...jebes bend koji ima svoju televiziju...laznjaci,pozeri,fejkeri...nek su njima sisate plavuse u prvim safovima glavna publika...jos im samo fali da izvucu pramenove i ofarbaju u plavo...pizduni prodani.

Profile  

PostPosted: 05. 12. 2007. 00:45 
Moderator

a jarane otvorite jednostavno temu megadeth vs metallica, de ba sta nas zamarate time koji kurac, sljedece postove na tu temu brisem...

Profile  

PostPosted: 06. 12. 2007. 12:01 
Administrator

Morgoth wrote:
tallica nije jedina koja koristi simfoniju...Therion je to koristio i prije metallice...trenutno vecina bendova u evropi sa zenskim vokalom koristi simfonije

cekaj,jesul svirali live sa simfoniskim orkestrom od 40 ljudi.. ?
ja kako znam da therion samo sa 3-4 dodatna covjeka svira live..

Profile  

PostPosted: 06. 12. 2007. 13:52 

ne on misli na drugu stvar...skroz je pomjesao..metalica je sa pravim orkestrom svirala..a therion i slicni bendovi sviraju sa matricama ;)

Profile  

PostPosted: 11. 12. 2007. 18:41 

Lustmord wrote:
Morgoth wrote:
tallica nije jedina koja koristi simfoniju...Therion je to koristio i prije metallice...trenutno vecina bendova u evropi sa zenskim vokalom koristi simfonije

Mala ispravka, simfonijski orkestar sa kojim je Metallica svirala sadrzi oko 100 dusa. Inace, simfonija/filharmonija ne ide ispod 60-80 ljudi... Sa simfonijom je, po mom saznanju, osim Metallice do sada svirao samo Portishead (a to je post pop/trip/primjese alternative band). Therion je koristio i koristi usluge iskljucivo gudackog kamernog orkestra koji moze brojati od cetiri do 12 ljudi.
Navedeno nije toliko relevatno za raspravu, ali, nadam se, potrebno za znati ;-)

Profile  

PostPosted: 13. 12. 2007. 12:42 
Administrator

~°~ wrote:
Lustmord wrote:
Morgoth wrote:

Mala ispravka, simfonijski orkestar sa kojim je Metallica svirala sadrzi oko 100 dusa. Inace, simfonija/filharmonija ne ide ispod 60-80 ljudi... Sa simfonijom je, po mom saznanju, osim Metallice do sada svirao samo Portishead (a to je post pop/trip/primjese alternative band). Therion je koristio i koristi usluge iskljucivo gudackog kamernog orkestra koji moze brojati od cetiri do 12 ljudi.
Navedeno nije toliko relevatno za raspravu, ali, nadam se, potrebno za znati ;-)

hehe,gotivnije je i to saznati.tnx ;-)

i on mi poredi therion i metallicu.ccc :D

Profile  

PostPosted: 16. 12. 2007. 10:54 

~°~ wrote:

ti si naša rubrika "jeste li znali" :mrgreen:

i prestanite više uspoređivati metallicu s bendovima koji uopće s metallicom nemaju veze ni poveznice.tako možemo u nedogled ako će ih se uspoređivati sa sve i jednim bendom koji trenutno padne na pamet zato što,ne znam,james i lik iz megadetha imaju iste cipele (banaliziram)

Profile  

PostPosted: 17. 12. 2007. 00:24 
Moderator

don't spaaaaaaam..I kill youu!!! :lol:

fkt drze se se ovog albuma ili idem lock..jebo vas therion ovdje i ta simfonija

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 171 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]