da li thrash izumire? ma kakvi... citajuci sve komentare ove teme, naisao sam na izjavu da je thrash najiskreniji pravac u metalu, i sa time se potpuno slazem.. jebiga, kod nas u Bosni je premalo pravih Thrashera, a oni koji to jesu, metalska su manjina.. vecina raje gotivi death, black, i ostale metalne pravce, ali ipak na bilo kom koncertu i takvih bendova (licna opaska), najveca sutka i banging krenu tek kada uleti kakav thrash riff u svoj toj brutali, blekeraju itd.. mada je ovo bilo malo skretanje sa teme, da nastavim... thrash sredinom 90-ih jest poceo izumirat u onoj svojoj pravoj formi i ljepoti {mada i u tim belajima bilo je bendova koji su se drzali uprkos svemu (Demolition Hammer)} ali nikad nije potpuno utihnuo i rikn'o. kultni bendovi poput Kreatora, poceli su mjenjati svoj prvobitni stil, i uletati u neke melodicnije i lakse prihvatljivije forme metala... e, tu smo ga malo ispusili, i pocelo je sve propadat'... i srali su tako dok nisu skuzili da je pravi, iskreni thrash metal, ono sto rade najbolje. i tako izleti "Violent Revolution", Exodus izbaci "Tempo...", i masala od tada sve ide nabolje. jos da kod nas ima vise thrash bendova, mozda bi bilo i vise thrashera, pa bi i mi dorpinijeli ocuvanju omiljene nam vrste metala... Moj "maticni"

bend Perishment, trudi se jebeno da na sve moguce nacine odrzi thrash zivim u BiH, ali treba nas vise... mnogo vise..