Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 31. 08. 2025. 23:26

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 99 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 26. 09. 2005. 20:33 

Acronian wrote:
Ko kaze da je Thrash mrtav jebo ja njega u sam vrh mozga...
Kako je bolan mrtav - kad sam ja ziv... Dok je mene i Thrash-a ce da bude ...a nisam jedini...

Heathen / Tankard / Assassin / Sodom / Destruction / Coroner / Messiah / Kreator / Annihilator ... i + i + i +...

bravo acroniane, dok je takvih thrash ce uvijek zivjeti

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 09. 2005. 21:56 
Moderator

novi toxic holocaust je pokazao meni kao jednom konzumentu ove božanske melodije da ni 80-te nisu mrtve.

poslusajte hell on earth!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 09. 2005. 23:35 

Nece thrash jos dugo izumrijeti iako je sve teze naci pravog trashera.
Ja sam iz grada gdje ima relativno vise metalaca nego u regionu ali opet ne mogu da nadjem ni jednog jebenog thrash bubnjara :(

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 09. 2005. 00:16 

Hellboy wrote:
novi toxic holocaust je pokazao meni kao jednom konzumentu ove božanske melodije da ni 80-te nisu mrtve.

Zbavi Svapski Nocturnal, nes se razocarat ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 09. 2005. 00:41 
Moderator

St. Head wrote:
Hellboy wrote:

Zbavi Svapski Nocturnal, nes se razocarat ;)

odavno imam, i nisam se razocarao :D:D iju, iju, napit se, napushit, i razbijat se po gradu sa tim...u jebenom lastexu :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 09. 2005. 05:33 

ne lastexu, lastex je gej, koza je kult, koza i denim ajeeeeee

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10. 10. 2005. 23:05 

THRASH nikad nece umrijeti.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 10. 2005. 01:21 

jednostavan i jasan odgovor: 1-nije mrtav (smijesno je reci da jeste), 2-procitao sam slucajno da bi kursk trebao da podje svirati thrash-TO JE NIDJE VEZE, 3-NECE NIKADA BITI MRTAV. et, blablabla...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 10. 2005. 01:25 

Djecojed wrote:
ne lastexu, lastex je gej, koza je kult, koza i denim ajeeeeee

:-)

Profile  

Post subject: Re: Da li Thrash izumire?
PostPosted: 21. 10. 2007. 21:11 

wow u picku materiju boziju bolje teme nisam vidio na ovom jebenom forumu!!!!!!! - kao prvo
a sto se tice izumiranja izgleda da izumire, et kod nas npr ( sarajevu ) nema nas sakica thrashera. TUZNO ALI ISTINITO!!!!!!
... pa jebote kad djeca znaju ko je belpherog, behemoth, behekurac neki a ne znaju za sodom, slayer, tankard, destruction i exodus..... PA STA DALJE DA GOVORIM!!!!

bujrum nek me napadne ko hoce zbog ovog posta !!!!!!!!

Profile  

PostPosted: 22. 10. 2007. 15:44 

da li thrash izumire? ma kakvi... citajuci sve komentare ove teme, naisao sam na izjavu da je thrash najiskreniji pravac u metalu, i sa time se potpuno slazem.. jebiga, kod nas u Bosni je premalo pravih Thrashera, a oni koji to jesu, metalska su manjina.. vecina raje gotivi death, black, i ostale metalne pravce, ali ipak na bilo kom koncertu i takvih bendova (licna opaska), najveca sutka i banging krenu tek kada uleti kakav thrash riff u svoj toj brutali, blekeraju itd.. mada je ovo bilo malo skretanje sa teme, da nastavim... thrash sredinom 90-ih jest poceo izumirat u onoj svojoj pravoj formi i ljepoti {mada i u tim belajima bilo je bendova koji su se drzali uprkos svemu (Demolition Hammer)} ali nikad nije potpuno utihnuo i rikn'o. kultni bendovi poput Kreatora, poceli su mjenjati svoj prvobitni stil, i uletati u neke melodicnije i lakse prihvatljivije forme metala... e, tu smo ga malo ispusili, i pocelo je sve propadat'... i srali su tako dok nisu skuzili da je pravi, iskreni thrash metal, ono sto rade najbolje. i tako izleti "Violent Revolution", Exodus izbaci "Tempo...", i masala od tada sve ide nabolje. jos da kod nas ima vise thrash bendova, mozda bi bilo i vise thrashera, pa bi i mi dorpinijeli ocuvanju omiljene nam vrste metala... Moj "maticni" :D bend Perishment, trudi se jebeno da na sve moguce nacine odrzi thrash zivim u BiH, ali treba nas vise... mnogo vise..

Profile  

PostPosted: 22. 10. 2007. 19:57 

Burnt iN Effigy wrote:
thrashtilldeath wrote:
wow u picku materiju boziju bolje teme nisam vidio na ovom jebenom forumu!!!!!!! - kao prvo
a sto se tice izumiranja izgleda da izumire, et kod nas npr ( sarajevu ) nema nas sakica thrashera. TUZNO ALI ISTINITO!!!!!!
... pa jebote kad djeca znaju ko je belpherog, behemoth, behekurac neki a ne znaju za sodom, slayer, tankard, destruction i exodus..... PA STA DALJE DA GOVORIM!!!!

a od te sacice 2-3 su "original" daj nemoj molim te,nagledo sam se "slayer,megadeth,metallica" thrashera dovoljno.....

sta hoces reci? objasni molim te onako bez ljutnje al fakat te ne kontam :shock: :shock:

Profile  

PostPosted: 22. 10. 2007. 21:23 

thrashtilldeath wrote:
Burnt iN Effigy wrote:
thrashtilldeath wrote:

a od te sacice 2-3 su "original" daj nemoj molim te,nagledo sam se "slayer,megadeth,metallica" thrashera dovoljno.....

sta hoces reci? objasni molim te onako bez ljutnje al fakat te ne kontam :shock: :shock:

pa mislim hoce da kaze da 90% tih tresera slusa konstantno par bendova i to je to 8)

Profile  

PostPosted: 22. 10. 2007. 21:31 

ah da sry malo sam sjebada ovih dana ( 3 pismene )

...a sto se tice toga jbg sad, to mi je sranje ( orjentacija na samo :lol: 2-3 benda ), al et bolje ista neg nista :lol:

Profile  

PostPosted: 23. 10. 2007. 11:45 

Cinjenica je da je sve manje pravih thrash bendova, ali svjedeno thrash nece izumrijeti, ko sto acronian rece, dok god postoje određeni ljudi. A sto se tice slusanja, u tuzli velika vecina najvise gotivi thrash i najvise slusa thrash.

Profile  

PostPosted: 24. 10. 2007. 13:28 

Sve je manje "pravih" bendova, a sve vise onih krivih... eh... :lol:

Profile  

PostPosted: 25. 10. 2007. 00:58 

ma joj... sad ce metallica da izda najbolji thrash album svih vremena :lol:
nemoze izumrijet dok god ima bendova, a ja vidim da ih ima sve vise, doduse nema udarnih ko prije da se pojavljuju sad, al tu su ovi stari....a i novih snaga ima dobrih... eto ako to...

Profile  

PostPosted: 25. 10. 2007. 21:46 
Moderator

ima dobrih novih snaga, a i dosta onih starijih bendova koji se pravo dobro drze i izdaju jebene albume, ma ne moze thrash izumrijet da ga jebes :D

Profile  

PostPosted: 26. 10. 2007. 18:11 

Ma, dobro, to je sad pitanje k'o dal' metal izumire?! JOK! jos uvijek, samo treba valjda definisati neke kriterije kad nesto prestaje biti to u generalnoj "evoluciji" na svjetskoj muzickoj sceni i "evoluciji" pojedinacnog banda.

Fantastican primjer koji mi je prvi pao na um - novi album Annihilatora... e, ako ona druga stvarka (cini mi se da je druga) na disku nije, U PUNOM SMISLU RIJECI, nu, onda sam ja MohandasjebeniGandhi...

Profile  

PostPosted: 26. 10. 2007. 19:00 

pa mislim da je old school thrash revival uz stench core revival jedan od trendova koji su mi trenutno i dragi. je da tu mozd nedostaje onaj pravi underground bunt prvog vala, al muzicki, nadje se tu pravo savrsenih stvari danas, a i dobra je kontra na modernu emo bljutavost.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 99 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]